1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NEC 19WV i X360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Deathraw, Styczeń 3, 2009.

  1. Deathraw

    Deathraw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam okazję kupić monitor NEC 19WV za 100zeta i mam pytanie-czy ktoś wie jak na tym będzie wyglądał obraz z X'a przez vga?Narazie na CRT 17" Phillips 107B3 wszystko ok jest i przywykłem już do schylania się pod biurko i przełączania kabli;).Czy ktoś wie czy upscaling nie zabije obrazu?
    Tutaj dane tego sprzętu.(rozumiem że 1366 na 768 najlepiej ustawić?)

    Typ matrycy: TN + film
    Format obrazu: 16:10
    Przekątna ekranu: 19 cale
    Rozmiar plamki: 0,287 mm
    Nominalna rozdzielczość: 1440x900
    Jasność: 300 cd/m2
    Kontrast: 1000 :1
    Czas reakcji matrycy: 5 ms
    Kąt widzenia w pionie: 160° / 170° (C/R 10:1 / 5:1) Stopni
    Kąt widzenia w poziomie: 160° / 176° (C/R 10:1 / 5:1) Stopni
    Ilość wyświetlanych kolorów: 16,7 mln
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. don84

    don84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Miasto Łódź ;)
    Myśle że ten monitor będzie dobry. Chociaż troszke dziwi cena?:confused: jest dziwnie niska czy aby napewno monitor ten jest sprawny?a z drugiej strony po co wymieniać coś co jest dobre. nielepiej by odłożyć na jakiś tv? jeśli oczywiście finanse pozwalają
     
  4. Deathraw

    Deathraw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Monitor sprawny-z ekspozycji ze sklepu ojca.A że X daje 60 hz na wyjściu to trochę mnie to wkur...denerwuje, a jak wiadomo na LCD odświerzanie nie ma znaczenia.Poza tym miejsca na biurku trochę zajmuje ten klocek no i po 4 latach jakąś odmianę bym chciał;).Na TV nie pozwalają finanse i miejsce w pokoju bo u rodziców mam plazmę 42", ale co z tego jak nie mogłem się dopchać do niej i grać kiedy chcę.Tak tylko kabelek przełączę i mam wszystko w d****.
     
  5. don84

    don84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Miasto Łódź ;)
    jeśli sprawny i tak wygląda sytułacja jak opisałeś to ja na Twoim miejscu bym brał. ale to jest moje skromne zdanie
     
  6. Deathraw

    Deathraw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sytuacja lepsza jest okazało się że to nóweczka;).Choć wiadomo że LCD nigdy CRT nie zastąpi, no ale przynajmniej będę mógł go na ścianie powiesić.
     
  7. don84

    don84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Miasto Łódź ;)
    jeśli rzeczywiście to jest nówka to myśle że dylematu już niemasz
     
  8. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    no oczywiscie, ze brac, za taką cene jeszcze od pewnego źródła a jeśli masz taki stary monitor to mówię, ze z taką cene to tylko brać no i monitor wydaje się porządny
     
  9. Deathraw

    Deathraw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupiłem tego NEC'a i wszystko jest ok, ale jakby aspect ratio dziwne było.Ko z zębatkami w fable 2 jest zwężone nieco do elipsy, to samo z logo EA w Mirror's Edge czy satelitami.Ktoś wie co mam z tym zrobić i jak ustawić w dashu grafę czy muszę poprostu przywyknąć że 16:9 to nie 16:10?
     
  10. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    jak masz nowego dasha to spróbuj ustawić na inną rozdzielczość zdaje się że jest taka jaką podałeś dla tego monitora ,obraz nie będzie zniekształcony ale będą paski na górze i na dole ekranu
     
  11. Deathraw

    Deathraw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak nie mam to warto nim zawalić memorkę?:D Czyli rozumiem że to rozciągnięci jest normalne tak?Czy jak wrzucę NXE to będę mógł go usunąć jakoś w łatwy sposób czy jedynie downgrade kernela tu zadziała?Duże są te paski?No i czy była oficjalna wersja 7mb czy tylko ta z wycieku tyle ważyła?No i czy ma ona te rozdziałki?
     
  12. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    W tej chwili to rozciągnięcie jest normalne,paski nie są duże a i jakość obrazu się delikatnie poprawi,NXE nie można już zamienić na starego dasha.
     
  13. Deathraw

    Deathraw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po zainstalowaniu NXE są paski ale już aspect ratio ok.Nie wiem w sumie czy dobrze zrobiłem instalując NXE, ale przynajmniej ten problem z głowy.Dzięki;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum