1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd w Xbox Original (1)

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez zonk31, Lipiec 21, 2010.

  1. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Witam, mam starego czarnucha który bardzo kiepsko czyta płytki. Mam w domu prawie nowy, niepodpięty napęd od PC i zastanawiam się, czy można by go podpiąć pod czarnucha i czy będzie śmigał bez problemu. Jeśli ktoś tak robił to bardzo bym prosił o poradnik bo nie wydaje mi się żeby to była tylko zwykła 'przekładka' starego na nowy tylko trzeba by było jeszcze coś pewnie kombinować. pozdrówki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Edzio666

    Edzio666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Będzie śmigał - ale nie będzie czytał oryginalnych gier.

    Oczywiście przycisk wysuwania tacki w konsoli nie będzie działać - będziesz musiał wysuwać napęd przyciskiem który jest na napędzie.

    Jest możliwość przerobienia napędu (niektóre LG) tak by czytały oryginalne gry (są specjalne firmware), oraz praktycznie do każdego napędu można przylutować kable odpowiedzialne za wysuwanie tacki - tak by można było go otwierać przyciskiem z konsoli.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  5. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    dzieki wielkie bo w ten sposob ratuje stara niezawodna konsole. a czy istnieje cos takiego jak pilot? taki zwykly jak od tv czy od dvd do starego ixbokoksika ? bo najczesciej ogladam filmy i problem z kablem od pada jest jednak duzym problemem gry ma sie do przejscia caly pokoj.
     
  6. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
  7. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    aha dziekuje. i jesszcze jedno pytanko. kolega mowil mi ze istnieje mozliwosc podlaczania pendrive do starego xbox, trzeba tylko wymontowac jedno gniazdo kontrolera i podpiac zenskie(chyba) wejscie od usb i xbox zalapie i bedzie mozna czytac filmy gry i muzyke. czy to prawda? i jesli tak to poprosilbym o tutek jak to zrobic, zrobie sobie ze starego ixa "nowoczesne dvd" z mozliwoscia grania, ogladania filmow i sluchania muzyki :D

    //Edit

    Jak sie podlacza taki pilot do xboxa ? w sensie ze czujnik :D
     
  8. Edzio666

    Edzio666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Podpinasz czujnik w jeden wolny port. Cała filozofia.

    Co do pendrive'ów - to lepiej zrobić sobie przejściówkę na kablu z wtyku 'xboxowego' na normalne USB. Nie trzeba wtedy rozkręcać konsoli i kombinować ze wstawieniem portu USB.
     
  9. Iwan_Wojtek

    Iwan_Wojtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam pytanie, czy ktoś z Was wie i ma schematy jak przerobić napęd od PC aby mial pelna funkcjonalnosc? Tzn zeby nie trzeba było resetowac konsoli za kazda zmiana plyty... Wiem ze sa poradniki do LG GDR8163b ale on nie czyta plyt DL wiec chcialbym schemat do jakiegos nowszego napedu.
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to jest temat o xboxie1 (Classic) a nie o x360, odkopałeś go po takim czasie hehehe :)
    załozyłem z mojego pierwszego, zbanowanego niestety konta :p

    Tutaj masz linka jak podmienic naped od PC z napedem od xboxa ale tego starego :)
    [Tutorial] - Zamiana oryginalnego napędu na dowolny od PC. - XBOX - Online
     
Wczytywanie...

Poleć forum