1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Napisy na xboxie oraz gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Besiege, Maj 9, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Besiege

    Besiege Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam problem, otóż:
    1. Napisy na xboxie są strasznie słabo widoczne(chodzi mi np w grze lub temperatury w menu głównym fsd)np. w far cry 3 nie da się rozczytać tego co mam zrobić co strasznie utrudnia grę, te napisy są strasznie spikselowane- może da się coś z tym zrobić? powiększyć albo wyostrzyć, cokolwiek żebym mógł to przeczytać, może to wina telewizora?
    2. Jak działa mechanika nagrywania gier które mają 2 party? Po przerobieniu na .god to mam je połączyć? czy jak to działa? Może mam to nagrać osobno i odtwarzać w danym momencie gry? Prosiłbym o wyjaśnienie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. Raczej wina telewizora (sprawdź ewentualnie jaką masz ustawioną rozdzielczość)
    2.
    - Obie gry przerabiasz do tego samego formatu
    - Tworzysz folder z nazwą gry, a w nim kolejne foldery "Disc 1", "Disc 2", "Disc 3", itd.
    - Do odpowiednich folderów wrzucasz przerobione płyty
    - W FSD ukrywasz inne płyty (Options -> Move -> No Section), ponieważ gra pojawi się tyle razy ile ma płyt
     
  4. Besiege

    Besiege Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Ale roździelczość telewizora czy jak? gdzie to mogę sprawdzić?
    2. Jest może jakaś przyczyna tego że gra mi się nie zapisuje? Wczoraj z 5h grałem w far cry 3, dzisiaj się dowiedziałem że nic się nie zapisało a niby pisało że checkpoint jest
     
  5. Mama123

    Mama123 Banned

    Dołączył:
    Maj 19, 2012
    Posty:
    117
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wałbrzych
    Sprawdź jaką masz rozdziałkę ustawioną w konsoli...I ewentualnie pogmeraj w ustawieniach "obraz(lub coś takiego)" w telewizorze.Rozumiem, że kablem hdmi konsola komunikuje się z telewizorem
     
  6. Besiege

    Besiege Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Telewizor podłączony jest takim kablem co ma 3 kolory( wiem że jestem nieprofesjonalny ale na kablach się nie znam)
     
  7. Mama123

    Mama123 Banned

    Dołączył:
    Maj 19, 2012
    Posty:
    117
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wałbrzych
    Na chich dobrej jakości nie złapiesz...Albo kupisz component (6 wtyczek), albo hdmi....Chinch jest z******... : D chyba max rozdziała 480p...
     
  8. Besiege

    Besiege Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak nie mam wejścia hdmi to jest jeszcze jakieś rozwiązanie?
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    jaki masz tv model??
     
  10. Besiege

    Besiege Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tym pytaniem mnie zagiąłeś gdyż nie wiem, da się to sprawdzić gdzieś? Jedynie wiem że lg ale to nic nie mówi
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  12. Besiege

    Besiege Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam:/ Czyli nie pogram sobie z lepsza jakością? Nie da się dokupić jakiegoś przedłużacza albo coś?
    Nie wiem czy to coś da ale powiem że w dvd mam takie kolory, może da się jakoś przez dvd podłączyć?
     
  13. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    ja nie masz hdmi ani component to nie ma szans na lepszy obraz.
     
  14. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    A twój TV ma kineskop ????
     
  15. Besiege

    Besiege Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  16. woj1977

    woj1977 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to klops. Telewizor kineskopowy. Na nim da się grać w miarę komfortowo na konsolach poprzedniej generacji. PS3 i X360 mają za dużą rozdzielczość. Napisy w grach i szczegóły będą nieczytelne. Jak masz płaski monitor do peceta z wejściem hdmi albo dvi to możesz kupić kabelek i podłączyć i w ten sposób się podratować.
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    no to faktycznie lepszy będzie monitor lcd nawet z vga
     
  18. Besiege

    Besiege Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A każdy kineskopowy tak ma? Bo pamiętam że chyba gdzieś tam mam drugi, większy i on miał o wiele więcej tych wejść ale nie pamiętam czy akurat te. A na monitorze nie pogram bo mam laptopa.
     
  19. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  20. Besiege

    Besiege Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2013
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A do laptopa da rade podłączyć? Ma vga
     
  21. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    nie da rady bo to wyjście obrazu jakbyś chciał lapka do tv podłaczyć
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum