1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NAT i granie ze znajomymi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Hasted, Październik 12, 2015.

  1. Hasted

    Hasted Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam mam pewien problem ktory mnie doprowadza do szalu , kupilem xbox one po to by grac ze znajomymi ... a nie mozemy dolaczyc do zadnej gry (ea sports) albo mnie wywala albo kolege albo wogole nie laczy ... pingi na kompach mamy po 30 na xone po 200-300 ... to jest konsola nowej generacji ? juz nie mowie o tym Nat . specjalnie downilem do operatora sieci zeby zmienil mi ip na publiczne no i dzialalo ... mialem Nat otwarty przez ok 2 h potwem znowu zamkniety i pingi po 300 . kolega ma to samo. juz nie mowie o wieszaniu sie NHL na multi gdzie gra sie zawiesza i nie mozna wyjsc do menu ani grac dalej. zal a nie konsola nowej generacji
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Kolego nie jedna osoba z forum ma xo gra po sieci i nie ma takiego problemu ale do rzeczy napisz w jaki sposób łączysz konsola -> internet. Chodzi o to jaki masz internet po sieci LAN,HFC,WIMAX,dsl czy łączysz się bezpośrednio kablem z konsola czy przez router?? Na 1000% nie jest to problem po stronie konsoli a raczej po stronie łączenia konsola internet. Jaki masz nat: otwarty, ograniczony czy zamknięty

    Wysłane z Xperia Z za pomocą palców
     
  4. Hasted

    Hasted Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    pisalem ze mialem zamkniety , (mam radiowke ) dzwonilem do operatora o zmaine ip na publiczne , zmienilo mi nat na otwarty dzialalo przez 2 h teraz znowu mam zamkniety ... lacze sie kablem , ping na kompie mam w granicy 30 , na xone 300 wiec to nie jest win łacza a konsoli
     
  5. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Konsola jest trochę bardziej wymagająca jeżeli chodzi o grę po sieci powiem Ci szczerze ze gdy ja miałem radiówke to nawet na Xbox live nie mogłem się zalogować o graniu można było zapomnieć. Lepiej chodziła mi konsola na necie z telefonu po lte niż na radiowym necie. Byś miał 100% pewności najlepiej podłącz konsole u kogoś ze znajomych pod innego neta i sprawdź jeżeli oczywiście masz taką możliwość. Jak możesz napisz jeszcze jaką masz prędkość łączą internetowego pobieranie/wysylanie

    Wysłane z Xperia Z za pomocą palców
     
  6. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    kiedyś pamiętam gdzieś na stronie xbox.com było poddane by do poprawnego działania xboxlive potrzebne jest łącze minimum 5mb\s down i 1mb\s up owszem na wolniejszym też zadziała ale mogą być problemy, pyzatym radiówka no sorry na tym nie da się grać komfortowo.
    ps. kiedyś zrobiłem taki eksperyment moglem wsiąść super szybki internet LTE i wziąłem lecz no co tu dużo mówić do nadajnika mam jakieś 2 km więc zasięg był słaby 2 na 4 kreski prędkości jakie udało mi sie uzyskać to 1 mb\s pobieranie i 0,10 wysyłanie UWAGA! na takim internecie udało mi się połączyć do XBL co prawda wszystko chodziło jakby w zwolnionym tempie ale chodziło, nie był bym sobą gdybym nie uświadczył gry na tak szybkim łączu i co się okazało grać też się da! fakt faktem w bf4 miałem teleport co chwile o 100 m ale dzięki temu niemożna było mnie trafić lecz po jakiś 5 min gry zrywało połączenie.
     
    Ostatnia edycja: Październik 12, 2015
  7. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tymi pingami w ustawieniach XO bym się nie przejmował bo w grach wszystko jest ok, u mnie też pokazuje np. 300ms na konsoli gdy na PC mam 28ms a w grze na konsoli nie widzę by był problem. To jest konsola M$ w dash nie potrzebujesz mieć świetnego pingu.
    Problem masz pewnie po stronie dostawcy internetu albo złej konfiguracji routera.
     
  8. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Krzyś ale kolega napisał ze łącze ok i ze problem leży po stronie konsoli wiec co my mozemy

    Wysłane z Xperia Z za pomocą palców
     
  9. Hasted

    Hasted Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    to moj net :
    [​IMG][/URL]

    nie taki zly , juz niewiem Nat skacze mi raz otwarty za godzine zamkniety , o graniu z kolegami mozna zapomniec wywala nas za kazdym razem. Np w tomb rider nie ma problemu a w grach sportowych zawsze to samo
     
  10. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    W jednym z wątków kolega opisuje podobny problem ja na pisał u niego problem został rozwiązany po wymianie modemu od internetu ewentualnie możesz spróbować zadzwonić jeszcze raz do operatora i zapytać czy są w stanie odblokować ci porty na modemie

    Wysłane z Xperia Z za pomocą palców
     
  11. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Z zamkniętym NAT nie pograsz w takie gry jak fifa nhl nba cod, a w innych możesz mieć problemy, otwarty NAT to kluczowa sprawa do płynnej rozgrywki online
     
  12. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Dokładnie 1.sprawa to przypisac konsoli stale ip 2 włączyć Upnp 3. Odblokowac porty.... jezeli masz stale ip i dostawca nie blokuje Ci portow to chodz by kon na koniu stanął i koniem się podpieral musi dzialac.
     
  13. Hasted

    Hasted Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    wlasnie nie dziala . dzwonilem pytalem nic nie blokuje, jeszcze podpialem bezposrednio kablem z AccesPointem . resetowalem wszystko i byl Nat otwarty przez 30 min . potem znowu zamkniety , juz nie mam pomyslu . konfigurowanie rutera nic nie da skoro jak podepne bezposrednio z Ap i nei dziala tak jak nalezy
     
  14. Hasted

    Hasted Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja tylko nie rozumiem jednego ... dlaczego chwile mam otwarty i nic nie robiac zmienia mi sie na zamkniety ... to jest dziwne gdzybym wogole nie mial otwartego to bymbyl pewny ze sa porty poblokowane u internetodawcy a tak dalej nie znam powodu ...
     
  15. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    moim zdaniem wina leży u dostawcy internetu...
     
  16. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Dokładnie tylko z tego co kolega opisuje to dostawca albo sam nie wie w czym jest problem albo umywa ręce od tego problemu

    Wysłane z Xperia Z za pomocą palców
     
  17. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Dokładnie ja bym zmienił na twoim miejscu operatora najlepiej na takiego który oferuje stały internet na kablu a nie jakieś radiówki LTE czy co tam jeszcze ... po kablu to po kablu musi działać i uj
     
  18. Hasted

    Hasted Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2015
    Posty:
    196
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    no widzisz nie wszyscy maja dostep do lacza tel o dobrej predkosci . wiec mam wybor czy 15 Mb radiowke czy 1 Mb kablowke. o lte nie chce slyszec ... toz to gowno pierwszej klasy . jak ile mialbym sciagac gry na xone z tym gownem co ci transfer blokuja po 10 GB
     
  19. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Lte to prawda że są limyt i też zazwyczaj są zablokowany nat ktorego nie da ustawić a ja ma też radiówke przez kabel pogodałem z dostawcą i mi je zrobił.
     
  20. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jako użytkownik LTE od 1,5 roku powiem wam że pływający NAT i porty są uciążliwe bo jak już się to ustawi to za nieokreślony czas znowu patrze a tu zablokowane ale ogólnie w 9 na 10 gier da się grać, jedyny problem mam z serią Forza grać mogę po sieci jak ktoś mnie zaprosi natomiast w takie GTA V, Bf3/4/SW, CS, ... gram bez żadnego problemu. Płace 33zł miesięcznie i mam teoretyczny limit 400GB choć kilka razy pobrałem więcej i nic nie wybuchło to wystarcza by pobierać gry na XO, grać, oglądać YT i wiele innych a prędkości przesyłu zależy od położenia nas względem nadajnika.
     
  21. Jenx

    Jenx Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    126
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja ma lte z play router limity 300 gb predkość naprawde bardzo dobra ale jedyn mankament to nat zamkniety i niewiele można go ustawić.
     
Wczytywanie...

Poleć forum