1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nat Xbox one

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bolt65, Wrzesień 30, 2015.

  1. Bolt65

    Bolt65 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam.

    Wczoraj chciałem pograć w diablo z kumplem i nie mogliśmy się połaczyć potem cudem się kilka razy połączylismy i znowu klapa. Więc postawiłem ze to wina mojego zamkniętego NAT. A wiec zrobiłem wszystko co możliwe...by odblokować NAT i nic. Znaczy się jeśli np odświeże ustawienie które jest potrzebne do otwarcia NAT to faktycznie mam otwarty. Tylko ze po kilku minutach sam się zamyka. Ktoś wie co z tym zrobić? Bo ja już nie wiem...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj przekierować porty na ruterze na sztywno
     
  4. Bolt65

    Bolt65 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Chodzi o to:
    http://scr.hu/1v7u/ej5ln
    Mam to zrobione...tam jak to robie to musze jakby przypisać IP pod port mam przypisywać IP konsoli czy czegoś innego? Bo przypisywałem dotychczas konsoli i nic to nie zmieniało.
     
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli to są p[orty XBL , XBOX ONE to tak
     
  6. Bolt65

    Bolt65 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Porty wziąłem z oficjalnej strony, więc tak o porty XBL przypisuje do nich IP xboxa i nic. A mój xbox ma sztywne IP bo codziennie widze to samo wiec nie ma szans że się zmienia. A mimo to tylko czasem NAT się otworzy i po kilku minutach się zamyka. Naprawdę nie wiem co z tym faktem można zrobić. Bo już korzystałem z porad z oficjalnej strony mojego routera, YT czy innych poradników. I chyba wszystko ustawione jest idealnie a mimo to nie działa.
     
  7. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Za pewne masz blokowane porty u dostawcy internetu... powiedz mi masz radiowke albo swiatlowod ?
     
  8. Bolt65

    Bolt65 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Niestety radiówke. Też o tym myślałem ze mam blokowane no ale na chwile się otwierał NAT wiec to dawało mi nadzieje że nie mam poblokowanych...
     
  9. marlis93

    marlis93 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    310
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tez mam radiówke i miałem ten sam problem. Miałem tak samo że czasem otwarty a czasem umiarkowany. Zadzwoniłem do dostawcy żeby odblokowali mi te porty i po problemie ;)
     
  10. Bolt65

    Bolt65 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    O to dziekuje za informacje zadzwonie do nich i poprosze o to.

    EDIT: Dzwoniłem, powiedzieli że nic nie blokują ale przydzielą mi jakieś zewnętrzne IP...cokolwiek to jest i podobno do pół godzinki powinno działać...zobaczymy.
     
    Ostatnia edycja: Wrzesień 30, 2015
  11. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Jak Ci przydziela stale ip to bez problemu odblokujesz wszystko :)
     
  12. Bolt65

    Bolt65 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Z tego co mi się wydaje to ja cały czas mam stałe IP :p Ale nie mam pewności słaby jestem z takich rzeczy jak ustawianie sieci etc. Jednak po telefonie do operatora NAT narazie jest otwarty! I to wszystko podobno dzieki zewnętrznemu IP. Więc jestem zadowolony :)
     
  13. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Zewnętrzne ip to stale ip stale to miałeś pewnie w xboxie albo w pececie ;)
     
  14. masaro45

    masaro45 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2014
    Posty:
    39
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieszczady
    Ja mam podobny problem gram w bfa i po jakimś czasie gra się zawiesza i wywala mnie z serwera wyskakuje napis utracono połączenie z serwerami ea ale od razu moge dołączyć z powrotem do gry zauważyłem ze mam nat zamknięty nie wiem jak ustawić na otwarty bo zielony jestem w tym temacie może ktoś pomoże
     
  15. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Pij se po pół. Wrócę z roboty to Ci to ustawie trolu
     
    masaro45 lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum