1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NAT umiarkowany Ethernet

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez biniu, Lipiec 23, 2009.

  1. biniu

    biniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Dzisiaj podłączyłem xbox'a do internetu. Niestety mam NAT Umiarkowany i nie mogę zmienić go na Otwarty.
    Xbox podłączony do internetu tym samym kablem co komputer (jeśli chce podłączyć x'a do internetu wyciągam kabel z komputera i na odwrót). Moim dostawcą internetu jest lokalna firma. Co mam zrobić żeby odblokować te porty, które są mi potrzebne (mam kartę sieciową, a wszystkie poradniki jakie znalazłem dotycząc routerów)?

    Dzięki za pomoc,
    biniu

    P.S. Korzystałem z tego poradnika: http://x360iso.org/poradniki-ogolne/6912-siec-zmiana-nat-na-otwarty.html ale żaden z tutaj opisanych sposobów nie pomógł.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sheriffxPL

    sheriffxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2009
    Posty:
    353
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    Musisz poprosić dostawcę internetu o odblokowanie danych portów :) ja też tak miałem ale nie dzowniłem do dostawcy . sam to załatwiłem i poodblokowywałem no ale musisz znać login i hasło :)
     
  4. funuman

    funuman Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ponadto u mnie było tak że administrator sieci musiał dopisać do listy adres MAC konsoli.
     
  5. biniu

    biniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zadzwoniłem tak jak radziłeś, ale powiedzieli mi że mam wszystkie porty otwarte :/, MAC też podawałem
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a masz jakiś router w domu czy kabel wychodzi ci bezpośrednio ze ściany???

    spróbuj może sklonować mac adres peceta na xboxsa
     
  7. biniu

    biniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ów kabel wychodzący ze ściany

    Jak sklonować ten adres? Gdzie go wpisać?
     
  8. Maraspol

    Maraspol Banned

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Żnin
    Alternatywny adres tam musisz wpisac adres MAC twojej karty sieciowej powinno isc bez problemu u mnie tak wlasnie jest :)
     
  9. neo-kce

    neo-kce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    start > uruchom > cmd
    ipconfig /all szukasz wiersza adres fizyczny

    wchodzisz w ustawienia sieciowe konsoli> ustawienia dodatkowe czy jakoś tak i tam jest alternatywny adres mac i wstukujesz z kompa...
     
  10. biniu

    biniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już przepisałem adres fizyczny karty sieciowej PC, ale nie pomogło. Chyba nic się z tym nie da zrobić...

    Edit:
    Przeczytałem gdzieś że trzeba otworzyć porty od 80 do 5000. Czy da się to zrobić narz czy muszę każdy port z osobna otworzyć?
     
  11. neo-kce

    neo-kce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
  12. biniu

    biniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W poradniku mam podane tylko otwieranie portów pojedynczo. Mi potrzebne jest jak otworzyć od 80 do 5000 (czyli 4920 portów naraz)
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ale musisz to zrobic na routerze a jak nie masz routera.....
     
  14. biniu

    biniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mogę je odblokować tak: netsh firewall add portopening ALL numer portu XBOX
    albo START>Panel Sterowania>Połączenia sieciowe i internetowe>Zapora systemu Windows>Wyjątki>Dodaj port...

    Problem polega na tym, że wbicie w ten sposób przedziału portów zajmie mi wieki...
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    co si da odlokowanie portów na kompie jak podlaczasz xboxsa ?????
     
  16. biniu

    biniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W poradniku jest o tym mowa... Odblokowuje się 3 porty. Wyczytałem gdzieś że odblokowanie tego zakresu portów może pomóc.
     
  17. PL Leito PL

    PL Leito PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Firma od ktorej kozystasz z internetu musi odblokowac ci dane porty lub odblokuj je samemu ale o raczej jest trudne.
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    xboxsa możesz podłączyć na 2 sposoby:
    1 do rutera ( i wtedy odblokowujesz porty na routerze)
    2. do kompa ( i wtedy robisz to na kompie)

    jak ci nie działa "ze ściany" do dokup druga sieciowke do kompa i zrób to za pomocą komputera (wtedy ten poradnik bedzie miał w 100% zastosowanie)
     
Wczytywanie...

Poleć forum