1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NAT Umiarkowany - XBOX ONE

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez maryl16, Sierpień 23, 2015.

  1. maryl16

    maryl16 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tczew, Poland
    Witam,
    na początku podkreślę że szukałem rozwiązania problemu na tym forum oraz Google.

    Posiadam XBOX One oraz XBOX 360, na XBOX 360 nie ma najmniejszego problemu, lecz ostatnio na XBOX One nie mogę połączyć się z siecią tak, aby grać w gry z EA Access oraz gry z trybem online (czyli 100% moich gier).
    Dokonałem przekierowania NAT zgodnie z zawartością strony MS, niestety nie pomogło.
    Wyłączyłem więc firewall, również bez rezultatu.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Może spotkaliście się z takim problemem i będziecie mi w stanie pomóc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Już od jakiegoś czasu są problemy na XBL , ale jak masz nat umiarkowany to powinno być ok ;]
     
  4. maryl16

    maryl16 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tczew, Poland
    Z tego co widzę to awaria trwa od kilku dni.
    No i stało się z konsoli zrobili video. ;)
     
  5. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
  6. maryl16

    maryl16 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tczew, Poland
    Widziałem ten wątek jednak nie okazał się pomocny. Nie wiedziałem o awarii Xbox live. Jeśli chodzi o odblokowanie nat poprzez wrzucenie do DMZ to trochę słaby pomysł, ponieważ nie będzie ona posiadała dostępu do sieci LAN. Przy 360 może nie sprawiało to problemów, tak przy ONE jest to dość problematyczne.
     
  7. JeDaj

    JeDaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kto ci takich bzdur naopowiadał? Sprawdzałeś to kiedyś czy tylko gdzieś słyszałeś?
     
  8. maryl16

    maryl16 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tczew, Poland
    Teraz nie wiem o którą kwestię Ci chodzi. Czy o wrzucenie XBOX'a do DMZ, czy o sam sposób działania DMZ?
    Jeśli chodzi o pierwszą kwestię to próbowałem niejednokrotnie przekierowywać porty, na wielu routerach i w przeważających wypadkach NAT był Umiarkowany, pomaga jedynie strefa DMZ. Do takiej konkluzji można dość po finale wątku podesłanego przez o M a c z 0 S [LINK]
    Jeśli chodzi o mechanizmy DMZ wystarczy zajrzeć na Wikipedię. [LINK]
     
  9. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Ja mam właśnie wrzucony statyczny ip konsoli do DMZ i dzięki temu działa, wcześniej był umiarkowany, teraz otwarty.
     
  10. AnyMist

    AnyMist Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też miałem problem z NAT-em u mnie był on całkowicie zamknięty nic nie pomagało /porty,dmz..itp./ okazało się że mój dostawca internetu blokuje NAT na modemie dostarczonym od nich...wystarczył telefon do nich i blokada zdjęta...
     
  11. JeDaj

    JeDaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zgadza się. Teraz pokaż mi, który "domowy" router ma "prawdziwą" strefę DMZ? Niestety, artykuł, który podlinkowałeś jest niepełny. Przeważająca większość sprzętu domowego posiada namiastkę prawdziwej strefy DMZ w postaci DMZ host. Jeśli Wikipedia jest dla Ciebie źródłem wiedzy, to proszę, TUTAJ (informacje po angielsku) możesz poczytać dokładnie o co mi chodzi. Także sprawdź dokładnie router, ustaw stałe IP na konsolę i wrzuć to w DMZ host na routerze, a następnie sprawdź poleceniem ping czy widzisz konsolę w sieci lokalnej.
     
  12. maryl16

    maryl16 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tczew, Poland
    Wiem o tym, ale mój chyba posiada prawdziwe DMZ. [LINK]
    Posiada całkiem spore opcje konfiguracji, pogrzebie jeszcze w Firewallu i NAT.
    Później napiszę jak mi poszło.

    ==EDIT==
    Rozwiązaniem jest proste przekierowanie portów. Trzeba po kolei przekierowac porty wskazane przez Microsoft.
    Kod:
    /ip firewall nat add action=dst-nat chain=dstnat comment=XBOX disabled=no int=eth1 dst-port=port_na_zew protocol=tcp to-addresses=ip_wew to-ports=port_wew
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 27, 2015
Wczytywanie...

Poleć forum