1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd X360 - dwa brzęki i po zabawie.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Salvo, Luty 22, 2011.

  1. Salvo

    Salvo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej! Mam półroczną konsolę po flashu. Napęd Lite-On parę godzin temu odmówił mi posłuszeństwa. Gdy włączam konsolę i płytka jest w środku, słychać dwa krótkie brzęki, po czym widnieje napis "Otwórz napęd". Gdy próbuję otworzyć napęd, ukazuje się czarny ekran.
    Jak przytrzymam chwilę przycisk od napędu to zaczyna brzęczeć. Czasem się otwiera, czasem nie. Generalnie trudno określić, czy to wina lasera, mechanizmu, a może jakiegoś zwarcia, bo nigdzie na YouTube nie spotkałem się ze zjawiskiem pojawiania się czarnego ekranu przy okazji "Open Tray".

    Da się coś z tym jeszcze zrobić? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. To już było moje ostatnie podejście do konsol Microsoftu. Wprost niewiarygodne jak można było stworzyć tak awaryjny sprzęt. To jest już moja kolejna (tą dostałem w ramach gwarancji) konsola i mam naprawdę dość tego awaryjnego złomu, ale z uwagi na tymczasowy brak funduszy na PS3, chciałbym jeszcze na X360 pograć.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kondorro

    Kondorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mialem ten sam problem , naped do wymiany!
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    niekoniecznie....rozbierz konsole.....bo może trzeba skalibrowac laser....nasmarować prowadnice po których on się porusza....ogólnie trzeba zajrzeć....bo o swoja maszynke do przyjemności trzeba dbać a nie tylko przerobić i rzezać hehehe
     
  5. YoCar

    YoCar Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    lepiej samemu się nie bawić, oddaj gdzieś do serwisu. na allegro jest sporo ofert, napewno znajdziesz jakąś ze swojego miasta. no chyba że się znasz to zrób jak kolega wyżej napisał.
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jakbyś nikogo nie znalazł to mogę zajrzeć w tą twoja konsolke
     
  7. Salvo

    Salvo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Raczej spróbuję ją rozebrać i zobaczę w ten sposób, jak na obecną chwilę pracuje ten napęd.

    opeael dzięki za ofertę, ale skąd jesteś?
     
  8. Pszczoła

    Pszczoła Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    275
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    spróbuj też docisnąć kableki prowadzące od napędu do płyty głównej :) I jak bedziesz otwierał napęd to uważaj ,żeby Ci nic tam nie wpadło. Trudno bedzie wyciągnąć :)
     
  9. wezyk20

    wezyk20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może być źle połączona ścieżka jeżeli był przerabiany metodą MRA. Jaka data xboxa?
     
  10. Pszczoła

    Pszczoła Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    275
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Czytanie ze zrozumieniem nie boli.
     
  11. Salvo

    Salvo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O rany, rzuciłem okiem na filmiki na YouTube i widzę, że dostanie się do wnętrzności X360 to nie jest łatwa sprawa, więc chyba jednak sobie odpuszczę ten zabieg...

    Jeszcze raz dokładnie opiszę objawy, być może rzeczywiście ktoś miał identyczną sytuację i będzie w stanie ocenić, czy jest to naprawialna usterka:
    a) włączam X360, niezależnie od tego czy jest wewnątrz płytka czy nie - dwukrotnie rzęzi
    b) ładuje się dashboard, gdy próbuję wysunąć tackę, dashboard gaśnie - pojawia się czarny ekran
    c) tacka nie zawsze wysuwa się po jednokrotnym wciśnięciu przycisku, nieraz trzeba krótko przytrzymać i wówczas po krótkim warczeniu, wyskakuje na kilka cm i trzeba ją wytargać ręcznie lub wyskakuje cała
     
  12. Pszczoła

    Pszczoła Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    275
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    nei musisz mieć tych śrubokrętów . Wtstarczy zwykły płaski ,ale taki ,żeby zachaczył te śrubki i je ruszył ( 2mm długości ). A zatrzaski z tyłu otworzysz zwykłym nożem z ostrym czubkiem :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum