1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NAT Help!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Famiru, Styczeń 23, 2012.

  1. Famiru

    Famiru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problemy z usługą xlive mianowicie wyświetla mi się komunikat taki jak na tej stronie:
    Błąd translatora adresów sieciowych (NAT) konsoli Xbox | Ostrzeżenie dotyczące translatora adresów sieciowych (NAT) konsoli Xbox | Dokładny lub średni typ NAT - Xbox.com
    Problem w tym, że xbox jest podłączony modemowo a na tej stronie napisali: "Ostrzeżenie dotyczące translatora adresów sieciowych nie powinno być wyświetlane, jeśli korzystasz z przewodowego połączenia modemowego."
    Pomocy, z nudów otorzyłem porty...nic nie dało. Co mam z tym zrobić, czekam na instrukcje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kacpers

    Kacpers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sandomierz
    Miałem to samo, pomogło mi włączenie UPnP w ruterze, Xbox live potrzebuje portu 3074 UDP.
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Xbox jest podłączony bezpośrednio do modemu ?
    Modem nie ma czegos takiego jak przekierowanie portów bo on nie posiada serwera DHCP a wiec i NAT'u
    Napisz dokładnie jaki masz modem/router i jak jest to podłączone
    Jesli masz typowy modem to jak mniemam masz także wlasne publiczne ip ?
     
  5. Famiru

    Famiru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam publiczne ip, ale jest bardzo możliwe, że dziele je jeszcze z paroma osobami. Internet jest osiedlowy i możliwe, np: nie moge pobierać z filesonic bo ktoś już pobiera. <jeśli to w czymś pomoże >. Przewód odchodzi od modemu który jest u sąsiada.
     
  6. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Jeśli nie masz publicznego IP nic z tego będziesz musiał zadzwonić do swojego usługodawcy internetu i poprosić o otwarcie portów 3074 TCP i UDP oraz 88 TCP.
     
  7. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Lub poprosić o publiczne IP
     
  8. Famiru

    Famiru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, jutro zrobię aferę :D . Dowiem się jak jest i zaktualizuje wątek. Dziękuje za pomoc! Mam nadzieje, że nie będzie mi jeszcze potrzebna :/ <w sensie sprawa rozwiązana>.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Modem przekształca jeden sygnal w drugi np z kablowki (kabel koncentryczny) do kabla sieciowego (RJ45), nie potrafi on dzielic internetu, u sasiada jest Router
    Nie masz Własnego publicznego IP wiec przekierować porty musi zarówno usługodawca dla sąsiada i sąsiad dla ciebie bo jesteś za podwójnym natem
     
  10. Famiru

    Famiru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Sam nic bo internet nie jest na Ciebie, to sąsiad musi zadzwonić do operatora i poprosić o przekierowanie portów na jego IP w sieci wewnętrznej i później sam zrobić to samo na swoim routerze dla ciebie

    Porty jakie potrzebujesz to 3074 TCP i UDP i port 88 TCP
     
  12. Famiru

    Famiru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra pójdę jutro do operatora. Odezwę się jutro. Dzięki!
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Mieszasz, najpierw piszesz ze net jest twoj, pozniej ze sąsiada i teraz ze pojedziesz do operatora, nikt ci odpowiednio nie pomoze jak bedzesz robił takie machlojki
     
  14. Famiru

    Famiru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pogubiłem się już w tym. Muszę się spytać operatora jak jest z tym internetem. Najprawdopodobniej mój kabel odchodzi od modemu który jest u sąsiada <tak mi mówił operator> ale tutaj już jest sprzeczność bo:
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Sprzeczności ja tu nie widze, ty po prostu nie odróżniasz modemu od routera
     
  16. Famiru

    Famiru Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jest Switch. Muszę wykupić publiczne ip, dziękuje za pomoc i przepraszam za moją niewiedzę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum