1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NAT - Xbox One - Internet radiowy(router)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ViscaBarca, Grudzień 31, 2015.

  1. ViscaBarca

    ViscaBarca Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kietrz
    Witam,

    mam problem z otworzeniem NAT, NAT w konsoli cały czas zamknięty, wczoraj udało mi się go otworzyć włączając DMZ i wpisując IP, lecz po ponownym włączeniu nadal jest "ZAMKNIĘTY"

    Czytałęm poradniki i próbowałem to zrobić, poniżej screeny jak to wygląda u mnie

    Internet- radiowy
    Router - Dlink DIR-600

    Bedę bardzo wdzieczny za pomoc.
     

    Załączniki:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Wielkość pliku:
      238,7 KB
      Wyświetleń:
      37
    • 2.jpg
      2.jpg
      Wielkość pliku:
      249,4 KB
      Wyświetleń:
      36
    • 3.jpg
      3.jpg
      Wielkość pliku:
      189,7 KB
      Wyświetleń:
      35
    • 5.jpg
      5.jpg
      Wielkość pliku:
      226,4 KB
      Wyświetleń:
      35
    • 6.jpg
      6.jpg
      Wielkość pliku:
      194,4 KB
      Wyświetleń:
      35
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Miki1986

    Miki1986 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2015
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja bym zaczął od ustawienia statycznego adresu IP. Bez tego otwieranie portów nic nie daje
     
  4. ViscaBarca

    ViscaBarca Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kietrz
    A jak to zrobić? Czy dostawca musi mi ustawić statyczne IP?
     
  5. Miki1986

    Miki1986 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2015
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    U mnie to wygląda tak [​IMG] MIKI to nazwa mojej konsoli
     
  6. ViscaBarca

    ViscaBarca Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kietrz
    Nie bardzo da się to otworzyć, a wszystko z leksza zamazane:/
     
  7. Miki1986

    Miki1986 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2015
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
  8. ViscaBarca

    ViscaBarca Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2014
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kietrz
    zrobiłem tak z XBOX one i nadal NAT zamkniety:/
     
  9. B0ni3k

    B0ni3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    99
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kwidzyn, Poland
    Ja mam radiowke tez i tez nat byl zamknięty zglosilem dostawcy i bez żadnych problemów mi zmienił na otwrty i tak jest do tej pory ;-)
     
  10. lordrayden

    lordrayden Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    121
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    U mnie było dokladnie tak samo.
     
  11. B0ni3k

    B0ni3k Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    99
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kwidzyn, Poland
    Mam dokladnie ten sam router :) nie jest zły jak za te pieniadze
     
  12. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja też miałem podobnie jak koledzy. Jeden telefon do dostawcy internetu i NAT otwarty.
     
  13. unseen

    unseen Banned Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2016
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wasz problem to nie konfiguracja routera tylko ISPa. Najlepszym wyjściem to poproszenie o ustawienie u ISPa waszego modemu na tryb bridge (większość sieci radiowych) lub przy sieciach np. komórkowych często nazywają to "usługą VPN" (co właściwie z VPNem ma niewiele wspólnego, ale tak to się nazywa bo wiadomo od razu co klient chce). Chodzi głównie o to by wasz router na WANie dostał IP publiczne (nie ma znaczenia czy będzie dynamiczne czy statyczne) i by ISP nie blokował wam ruchu. Wtedy to wy za pomocą waszego routera zarządzacie siecią i ruchem zewnątrz<=>wewnętrz. Są oczywiście przypadki ISPów, którzy ustawiają wam adres publiczny na WAN, ale i tak filtrują ruch i dlatego zazwyczaj to konfiguracja po ich stronie jest problematyczna. I zazwyczaj ISP robi to ze względu na "bezpieczeństwo swoich klientów".

    I teraz tak, jak ustawicie działanie NATa (przy problemach zazwyczaj jest tak, że nie chodzi o regułki na waszym routerze tylko u ISPa) na działanie strict to wtedy będziecie musieli wklepywać regułki które wyglądają dla XONE by zebrać to do kupy następoująco:

    PORTY WYŁĄCZONE Z BLOKOWANIA

    • TCP out
    7500-17899
    30000-40399​
    • TCP in
    53, 80, 3074​
    • UDP out
    53, 88, 500, 3074, 3544, 4500, 1200, 1001​
    • UDP in
    53, 88, 500, 3074, 3544, 4500, 1200, 1001​

    PORTY FORWARDOWANE DO KONSOLI
    • TCP
    3074​
    • UDP
    88, 500, 3074, 3544, 4500​


    Ogólnie jednak trzeba pamiętać, że jak już się zaczyna grzebać w otwieraniu portów to jest to:
    • dość niebezpieczne, bo każdemu z zewnątrz dajemy otwarty dostęp do naszej sieci
    • powyższe ustawienia forwardowania podziałają tylko dla 1 konsoli w sieci lokalnej; jak będzie ich więcej, lub będą urządzenia, serwery, usługi co też wymagałyby otwierania kolejnych tych samych portów to całość nie będzie działać jak należy
     
  14. Armin

    Armin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2015
    Posty:
    39
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zadzwoń do dostawcy internetu i poproś o podpięcie do publicznego adresu IP. Taka usługa to zazwyczaj jednorazowa opłata wielkości 5zł.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum