1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Naped - wymiana elektroniki Hitachi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez graveler, Październik 26, 2010.

  1. graveler

    graveler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płońsk
    Witam,
    mam konsole z 2006 roku w której padł napęd. Tacka wysuwa się ale po włożeniu płyty brak żadnej reakcji. Czy jak kupie inny napęd tej firmy to po podmiance elektroniki mój napęd będzie działał?

    Jeżeli taki temat był już poruszany to proszę o link i zamknięcie tego tematu. Nie mogłem nic takiego znaleźć przez wyszukiwarkę....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    może to być ślizgający sie pasek napędowy ,wymiana 2zł
    - trzeba rozebrac i sprawdzic co się dzieje ?
    lub uszkodzona elektronika napędu - w tym przypadku może pomóc
    jej podmiana ,ale trzeba przegrać do niej klucz napędu i ixtrema
     
  4. graveler

    graveler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płońsk
    No właśnie chciałbym to naprawić sam, ale niestety na fleszowaniu napędów się nie znam. Myślałem właśnie o kupnie drugiego napędu i podmianie elektroniki z mojego tak, żeby nie trzeba było wgrywać tych kluczy... Sprawdzę tą gumkę od napędu, tylko obawiam się wkładania płyty do napędu przy zdjętej obudowie napędu... Nie chciałbym uszkodzić gry.
     
  5. graveler

    graveler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płońsk
    Mam drugi napęd Lite-on, przerobiony iextreme 1.6. Z którego napędu zaczytać klucze? Najpierw z hitachi i wgrać to do liteon? Czy nie stracę przeróbki tego liteona i czy w ogóle można założyć zupełnie inny napęd?
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    można załozyć inny napęd i zrobić spoof w jungle flasherze
    ale po tym co piszesz to widzę że mozesz miec problem aby to samemu zrobic
    najlepiej odczytać klucze z obu napędów i z hitachi klucz wgrać do liteona razem z ixtreme LT
    oczywiście jak coś wgrasz nowego do liteona to stracisz to co bylo w nim.... to chyba jasne jest
     
  7. graveler

    graveler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płońsk
    Jestem bardziej hardware niż software :) i z tego co czytałem to chyba odpuszczę sobie wymianę kluczy i po prostu dam komuś zarobić.
    A tak na marginesie gdybym podmienił te napędy bez podmiany kluczy to odczyta jakieś płyty?
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    to bedą działały filmy DVD i płyty CD audio - gry nie będą działały !!!
     
  9. graveler

    graveler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płońsk
    Dałem stary i nowy napęd żeby gość przerzucił mi klucz ze starego na nowy. Po włożeniu napędu do konsoli pojawił się błąd E66. Co z tym zrobić? źle wgrany klucz? Stary napęd to hitach z 2006 roku a nowy to Lite-on z 2008 - może w tym tkwi problem?
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    e66 to zle zrobiony spoof. trzeba poprawic.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    e66 to zle zrobiony spoof. trzeba poprawic.
     
  12. graveler

    graveler Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płońsk
    Dzięki za informację. No to muszę oddać napędy raz jeszcze do mojego lokalnego serwisu... Kolega się nie popisał :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum