1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Naprzemienny 2ROD - Ciekawy problem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Bzyku_PL, Listopad 20, 2013.

  1. Bzyku_PL

    Bzyku_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów, Poland
    Pewnie ktoś z was już się z tym spotkał ale napisze jaki mam problem bo nie znalazłem nic podobnego.

    Konsola bez RGH.

    Mam konsole Jasper która nie włącza się z orginalnym napędem (nie daje ROD'a tylko "resetuje" sie podczas włączania - przed tym jak wyświetli się jakikolwiek obraz na TV).
    Jeśli zmienie napęd na jakikolwiek inny (nawet bez zmiany klucza napędu w DVD) to konsola odpala się normalnie do dasha.

    Orginalnego napędu nie da się w jakikolwiek sposób ruszyć (jest to liteon - cały czas daje status 0x80).
    Nie da sie nawet odczytać klucza, nie reaguje na Erase, nie wchodzi w Vendor.

    Odczytałem z tej płyty głównej CPU_key.
    Zmodyfikowałem nand konsoli w taki sposób iż zamiast napędu Liteon wrzuciłem Samsunga 28 (bo miałem go na luzie) - klucz oczywiście z płyty głównej.

    Po włączeniu konsoli z takim napędem daje takie coś:



    Napiszczie o co chodzi bo na mogą głowę powinno to działać :)
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zróbileś zmianę kV, nie można zmienić w nand napędu. Takie zmiany działają jedynie w konsoli z rgh. To jest tak zwana choinka. Musisz kupić 16d2s i wgrać mu klucz odczytany

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  4. Bzyku_PL

    Bzyku_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2013
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rzeszów, Poland
    Dzięki za konktetną odpowiedź.

    Historia z tą konsolą jest o tyle dziwna że padł w niej mostek i był robiony reballing - po tym zabiegu nie wiadomo z jakiej przyczyny przestał działać napęd.
    Klient pewnie się nie zgodzi na koszty związane z wymianą napędu (bo przecież przed oddaniem był sprawny) więc sam muszę to naprawić.

    Jeszcze raz dzięki.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. ramcin12321
    Odpowiedzi:
    11
    Wyświetleń:
    807
  2. tomix156
    Odpowiedzi:
    5
    Wyświetleń:
    484
  3. timonowski
    Odpowiedzi:
    17
    Wyświetleń:
    5479
  4. Archont666
    Odpowiedzi:
    5
    Wyświetleń:
    1696

Poleć forum