1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nat problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mjodzioo, Luty 10, 2012.

  1. mjodzioo

    mjodzioo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam xboxa podłączonego do routera D-Link 524. Przy sprawdzaniu połączenia z xbox live wyskakuje mi, że jest wszystko ok ( nic nie pisze o nacie), ale jak spróbuje się połączyć z kimś to z co 2 osobą mogę. Co jest nie tak ? Szukałem w necie i znalazłem wiele poradników, filmów na yt ale żadne nie działają bo albo wogóle się nie moge połączyć, albo pisze ze mam ograniczenie nat ( a teraz nic nie pisze) .
    Prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. luksurface

    luksurface Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Norway
    kto jest dostawcą internetu?? wejdz w ustawienia routera z poziomu przegladarki i w opcjach klienta wpisz dane ktore dostales od dostawcy internetu nazwa uzytkownika i haslo.
     
  4. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Potrafisz czytać? Kolega pyta o NAT nie ma ogólnie problemu z netem.
    Co do NAT to cieżko powiedzieć bo to zależy od dostawcy internetu. Ja mam neta VDSL 50 i odwieczny problem z Natem. Szukałem już wszędzie i spędziłem kilka godzin nad tym problem. I wiem tylko jedno jak chce grać Live to przed uruchomieniem xboxa muszę zrestartowac router. Ale w twoim przypadku może coś da sie zrobić.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  5. luksurface

    luksurface Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Norway
    potrafie czytac... mialem podobny problem laczylem sie tylko z wybranymi ludzmi i pokazywalo mi ze nat mam moderate. po restarcie routera skasowalo w opcjach dane ktore wpisalem login i haslo. i to bylo przyczyna u mnie natu moderate tearz mam open i smiga az milo.

    ps tez tak mialem ze restart routera pomagal, ale w ten sposob tracilem ustawienia - dane od dostawcy internetu.
     
  6. mjodzioo

    mjodzioo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie działa zalogowanie się jako klient dalej jest tak jak jest.
     
  7. luksurface

    luksurface Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Norway
    laczysz sie przez wifi czy kabel?

    jesli wifi to usun polaczenie ktore masz ustanowione w xboxie, zresetuj router po czym zaloguj sie na nowo jako klient i otworz porty


    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)
    Uwaga: jeśli nie jest możliwa rozmowa wideo z inną osobą przy użyciu technologii Kinect, może być konieczne otwarcie portu 1863 (UDP i TCP).

    Włącz protokół UPnP w sprzęcie sieciowym.

    co jeszcze moze byc twoj dostawca internetowy blokuje porty odpowiadajace za prawidlowe funkcjonowanie xbox live, telefon na infolinie nie zaszkodzi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum