1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nawrócenie się, usunięcie przeróbki

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Damisss, Wrzesień 16, 2011.

  1. Damisss

    Damisss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam

    Noszę się z zamiarem nawrócenia i usunięcia przeróbki za pomocą wgrania nowego dasha 2.0 13XXX i mam w związku z tym kilka nurtujących mnie pytań :D

    Przeróbka jaką posiadam to iXtreme 1.61, wszystkie gry przerabiane do wave 3.
    Dash ten co w mortal kombat.
    Konsola podłączona była do internetu tylko 1 raz jakieś 1,5 roku, 2 lata temu, bez żadnej gry w napędzie tylko w celu ściągnięcia kodeków do filmu, trwało to z 30 min.

    I teraz pytanie moje jest takie, czy usuwając przeróbkę za pomocą tego dasha, będę mogł spokojnie grać w necie, i nie dostanę bana?(Konsola na 99,9% nie jest
    oflagowana, była podłączana przed wszystkimi, wielkimi falami, i live chodził bez problemu)
    Czy usunąć swój profil dla pewność? (wolałbym nie ale jak będzie trzeba to tak zrobię)
    Posiadam płytę którą dostałem z kluczem mojego napędu, czy ona będzie potrzebna? czy jest potrzebna tylko w przypadku jak bym chciał dalej przerabiać?

    Proszę o pomoć ponieważ nie chce mi się już kombinować itd. itp. coś we mnie się ruszyło i chcę przejść na dobrą stronę mocy :D
    Bardzo proszę o pomoc!
    Mam nadzieję że zamieściłem w odpowiednim dziale, jeśli nie proszę o przeniesienie!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    możesz śmiało wgrać tego dasha jak się chcesz mieć orginalny fw .profilu nie musisz usuwać bo po co, to i tak nic nie chroni przed dostaniem bana. i raczej nie powino się nic stać .to że masz klucz na cd pomoże ci przy flashowaniu kiedyś tam .nie będzie trzeba bawić się z wyciąganiem klucza.
     
  4. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Na oryginalnym fw ludzie i tak dostawali bany więc jak się miało chodź raz przerabiany napęd to nie uchroni cię oryginalny fw przed tym
     
  5. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Bo tamci mieli flagi już wcześniej, a w jego przypadku to bardzo mało możliwe.
     
  6. Damisss

    Damisss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No ok także wgram i zobaczę czy nie dostanę (mam nadzieję że nie), gdzieś tam czytałem że są zapisywane są dane kiedy się grało w dane gry tzn. kiedy były odpalane ale u mnie przy każdym włączeniu konsoli resetuję się data do 2005 roku także nie wiem może w pamięci NAND ale nie wiem...

    Edit:A i nie grałem w żadne gry przed datą ich premier :D
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To było 2 lata temu.Info o zmianie fw napędu zapisuje się w pamięci nand konsoli więc ms jeśli będzie chciał to będzie wiedział że było grzebane
     
  8. RMS

    RMS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A który dokładnie numer dasha zmienia FW na oryginalny? Sam już byłem wcześniej zdecydowany na wgranie tej wersji ale ze względu na "kurzenie się" xboxa nie miałem okazji. Mam konsole jeszcze z iX1,5, nigdy nie podłączaną do LIVE, więc muszę kiedyś w końcu ją wypróbować w sieciowych rozgrywkach :)
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    12.0.13146.0 i 2.0.13599.0
     
  10. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tylko zrób sobie to z pendrive'a i w kolejności. Najpierw niższy, potem wyższy
     
  11. RMS

    RMS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczywiście, że tak chcę zrobić. Mam w sumie już ściągnięty 13146. Jak go wgram to podłączę konsolę do LIVE i resztę pobiorę z Internetu.

    PS. ale raczej nie dzisiaj
     
  12. gadek19

    gadek19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problemy po instalacji F1 2011

    Witam Panowie mam problem, mianowicie mam przerobionego xboxa iXtramem 1.61, wszysktko jak dotąd z gier mi chodziło bez zbędnego przerabiania (prócz gier z AP.2.5), sciagnąłem i własnie F1 2011, zaczęło mi instalować nową aktualizacje i coś sie z*****..o, wyskoczył mi komunikat z błędem i kodem statusu: 3151-351F-B800-0F00-C000-0013, rozumiem że to nowy dash który usówa przeróbke konsoli??? I tu mam do was pytanie:
    1. Co oznacza ten syf
    2. Czy jak wyjdzie LT 2.0 i podrzuce konsole do przeróbki to doprowadzą mi konsole do uzytku i wszystko wróci do normy?
    Z góry dzięki
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12098
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wgraj 13146 naprawu sie

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  14. Damisss

    Damisss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tak czytam ciągle o tym banie i wyczytałem o oflagowaniu konsoli, tylko nie wiem jak jest w moim przypadku bo robiłem aktualizację 3 dashy i wtedy przestał mi chodzić CoD MW2 i NFS HP, po tej aktualizacji napewno wkładałem te gry do konsoli, i wyświetlało się odtwórz DVD (gry przerabiałem wszystkie do wave 3), potem zaktualizowałem na dash Mortala i chyba też na próbe wkładałem te gry ale nie pamiętam dokładnie... Przyjmijmy że wkładałem to mam zapewne oflagowaną konsolę tak?
     
  15. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Możliwiwe, ale te wszystkie flagi itp to od zawsze niewiadoma. Póki nie ma bana to trzeba grać, a jeśli ma się kiedyś dostać to się dostanie
     
  16. moski81

    moski81 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Będzin
    Dokładnie ... jak ma się dostać to się dostanie. Ja dostałem i gram dalej Co prawda na Live grałem mało ale żal mi było kiedy konsola stała sie tylko zabawa w singla. Jak to mówią, kara musi być ;)
    Choć teraz turnieje w Fife z kumplami "face to face" mają lepszy klimat :)
     
  17. JohnMarston

    JohnMarston Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomóżcie mi się nawrócić. Kupiłem oryginalne Gears of War. Mam Ixtreme 1.4 i dasha 12625 nie chcę mi zaktualizować konsoli. Chciałem wgrać najnowszy dash i ten wcześniejszy przed nim i mi nie aktualizuje. Pasek zatrzymuje się pod koniec i po dłuższym czasie wyskakuje komunikat, że aktualizacja się nie powiodła i jakiś kod błędu. Konsola jest i tak zbanowana na Live i obecnie gram tylko na PS3, ale dla tej gry kupiłem specjalnie oryginała. to już z ich strony lekkie przegięcie. Co mam zrobić ? Ktoś pisał, że ten co mi robił przeróbkę mógł mi wymienić napęd na inny niż był fabrycznie i powstaje konflikt. Czy w związku z tym mam kupować nowy napęd czy jest jakieś inne rozwiązanie. Proszę o pomoc.
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12098
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Daj komus kto sie tym zajmuje, moze byc wina fw, lub napedu. Sprobuj wgrac update 13146, jak nie ruszy to trzeba naped kupic

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  19. Damisss

    Damisss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No i lipa "Failed AP25 Challenge" także konsola oflagowana :( Microsoft nie daje szans nawróconym...
     
  20. marcin20p

    marcin20p Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja wytrzymałem z grami z ap25 i ponoc nie jestem oflagowany. Miałem x1,6 teraz mam OFW, zrobiłem konto live i kupiłem Fife 12. Narazie pykam ile wlezie mam nadzieje jak najdłużej.
     
  21. songossj2

    songossj2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pokój ok. 2x4[m]
    WItam, nagrałem na płytkę i chciałem zagrać na xboxie w najnowszą część spider-mana i zaczęło mi aktualizować(wcisnąłem tak) i teraz przy włączaniu konsoli wyskakuje komunikat: "Nie można odczytać aktualizacji z płyty.Aby kontynuować aktualke, ponownie włóż płytę. i kod:3151-351F-xxxx-xxxx-c000-0034";/ Wiecie może jak mogę dokończyć lub przerwać tą aktualkę? Nie chciałbym stracić przeróbki(bo zapłaciłem ponad 100zł za nią), ani nie chciałbym dawać konsoli do serwisu(dodatkowy koszt i w moim miescie nie ma żadnego serwisu;/). Proszę o pomoc, bo tracę cierpliwość, gdyż od 2 m-cy nie gralme na konsoli, a ja chciałem zagrac dzisiaj w spider-mana to konsola mi takie rzeczy odwala;/
     
Wczytywanie...

Poleć forum