1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Naped w konsoli się zacina

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez uefa08, Styczeń 30, 2014.

  1. uefa08

    uefa08 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam Xbox elite 120gb i zacina mi się w nim napęd i musze otwierać agrafką, wystarczy że wyłącze konsole, włącze za 30 min chce otworzyć naped i już się blokuje, gdy go otworze i konsola chodzi to naped się otwiera normalnie a wyłącze konsole i już potem się blokuje, co mogę zrobić?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. COPROB0

    COPROB0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2013
    Posty:
    55
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oslo, Norway, Norway
  4. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    614
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    często gumka do wymiany jest na silniczku od wysuwania bo jest luźna od wytarcia się raz zaskoczy raz nie , czyszczenie szyn prowadnic lasera też pomaga i nasmarowanie
     
  5. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Znawca od siedmiu boleści.


    Usterka polega na ślizgającym się pasku w napędzie, od silnika który napędza większe koło od wysuwania tacki. pasek powinien być wymieniony, jednak od biedy pasek można przemyć domowym sposobem spirytusem/denaturatem/ profesjonalniej Izopropanolem, oraz mniejsze koło silnika oraz to drugie większe. Od rauz piszę że nie jest to profesjonalne i pomaga na niedługi czas.
     
    1 osoba to lubi.
  6. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    Ja mam tak samo, wystarczy, że płyte w środku zostawię i się otwiera cały czas kiedy chcę.
     
  7. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No to pisałem wyżej co zrobić w poście #4
     
  8. malina19941

    malina19941 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    81
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rajcza
    Witam. Dolacze sie do tematu. Mam pytanie , czy ten pasek mozna zamienic z obojetnie jakiego napedu ? Czy jednak musi byc z danego modelu napedu?

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Każdy pasuje z byle czego aby dvd od xboxa.
     
    1 osoba to lubi.
  10. uefa08

    uefa08 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    napęd przestał się zacinać, wiec jak coś zacznie sie dziać zobacze z tym paskiem. mam jeszcze jedno pytanie, jak przerobie konsole na lt3.0, ale przez kilka dni nie miał bym ihasa, to gry mogę nagrać zwykłą kilkuletnia nagrywarka? czy trzeba wgrywać coś do tej nagrywarki?
     
  11. uefa08

    uefa08 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    XGD2 możesz śmiało zwykłą nagrywarka.


    Co do problemu z tacką w napędzie, wyjście jest jeszcze w sumie jedno takie aby właśnie płytę w napędzie zostawiać, wtedy zawsze będzie wysuwać. Problemy jakie z tym występują to głównie na napędzie bez płyty.
     
  13. uefa08

    uefa08 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i żadnych tam burnermaxów nie musze wgrywać?
     
  14. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    Nie, do gier xgd3 uzywa się burner maxa
     
    1 osoba to lubi.
  15. uefa08

    uefa08 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki a mam takie pytanko bo mam GTAV ale po angielsku, można wgrać jakoś polskie napisy?? Ogólnie dzięki Wam za pomoc
     
  16. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    Jak masz RGH to wgrasz polskie napisy. A gdzie ściągałeś gta ? Ja na the pirate bay ściągałem ( angielska strona ) i miałem po polsku grę. Masz dasha po Polsku ?


    A już nagrałeś ?
     
  17. uefa08

    uefa08 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dopiero mam na kompie, jeszcze nawet ihasa nie mam:) tak ściagałem z piratebay, tam co jest dużo seedów. Dash po polsku czyli menu?? jeżeli menu to tak po polsku
     
  18. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    To się nie masz co bać, grę będziesz miał po Polsku. Sam tak mam ;) ale z nagraniem GTA czekaj. Gra ma xgd3.

    A i jeszcze jedno, nie musisz mieć iHASA. Wystarczy nagrywarka, którą będzie obsługiwał burner max payload 0.15.
     
    1 osoba to lubi.
  19. uefa08

    uefa08 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wiem, wiem:D chce tylko nagrać jedną gre żeby zobaczyć jak chodzi na przeróbce:] a do wifi potrzeba jakąś karte sieciową czy coś takiego, gdzie to mogę kupić i ile kosztuje?
     
  20. TalareK

    TalareK Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    142
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lębork
    Masz slima czy fata ( arcade, elite ) ? Jeśli fata to musisz dokupić kartę sieciową ( nie polecam bardzo droga ), jest tańszy sposób na dwa routery: [T] Tani sposób na WiFi w Xbox360 - Online - XboxOnline - najstarsze i najlepsze forum . Jak masz slima to masz wbudowane wifi. A jak chcesz karte sieciowa to na allegro szukaj lub na ebayu
     
Wczytywanie...

Poleć forum