1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd w Jasperze problemy po upadku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez radekrazor, Listopad 29, 2011.

  1. radekrazor

    radekrazor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem z moim Xbox 360 Elite Jasper z 2009r.
    Konsola została przerobiona jakieś 2-3 miesiące temu LT 2.0 i czytała wszystkie kopie.Jednak już nie jest tak różowo, ponieważ konsola spadła na podłogę i od tamtego czasu są z nią problemy.Na początku wyskoczył błąd e68, ale ponowne włożenie dysku załatwiło ten problem, jednak napęd czyta płyty "jak mu się chce".Na początku po samym upadku, konsola czytała wszystkie płyty będąc w poziomie prawie bez zająknięcia, czasem się zdarzył błąd, żeby przetrzeć szmatką płytę.Teraz płyty co niektóre czyta będąc tylko w pionie ( np. z Forzą 4 nie ma większych problemów, a z Modern Warfare 3 lub Driverem : San Francisco trzeba się namęczyć). Kiedyś miałem od kolegi premiuma z rrod, którego naprawiłem ,ale były problemy z napędem identyczne jak tutaj, tylko tam wyjąłem napęd poza obudowę, podłożyłem opakowanie płyty DVD i napęd chodził.Tutaj zrobiłem ten sam trick i też działa (wiadomo zdarzy się, że nie zaczyta, ale to rzadko), tyle że, chciałbym, by konsola była cała i złożona.Czy ten napęd da się jeszcze uratować może nawet jakimiś domowymi sposobami czy tylko serwis? Bo dopiero co wydałem 50 zł na przeróbkę i chciałbym uniknąć znowu jakiś kosztów.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Mozliwe ze uszkodzony naped.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  4. radekrazor

    radekrazor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, ale jak to naprawić? Padł laser, rozkalibrował się czy coś podobnego? Może konieczna jest wymiana napędu?
     
  5. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Najlepiej sprawdzic na 2 napedzie.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  6. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    odkleil ci sie gorny okragly plastik pod naklejka napendu patrzac z gory
    przyklej go dobrze i bedzie wszystko dzialac
     
  7. radekrazor

    radekrazor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmm a do czego go przykleić? rozumiem, że chodzi o ten podtrzymujący płytę od góry? Wydaje mi się, że on jest w porządku
     
  8. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Sprawdz czy na innym napedzie jest ok.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  9. radekrazor

    radekrazor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok zaraz sprawdzę, tylko jak sprawdzę działanie gier? mój 2 napęd to toshiba samsung z wersji Premium bez HDMI

    Edit:

    Ok, więc na wszystkich grach XGD 3 wyskakuje mi "Zagraj w grę", a na tych zwykłych grach (bez XGD 3) jest otwórz DVD.
     
  10. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Heh a klucz z tego jaspera wgrales do tego samsunga?

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  11. radekrazor

    radekrazor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie nie wgrywałem dziś poszukam klucza i go wgram do napędu.
     
  12. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    pewnie masz napęd liteona więc jak nie masz klucza na płycie to bez sprzętu go nie wyciągniesz
     
Wczytywanie...

Poleć forum