1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napęd

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez viktor, Marzec 4, 2012.

  1. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Witam, mam pytanie grajać na moim xboxie często wyskakuje mi wyczyść szmatką płytę


    i mogę zmienić normalnie napęd? czy w ogole sie oplaca?? ile moge dac za taki napęd??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Thane

    Thane Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2011
    Posty:
    366
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    napęd przerobiony? gramy na kopiach czy oryginałach? jaka nagrywarka? jakie płytki? jaki LT?
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    skalibrowac lub zmienic laser, ewentualnie nagrywać wolniej, na lepszej jakosci płytach...
     
  5. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    tak napęd przerobiony mam lt3.0 gram na kopiach, mam nagrywarkę LG..;/ nagrywam 2.4x Verbatim, jak skalibrować napęd? albo wymienić ?
     
  6. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  7. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    łee c hyba to dlamnie za trudne ;// a napęd jaki bym musiał kupić mam liteon obecnie
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Lite-on, wymień laser i tyle
     
  9. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    a nie trzeba żadnych kluczy spisywać czy coś ?? czy tylko laser wymienić i bedzie działać??

    obojętne jaki laser to na allegro są różne modele ?
     
  10. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Żadnych kluczy nie spisujesz, potrzebujesz laser HOP-141X. Pamiętaj tylko żeby przed montażem usunąć zworkę antystatyczną.
     
  11. czaaki

    czaaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Może pomóc samo wyczyszczenie soczewki lasera, bez kalibracji, u mnie pomogło i każda gra odpala za pierwszym razem.
     
  12. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    Polecam zacząć od najmniej inwazyjnych metod-wyczyszczenie optyki lasera powinno pomóc.
     
  13. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    okey zaraz będe go rozkręcać i sprawdzę najpierw optyke, jak nic nie da to dalej bedę z tą kalibracją

    a czym mam przetrzyć laser? nie mam izopropanolu.
     
  14. Royalonzo1987

    Royalonzo1987 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    izopropanol będzie najlepszy, nie jest aż tak mocno drogi max do 15 zł. Zwykły spirytus nie jest zalecany, ponieważ może zmatowić soczewkę.
     
  15. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    Nie proponuje żadnego spirytusu i tym podobnych, ponieważ soczewki wykonane są teraz z tworzywa sztucznego i na bank zmatujesz soczewkę.
     
  16. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    hmm trochę skaliubrowałem laser i troszkęlepiej jest ale wyskakuje nie można odczytać płyty, hmm moze j eszcze sprobowac bo wiem ze cos 4.85 mialem tam


    chyba zepsułem coś bo rysuje płyty ?

    http://allegro.pl/laser-do-konsoli-xbox-360-hop-141x-liteon-i2176954601.html
    kupiłem ten laser wystarczy wyjąć go i zamontować i nic więcej a gdzie ta zworka antystatyczna jest ?
     
  17. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    odświeżam
     
  18. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  19. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Kupiłem nowy laser to musze w starym zworkę sciagnąć? a w nowym nic nie robie wkładam tylko go do napędu ?
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Napisz po ludzku... jak wsadzasz nowy laser sciagasz zworke i tyle

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  21. viktor

    viktor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Wymiana lasera w xbox 360

    tutaj poczytałem i pisze coś że jak sie ruszalo kalibrację lasera to trzeba do pierwotnych ustawien powrócic a ja tego nie zrobiłem, nie bardzo pamiętam ile było na początku? miałem c oś 5.85 chyba albo 5.38 jakos tak i dalem na chyba 4.85 zostawilem bo i tak juz nic nei dziala w tym laserze. stanie się coś ? czyli najpierw w nowym odlaczam zworkę antystaczna i wkladam i gotowe
     
Wczytywanie...

Poleć forum