1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Naprawa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez djolun12, Maj 7, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. djolun12

    djolun12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg, Poland
    Witam serdecznie ;)

    Dziś dostałem praktycznie za darmo konsolę w wersji Elite ;)
    Problem polega na tym że jest ona uszkodzona nie błędem 3ROD a 2ROD ;) Myślę że dla wielu osób ta usterka też jest znana,
    najpierw bardzo głośne chłodzenie konsoli a potem dwie migające na czerwono diody ;)

    Chciałbym spytać ile kosztowałoby dobre naprawienie takiej konsoli, bo jakoś do samoczynnej naprawy narazie nie jestem skłonny ;)
    I gdzie znajdę serwis umożliwiający taką naprawe ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Poszukaj w dziale usługi ale naprawa jest nieopłacalna błąd wróci
     
  4. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    Dzial uslugi. Szkoda twojej kasy na bo to trup i rrod raz wroci
     
  5. djolun12

    djolun12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg, Poland
    Konsola jest generalnie z 2008 roku więc może tak od razu nie padnie ;) a fajnie by było jakby chociaż rok, półtora pośmigała
     
  6. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Czy jesteś wstanie odczytać kod błędu??

    Odczytwanie kodu :

    Jak odczytać kod błędu gdy święcą się 1,2,3 lub 4 diody i nie ma obrazu ?
    Włączamy konsolę czekamy aż zaczną migać 1,2,3 lub 4 diody

    - naciśnij ten mały przycisk na konsoli od synchronizacji pada i trzymaj następnie nacisnij eject.
    - licz ile diód miga i znowu nacisnij Eject
    - zrób tak cztery razy

    Jeżeli świecą się 4 diody jest to liczba - 0
    Jeżeli świeci się 1 dioda jest to liczba - 1
    Jeżeli świecą się 2 diody jest to liczba - 2
    Jeżeli świecą się 3 diody jest to liczba - 3
     
  7. djolun12

    djolun12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg, Poland
    Nie ponieważ błąd właśnie polega na tym że konsola nie wyświetla obrazu i przy początku uruchomiania chodzi prawie jak odkurzacz ;)
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To rusz glowa i przeczytwj co ci napisal....

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Kod błędu proszę odczytać z przedniego panela, a nie z TV.
    Front konsoli jest biały albo czarny plastikowy lub może być jakiś skin:)
    Przedni panel zawiera trzy przyciski: Power, przycisk do synchronizacji pada oraz przycisk eject wysuwanie tacki napedu.

    Gdy włączysz konsola, a ona zacznie głośno chodzić zapalą się czerwone diody i postępuj zgodnie z poniższą instrukcją:

    - naciśnij ten mały przycisk na konsoli od synchronizacji pada i trzymaj następnie nacisnij eject.
    - licz ile diód miga i znowu nacisnij Eject
    - zrób tak cztery razy

    Jeżeli świecą się 4 diody jest to liczba - 0
    Jeżeli świeci się 1 dioda jest to liczba - 1
    Jeżeli świecą się 2 diody jest to liczba - 2
    Jeżeli świecą się 3 diody jest to liczba - 3

    Masz obserwować co mruga na przednim panelu, froncie, przodzie konsoli a nie na TV.
     
  10. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    Tu nie chodzi o wyświetlanie obrazu robisz to na konsoli czyli jak świecą 2 czerwone diody Ty przyciskać przycisk od wysuwania tacki + przycisk do kalibracji modułu rf (do zsynchronizowania pada) i tak 4 razy kod odczytujesz z przycisku power na konsoli (zauważ jest tam miejsce na podłączenie 4 padów więc 4 diody)
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Patrz wyżej jak odczytac
     
  12. djolun12

    djolun12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg, Poland
    Okej udało mi się ;)
    Mój kod błędu to 0122
     
  13. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    A co on tam moze miec gpu luty lub 102
     
  14. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    Wymiana pasty pod GPU, CPU może pomóc na trochę ale tylko trochę
     
  15. djolun12

    djolun12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg, Poland
    Do xboxa się kupuje jakieś specjalne pasty czy można tak jak do PC kupić jakąś markową z Arctic Cooling albo Silentium czy Cooler Mastera
     
  16. EEService

    EEService Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2013
    Posty:
    54
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bydgoszcz- CAŁA POLSKA
    Zalecany Reballing GPU, każdy sposób domowy amatorski pomoże na krótko, a zarazem możesz pogorszyć jej stan. Jak nie chcesz jej naprawiać proponuje ją sprzedać na allegro;)
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    jak do pc
     
  18. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    Zwykła do PC będzie git ale wiadomo z Arctic Cooling da lepszy efekt
     
  19. djolun12

    djolun12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg, Poland
    W takim razie jeszcze w tym tygodniu kupię najlepszą z możliwych past ;)
    Jeżeli to faktycznie zadziała to będe odkładał pieniądze na wymianę podzespołów ;)

    Taka wystarczy ? :
    Kod:
    http://allegro.pl/arctic-cooling-mx-4-najlepsza-pasta-4g-8-5-w-mk-i3222755986.html
     
  20. Megaton90

    Megaton90 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
  21. djolun12

    djolun12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2013
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Brzeg, Poland
    Okej, to moje ostatnie pytanie ;)
    Czy to jest jeden z tych wspominanych "domowych" sposobów które pogarszają stan konsoli ?
    Czy tez po tej wymianie mogę przez jakiś czas poużywać konsoli, a jak będe przy kasie dać do tego Rebaillingu
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum