1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nat: Umiarkowany

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Dzefii92, Styczeń 24, 2011.

  1. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    Witam tak wyglada moja sytuacja
    Mam internet radiowy internet mam podlaczony tak
    Antena-----Mikrotik-----Router-----xbox360
    -xboxa360 podlacze prosto pod router i włacze UPNP to nat: otwarty (ale i tak mam problemy z dolaczeniem do grupy czy gry w gta 4)
    -xbox360 podlacze prosto pod router i przez PORT SERVERS wklepie porty to nat: umiarkowany
    -xboxa360 podlacze prosto pod miktorika to mam nat: umiarkowany (pisalem do admina 2 razy i mowi ze zaden port nie jest zablokowany)

    czy moze byc problem w tym ze nie mam publicznego ip?
    i czy to mozliwe ze sa otwarte czy admin okłamuje mnie??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    upp
     
  4. kulbon

    kulbon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    krk
    Publiczne IP jest problemem. W moim przypadku tylko prośba admina o publiczne IP otworzyła mi NAT, samo otwieranie portów w konfiguracji routera nie pomogło. Pozdrawiam
     
  5. iksmen

    iksmen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam odrazu konsole pod router i mam Nat średni o co biega : |
     
  6. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    odblokuj porty w routerze
     
  7. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    Jak nie posiadam Publicznego IP to moge miec nat: otwarty?
    Czy wystarczy jak mi admin odblokuje.
     
  8. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    1. Odblokować porty na routerze.
    53,80,88,1863,3074
    Port 80 najczęściej jest odblokowany bo to port po którym śmigają strony www.

    Na niektórych ruterach nie trzeba tego robić, na niektórych trzeba - lepiej zrobić i mieć spokój.

    2. Poprosić (domagać się od) Admina o publiczne IP
    Co to za sieć, jak nie macie publicznego IP. Najlepiej mieć stałe publiczne IP.

    3. Najlepiej ustawić na ruterze stałe IP dla konsoli a nie przypisywane dynamicznie, zwłaszcza jak jesteście podłączeni przez WIFI a nie kabel.
    Jak? Wujek Google pomoże...

    4. Zrobić test połączenia z XBL na konsoli

    i wszystko powinno być dobrze...

    Jak nie wiesz jak to robić to nie rób, bo skopiesz sobie wszystko, a pretensje możesz mieć tylko do siebie
     
  9. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    a tak z ciekawosci to czym sie rozni NAT Otwarty od Umiarkowanego ? i zamknietego (o ile taki jest) :D
     
  10. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    Jak admin da mi Publiczne ip to mam to wpisac w routerze? czy wystarczy do xboxa360
     
  11. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    To zależy jaki system ma dostawca, ale sądzę, że nic nie musisz robić. Dostajesz publ IP i ich system powinien ci przypisać automatycznie to IP do routera. Zresztą nie ma się co głowić - admin ci powie...
     
  12. Dzefii92

    Dzefii92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacie/Sanok
    A jest inne rozwiązanie. otworzyć nat bez publicznego ip??
     
Wczytywanie...

Poleć forum