1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NAS i xbox - Ważne !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pawelpf, Grudzień 4, 2011.

  1. Pawelpf

    Pawelpf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    Mam serwer NAS (takie coś na pliki) i mam zamiar kupić xboxa 360 slim i go przerobić a trochę już czytałem i wiem że nie można podłączać do neta konsoli bo będzie ban. I moje pytanie jest następujące czy mogę podłączyć xboxa w taki sposób żeby widzieć jego folder na komputerze i z komputera od razu wrzucać na dysk xboxa gry ściągnięte z internetu ?

    Pozdrawiam Paweł
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    mając JTAG/RGH można podłączać zewnętrzny dysk twardy do konsoli, jak mniemam masz dysk twardy zewnętrzny który również jest serwerem plików, ale jeśli będzie sformatowany ma FAT32 to będzie mógł współpracować z Xboxem przerobionym JTAG/RGH

    będziesz mógł zainstalować grę na takim dysku ale nie wiem czy FAT32 pozwoli ci tam trzymać pliki większe niż 4,5 GB

    ale może wypowie się ktoś kto ma z JTAG/RGH do czynienia na odzień
     
  4. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli twój router na to pozwala to możesz zablokować konkretnemu urządzeniu (xbox) dostęp do internetu i łączyć się z nim tylko w LANie. Wtedy zakładając, że zrobisz RGH będziesz mógł przesyłać pliki z/do xboxa po FTP.

    Jeśli możesz to doprecyzuj swoje pytanie, bo piszesz, że masz NASa, ale nie mówisz co w związku z tym ;)

    Edit: system plików na NASie czy kompie nie ma znaczenia dzięki wykorzystaniu FTP. Przy podłączeniu dysku bezpośrednio do konsoli przez USB miałoby to znaczenie.
     
  5. Pawelpf

    Pawelpf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    Ziomo8 Tak ! ;) właśnie o to mi chodziło. Mój router pozwala na takie coś. Chodziło mi o to żeby jak ściągnę gre z internetu wgrać ją przez USB czy jakieś inne coś nie ruszając xboxa. Mam taką głupią sytuacje dla tego mi na tym zależy (ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting) nie wiem czy tak może być. Na ścianie mam takie kafelki jakby i stanie się coś ja xboxa zakryje ?
     
  6. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Moim zdaniem trochę ryzyko. Jak będzie zamknięty przez godzinkę - dwie to pewnie nic mu nie będzie, ale jakbyś chciał grać np. 8h tak jak ja dzisiaj w Halo to radziłbym dać mu dostęp do powietrza ;) Może się zagotować, xbox jednak wydziela dość dużo ciepła.
     
  7. Pawelpf

    Pawelpf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    No ok pomyślę gdzie go dam ;). A wydaje mi się że jeszcze trzeba by było zrobić dziurkę żeby pad odbierał ? bo kolega ma arcade i jak grali to zasłoniłem to coś (nie pamiętam jak się nazywa) i im wyskoczyło proszę podłączyć kontrolery czy coś w tym stylu.
     
  8. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pady łączą się radiowo, powinny działać nawet przez ścianę, przypadek twojego kolegi to jakiś dziwny zbieg okoliczności.
     
  9. Pawelpf

    Pawelpf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chorzów
    Dzięki za info ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum