1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nędzna Jakość obrazu na monitorze HD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Nekot, Lipiec 10, 2011.

  1. Nekot

    Nekot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !
    No więc sytuacja u mnie wygląda tak - Mam Jaspera sprzed 2 lat , dotychczas grałem na telewizorze panasonic 42 cale ale jako że przeprowadziłem się do Szkocji zostałem zmuszony do zakupu czegoś mniejszego bo nie mogłem zabrać ze sobą mojego TV. Mój wybór padł na ten oto monitor :

    "Nie chcę, żeby zajmował on tyle miejsca." Życzenie spełnione. - P2770HD - LCD z tunerem TV - Monitory | SAMSUNG

    Przesiadka z mojego 19 calowego monitora na 27 była i jest dość ciężka ale powoli się przyzwyczajam a teraz do sedna:

    Podłączyłem X'a kablem HDMI i gdy włączyłem go - rozczarowałem się ponieważ obraz był postrzępiony - da się grać ale po prostu nie wygląda to idealnie jak powinno na tym monitorze ( coś jakby nie było wcale antyaliasingu - krawędzie tekstów , cieni , tekstur postrzępione i poschodkowane). Grzebałem więc we wszystkich opcjach x'a - 720p 1080p-i ale nadal to samo , przesiadłem się na opcje TV ( dopasuj rozmiar do ekranu , 16:9 itd). Wyczerpałem wszystkie możliwości więc sprawdziłem kable - inny kabel hdmi - to samo. Zamówiłem component na ebayu - po podłączeniu obraz ŚNIEŻY - latają po ekranie poziome paseczki dając efekt śnieżenia. Pomyślałem że component do **** więc zamówiłem inny - tym razem microsoftu - jeszcze nie doszedł więc nie wiem czy to coś da.
    Co najlepsze w tym wszystkim - PS3 działa idealnie - bez żadnych poszarpanych krawędzi na tym samym kablu co xbox.

    Powiedzcie mi proszę czy mogę coś jeszcze zrobić czy po prostu kupiłem naprawdę kiczowy monitor.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    ja posiadam monitor Samsunga i po podpięciu do xboxa przez kabel VGA obraz jest dobry. Tylko ze ja mam Kontrast 8000:1
    A jak podepnę konsolę z JTAGiem i grę czyta z HDD przenośnego to są takie paski od czasu do czasu. Zwykła konsola śmiga bez problemu.
    Zapewne monitor słaby.

    Tutaj w opiniach gościu pisze że śmiga z PS3 na tym monitorze i nie ma problemów
    Samsung SyncMaster SM P2770HD 27" - opinie użytkowników na Skapiec.pl

    Może posiada jakąś wadę. Zapytaj tam gdzie kupiłeś.
     
  4. Nekot

    Nekot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak jak napisałem - u mnie też pięknie śmiga PS3 :)
    Co do kabla VGA - nie pomyślałem jeszcze o tym - czy po podłączeniu będzie ogromny spadek jakości w porównaniu do HDMI/Componenta ?
     
  5. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Monitor słaby ?? Kolego jeden z lepszych w tej kategorii cenowej, do tego kontrast 50 000:1, ja proponuję sprawdzić konsolę na innym tv, monitorze może coś się popsuło, bo skoro z ps3 śmiga to nie jest to wina monitora.
     
  6. Nekot

    Nekot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola na telewizorze LG teścia działa perfekcyjnie ;]
    Dlatego piszę tutaj - po prostu skończyły się możliwości
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a masz opcje game mode??? wylacz ja u mnie na samsungu przy wlaczeniu tej opcji tez obraz jest duzo gorszy za to nie ma lagow
     
  8. Nekot

    Nekot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiedziałem o tej opcji lecz niestety była już wyłączona :<
     
Wczytywanie...

Poleć forum