1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NAT i Porty - Problem z Play Online

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DiabloNF, Grudzień 26, 2010.

  1. DiabloNF

    DiabloNF Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! mam podlaczony play online modem huawei 173g jest podlaczony pod usb do komputera z ktorego idze kabel do xboxa.Wsztstko byloby wporzadku internet chodzi gram normalnie zadnych lagow. Mam tylko blad NAT przez co nie moge grac z niektorymi graczami.Tego bledu nie moge sie pozbyc poniewaz nie mam pojecia jak w PlayOnline otworzyc porty czy jest ktos wstanie mi pomoc?!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Oczywiscie ze sie da, wylacz firewalla lub przekieruj porty bo firewallem jest twoj komputer
     
  5. Blysk94

    Blysk94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Janowo, Elblag, Poland, Poland
    Możesz jakoś to wytłumaczyć jak te port przekierować??
     
  6. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Wpisz w google model przekierowanie portow i na forum jest temat tego typu.opcje sa dwie przekierowac porty lub wylaczyc firewall. Poczytaj w instrukcji jak wejsc w ustawienia modemu.
     
  7. Lacky

    Lacky Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Play online zarzeka się, że nie blokuje portów, ale jest chyba inaczej. Generalnie trochę grzebaniny jest. Na początek wyłącz firewalle i sprawdź.
     
  8. Blysk94

    Blysk94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Janowo, Elblag, Poland, Poland
    Niestety nie znalazłem dobrej odpowiedzi,mam Internet BlueConnect Modem E173...Wyłączyłem zaporę i Windows Defender lecz nadal jest problem z NAT podczas testów Xboxa z siecią...Moje połączenie wygląda następującą przy czym wykrzyknik to właśnie problem z NAT >>> Xbox.....Sieć..!..Internet.....Xbox Live <<<...Byłbym wdzięczny za każdą wskazówkę bo na google nie mogę znaleźć odpowiedzi.pzdr

    Posiadam Windows 8
     
  9. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Masz to zrobione przez udostepnienie polaczenia?
     
  10. Blysk94

    Blysk94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Janowo, Elblag, Poland, Poland
  11. szangg

    szangg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    224
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opoczno/Łódź/Bad Hersfeld
    Tez mam play online tylko po wi-fi. Zrob tak u mnie dziala na gearsach 2 i 3 mialem ten problem. Jak juz sie zalogujesz do profilu zanim wlaczysz gre wejdz w ustawienia sieci i przetestuj polaczenie. U mnie zniknal po czyms takim nat
     
  12. tobi123

    tobi123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja miałem problem z NAT bez routera , więc kupiłem router i nie ma problemu . Lepiej kup router , bo z tym dziadostwem to ...
     
  13. Blysk94

    Blysk94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Janowo, Elblag, Poland, Poland
    A może ktoś wie jak otworzyć port 3074,albo włączyć funkcję uPnP w blueconnect...???
     
  14. lykanin

    lykanin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2011
    Posty:
    193
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Samorządki
  15. Blysk94

    Blysk94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Janowo, Elblag, Poland, Poland
    Próbowałem wcześniej taką opcję ale niestety bez skutku.. Ale chętnie spróbuje inne opcje jak ktoś zna ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum