1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Naped

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Brander, Grudzień 18, 2009.

  1. Brander

    Brander Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Witam.Kieruje sie do was z prosba a mianowicie dzisiaj po przeczyszczeniu lasera w mojim X'klocku prawdopodobnie zakonczyl swoj zywot,nie czyta plyt,na samym poczatku myslalem ze wina lezy po "tasiemkach" od napedu ale wszystko jest prawidlowo podlaczone,macie jakies propozycje co do rozwiazania tego problemu ?Plyta rusza ale po chwili staje i wyswietla sie komunikat na dsh "Otworz naped"tak jakby wogole jej nie odczytywal. Konsola ma naped Lite-on jest przerobiona I 1.6,gralem na niej po pare godzin dziennie.


    P.s Jezeli pada laser to calkowicie ? (Nie widac kompletnie zadnej reakcji przy wlozeniu plyty?)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Masownik

    Masownik Banned

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wziaść $$?
    nie wiem czy ci pomoge..ale mialem w sumie podobnie..nie czytal mi plyt wogole wkladalem a tam mialem taki komunikat jak ty...i slychac bylo z eplyta nie rusza..pomogla wymiana napedu
     
  4. Brander

    Brander Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Jezeli chodzi o wymiane napedu,to oczywiscie na Lite-on musze go wymienic?
     
  5. Masownik

    Masownik Banned

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    wziaść $$?
    mozesz..ale mzoesz tez na inny tylko musisz zapamietac ten klucz
     
  6. piksol

    piksol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Miasto biznesu
    Najlepiej zakup nowy napęd,zabawa z wymianą lasera nie jest warta świeczki
     
  7. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a jak i czym czyściłeś?i dlaczego czyściłeś? czy przed czyszczeniem czytał?może pomoże rubber mod?czyli wstawienie gumki do napędu ograniczającej wysuwanie lasera- opisywane jest to gdzieś na tym forum.A zmieniałeś pozycję xbox? masz tak samo w pionie i poziomie?można spróbować kalibracji..jak i tak napęd masz spisać na straty to najpierw spróbuj wszystkiego , może coś pomoże.Masz tu link:
    http://xboxforum.pl/poradniki-f27/blad-open-tray-otworz-naped-naprawa-gumka-recepturka-359.html
     
  8. Brander

    Brander Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Wiec na wstepie chcialbym prosic o wyrozumialosc , poniewaz jestem typowym laikiem.Laser przeczyscilem wacikiem nasaconym perfumem,naped wczesniej czytal lecz zdazalo mi sie czesto "walczyc"z uruchomieniem gry(plyty nie chcialy byc odczytywane)Gdzies na forum znalazlem wlasnie owy watek , ze jezeli cos takiego sie dzieje to mozna sprobowac przeczyscic laser,sprobowalem ale jak widac z mizernym skutkiem,zmiana pozycji nic nie dala nadal problem wystepuje.Jak wyglada ten caly pomysl z gumkami przy napedzie Lite-on ?.

    P.s Czy wina moze lezec po stronie zle podpietych kabli ? (Choc probowalem na wszelkie sposoby)
     
  9. wezyk20

    wezyk20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kable masz na pewno dobrze podpięte nie ma tam żadnej filozofii. Mi nieraz taki problem jak tobie też się dzieje, u mnie blokują się chyba mechanizm od poruszania laserem. Pomaga wtedy wysunięcie tacki i przechylenie konsolki do przodu. Potem wkładam płytkę i ją odpala. Możesz spróbować jeżeli tamto nie pomoże a wina leży w zablokowanym mechanizmie rozkręcić napęd i ruszyć go mechanicznie. Sprawdzałeś jakieś inne płyty filmy dvd jakąś muzę z cdr, oryginalną gre?
     
  10. Brander

    Brander Banned

    Dołączył:
    Październik 30, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Zadne z plyt nie chodza , przechylenie konsoli tez nic nie dalo
     
  11. marceliii

    marceliii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak dla mnie to zmatowiłeś soczewkę w laserze perfumem , bo pewnie jest plastykowa .
    :(
    Teraz tylko wymiana samego lasera albo całego napędu niestety .
     
Wczytywanie...

Poleć forum