1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Natężenie zasilacza Kinect'a

Temat na forum 'Kinect' rozpoczęty przez pawelstryju, Grudzień 7, 2010.

  1. pawelstryju

    pawelstryju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam
    Szukam kogoś kto mógłby zmierzyć dla mnie jakie jest natężenie 12V w zasilaczu od kinecta bo planuje taki zrobić :)

    dla jasności które piny daję link do opisu wtyczek:
    Kinect Pinout - KinectHacks.net
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    i wszystko jasne
     
  4. filet187

    filet187 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    czyli wyprosty sposób można zrobić zasilacz do kinect np zasilacz od laptopa lub inny do 35v i dwa stabilizatory 5v i 12v robota max 10minut i koszty jak mamy zasilacz max 5zł
    a co natężenia nie może być mniejsze 1.06A ale może być większe np 2A
     
  5. pawelstryju

    pawelstryju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Ok dzięki wielkie za info a macie jeszcze może jakieś pomysły z czego zrobić wtyczkę bo jest to bardzo nietypowe. Widziałem na xbox-scene jak gościu zlepił dwa plastki wyciągnięte z portów USB i dodał jeszcze jeden pin ale to jest troszkę prowizoryczne.
     
  6. minister

    minister Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    3-city
    A o co chodzi z tym zasilaczem? przymierzam sie do kupna kinecta i nie chce wtopic.
     
  7. pawelstryju

    pawelstryju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Różnica jest taka, że wersje nie-slim potrzebują dodatkowego zasilacza aby po prostu działać. Jeśli kupujesz na allegro to uważaj bo 80% aukcji to właśnie takie bez zasilacza - ja od paru godzin siedzę i "tworzę" wtyczkę żeby pasowała do samego kinecta. Jeśli kupujesz normalnie w pudełku w sklepie to nie masz się o co martwić.
     
  8. creator

    creator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk/Lębork
    jak by ktos potrzebowal to wstawiam fote od zasilacza kinecta... dzis kupiłem ;]

    [​IMG]
     
  9. stonalodz

    stonalodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łódź
    to jeszcze dodaj ze dwa radiatory na te stabilizatory bo się będą grzały ze ho ho
     
  10. Darkman

    Darkman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jeśli uda się Tobie zrobić zasilacz, to proszę o fotki Twojego dzieła :)
     
  11. creator

    creator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk/Lębork
  12. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Zasilacz to nie problem problemem jest wtyczka... mozna sprobowac wyprowadzic na plytkach drukowanych w postaci " cable -= device" przy odpowiednim dopasowaniu nie trzeba by nic ciac sklejone ladnie zlutowane i mamy zgrabną przejscowke jak ktos zapoda wymiary to mozna sie pobawic
     
  13. creator

    creator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk/Lębork
    mozna zawsze wtyczke uciąć i dobrać się odrazu do kabelków ... ale... po gwanrancji wtedy będzie :> chyba...
     
  14. Darkman

    Darkman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy można jakoś kupić ten zasilacz z microsoft store? dostępny jest chyba tylko na amerykańskiej za 35$ (105 zł) ale niestety nie wysyłają do Polski.
     
  15. creator

    creator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk/Lębork
    z tego co mi wiadomo to narazie nie ma takiej opcji... chyba ze od kogos odkupisz
     
  16. M4teuszpl

    M4teuszpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zasialcz mozna kupic w innym sklepie np UK albo GER
     
  17. Darkman

    Darkman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Faktycznie, dzięki :) Moze ktoś powiedzieć tylko jak to jest z wysyłką (jaka cena?), powiedzmy z UK? i jak tam też zapłacić za to?

    Na stronie Microsoft Store UK u góry widnieje napis FREE DELIVERY. Kiedy wybieram produkt i zmieniam wysyłkę na Polskę, cena przysyłki się nie zmienia (0 zł). Czy to oznacza, że przysyłka także do Polski jest darmowa?
     
  18. radar22

    radar22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zasilacze do kinecta pojawyły się na allegro, koszt ~150-170zł. Samą wtyczkę do przejściówki będzie bardzo ciężko wykonać, jak wykonana wtyczka będzie marnie się trzymała istnieje ryzyko przypalenia kinecta/konsoli.
    Najbezpieczniejszym rozwiązaniem wydaje się przecięcie kabla i dolutowanie kabelka z końcówką USB oraz jakiegoś standardowego gniazda zasilania. Zachowując nadal dolutowany oryginalny wtyk będzie można kinecta podpiąć również do slima. Jedyny feler to utrata gwarancji za przecięcie kabla...
     
  19. minister

    minister Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    3-city
    Serdeczne dzieki!
     
  20. pawelstryju

    pawelstryju Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Ok, zrobiłem ten zasilacz i całą wtyczkę do Kinecta, dla zainteresowanych jutro podeślę fotki :)
    A z zasilaczem nie ma problemu (bez kombinacji ze stabilizatorami itp.) wystarczy kupić gotowy zasilacz o dobrych parametrach.

    Aha i jeszcze jedno, zasilacz można kupić z MS Store ale chyba tylko w Stanach, w Polsce NA PEWNO nie ma takiej możliwości.
     
  21. creator

    creator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk/Lębork
    gratulacje :> przetestowane? smiga miło? ... czekamy na foty ;d
     
Wczytywanie...

Poleć forum