1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Narzekacie na pojemność Xboksa One? Rozbudujcie swoją konsolę

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Luty 9, 2015.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]

    Miłośnicy cyfrowej dystrybucji mogą bez najmniejszych przeszkód rozbudować Xboksa One i zdecydowanie zwiększyć pojemność konsoli. Wystarczy odrobinę chęci i pieniędzy.

    Na Amazonie pojawił się gadżet o nazwie Collective Minds, którego można podłączyć do konsoli Microsoftu. Dzięki tej innowacji zyskujemy trzy dodatkowe porty USB 3.0 i możliwość podłączenia HDD 2,5 cala.

    Jest to na pewno ciekawostka dla graczy, którzy preferują cyfrową dystrybucję i nie chcą wciąż usuwać produkcji z konsoli. Inwestując w tę nadstawkę i kupując większy dysk (2TB?) możemy przygotować urządzenie na wiele nadciągających premier.

    Należy jednak pamiętać, aby dysk był szeroki na maksymalnie 12 mm i posiadał przynajmniej 256 GB.

    Sprzęt kosztuje 39,99 dolarów czyli odrobinę ponad 140 zł.

    Więcej informacji znajdziecie tutaj.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    podlaczylem dysk USB do tylnego złacza USB w sposob tradycyjny i zaoszczedzilem te 140 zl a dziala poprawnie ;)
     
  4. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Oczywiście, że działa - też mam podłączony 1TB Hitachi, co nie zmienia faktu, że bajer zajebisty i zastanowię się nad tym poważnie :)
     
  5. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Cztery porty USB 3.0? Jakby wziął cztery dyski po 2TB, to myślę, że o "kilka" więcej gier by weszło :D Tylko pytanie jest takie, czy tyle dysków nie zamuliłoby przypadkiem XO?
     
  6. geometric77

    geometric77 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opolskie
    Fajna sprawa. Tylko zastanawia mnie jakość wykonania. Aby to nie był jakiś tani plastik, który gryzłby się z ogólnym kolorem konsoli. Generalnie fajny pomysł.
     
  7. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Na yt jest kilka filmików. Wygląda to całkiem fajnie.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. nemesis48s

    nemesis48s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    430
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    radom
    Jako posiadacz Xone i X360 jak i Ps4 nie mogę zrozumieć dlaczego MS nie dał możliwości zmiany dysku jak to było w 360 i teraz jest w Ps4.
    Czy inżynierowie pracujący nad Xone nie przewidzieli że w dobie gier 50gb każda komuś może nie starczyć dysk 500gb, może przesadzam bo przecież można podłączyć dysk pod usb ale nie lubię niepotrzebnego zamieszania obok tv
     
  9. DrumsSlayer

    DrumsSlayer Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    423
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    L.A.
    Podobnie jakby mówić o bateriach w padzie Cieżko było wbudować akumulator jak w padach od PS4, CIĘŻKO??? A no tak... Kasa za charge (MICROSOFT = KASA) -.-
     
  10. fanhorizon

    fanhorizon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2014
    Posty:
    98
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale baterie są lepsze od akumulatora
    bo jak padną to wymieniasz i grasz dalej.
    I wcale nie trzeba play and charge.....
    zwykłe paluszki wystarczą.

    A w głupim playstation jak ci padnie aku to wisisz z padem
    na kablu i czekasz aż się naładuje. To jest dopiero bezsens.
    Znam ludzi co kupują przez to drugiego pada.
    Dodatkowo pad z PS3 (nie wiem jak PS4) trzymał
    na tym aku śmiesznie krótko.


    Co do dysku to w x360 nie można było ot tak
    sobie wymienić bo pasowały tylko wybrane serie
    firmy WD i trzeba było flascować firmware.
     
    krzys1190 lubi to.
  11. DrumsSlayer

    DrumsSlayer Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2013
    Posty:
    423
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    L.A.
    Jak dla mnie jednak opcja wbudowanego akumulatora bardziej przypasowuje. Zalezy jak kto woli.. a co to do dlugosci. Tez mam ps3 i akumulator wcale tak krotko nie trzyma...
     
  12. karpiqu

    karpiqu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2013
    Posty:
    61
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wystarczy podlaczyc dysk zewnetrzny do X1 i po klopovie z pamiecia. Ta przystawka jak dla mnie jest malo funkcjonalna. Przeciez x1 ma chyba 4 wejscia usb po co wam wiecej ?
     
  13. maniak77

    maniak77 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2014
    Posty:
    73
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    witam...
    ja mam taką zabawke i jestem zadowolony :)
    20151003_090315.jpg 20151003_090344.jpg
     
  14. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
  15. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Na aliexpress pewnie jest

    Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ps4 to nie ps3, ty krótko trzyma aku. Rozważnie na tradycyjne paluszki jest zdecydowanie lepsze.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  17. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
  18. slimLeo

    slimLeo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2013
    Posty:
    160
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    K-ce
    DrumsSlayer kup se akumulatorki paluszki wsadz do pada xbo a klapke sklej super glu. Mozna ladowac kablem. Bedziesz mial ten sam efekt co w playu. Poprostu jestes genialny ze w ps ograniczenie jest to lepsze lozwiazanie. Podziwiam.
     
  19. maniak77

    maniak77 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2014
    Posty:
    73
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    tak, na amazon.de niecałe 50 euro razem z przesyłką ale do Niemiec a znajomy wziął mi to do PL :)
     
  20. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Śmiech z tym amazonem. Magazyny w polszy a nie ma sklepu. Te usb to raczej dla picu bo raczej nie uciągnie 2 hdd jednocześnie albo po prostu się spali.
     
  21. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3460
    Polubienia:
    1231
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Spalic się nie spali najwyżej będą cykać głowice gdy podepniemy stare dyski za to wydaje mi się że dwa 7mm Seagate Momentus Thin pójdą na USB 3.0 bez problemu, średnio taki dysk ciągnie 1.2W (5400) i 1.5W (7200) a ile nie kłamią w sieci to USB 3.0 ma do 4.5W Nie wie może się mylę specjalistą nie jestem a dyplom kupiłem na bazarku.
     
Wczytywanie...

Poleć forum