1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Neostrada (6mb) problem :/

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kasztanek9994, Maj 5, 2010.

  1. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    Witam ... mam problem z neostrada ;/ ... mam ja od 2 dni noi na poczatku byly predkosci od 3000kb/s (na speed tescie) i takie tam ... wczoraj bylo prawie 7000kb/s ... i to sie utrzymywalo ... i dzisiaj znow to samo od 2mb/s do 3,4mb/s ... i tak mnie to denerwuje ;/ ...
    mam ruter (TP-LINK W8901G) ... w nim mam wszystko dobrze ustawione ... (mialem instrukcje (jak polaczyc sie z neostrada).

    Nawet dzisiaj rano na wi-fi dzialalo mi tak kolo 6400kb/s ... a ok 16 juz nie ... wiec postanowilem podpiac sie kablem, ale jest to samo :(.

    a w ruterze czasami jest
    Data Rate ( 7100 )
    a czasami ( 2200) ...
    jak dzwonilem do neostrady to mowia ze u nich jest ok ...


    NA LAPOTPIE MAM :
    System : Vista
    Antyvirus : ESET (ale wylaczalem zapore ... to nic nie daje :/)

    Pewnie myslicie ze to vista :D ? ...
    Mam jeszcze stacjonarke (kablem jest podpieta) i jest do samo . :mad:
    A moj PC ma windows "XP" .

    Prosze Was pomocy ;) . :DD
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    może zbyt daleko mieszkasz od centrali i po prostu przy "dobrych wiatrach" tylko osiągnie ci te 6mega
     
  4. DusiekPL

    DusiekPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2008
    Posty:
    277
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grójec
    To normalne. Na wieczór (w nocy) masz normalne prędkości natomiast w dzień są one zaniżane.
     
  5. MistrzuAl.Capone

    MistrzuAl.Capone Banned

    Dołączył:
    Maj 3, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mi zamulał z poczatku 1 miecha teraz jest konkret i na wypasie
    predkos 4 mb ustawiona
    ale na centrali poszla moc jest l od 8-20
    ale 8 mi stuknie
     
  6. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    jak sie ich o to pytalem ... to mowili ze nie ma problemu ... i 6mb bedzie smigac
     
  7. Jacław

    Jacław V.I.P V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    523
    Polubienia:
    192
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Bzdury piszesz... To nie jest normalne.

    Co do autora: mieszkasz daleko od centrali i tak już będzie, albo wina leży po stronie tepsy i póki nie zadzwonisz i nie powiesz, że masz problemy z szybkością, internet będzie Ci tak chodził. Oczywiście nastaw się na to, że będą Ci wkręcać, że wina jest po twojej stronie (antywirus, zapora, zepsute USB i inne bzdury). Będą pewnie Ci wmawiać, że u nich jest ok więc poproś o technika. Z doświadczenia wiem, że zanim przyjedzie problem będzie już rozwiązany.
     
  8. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    a ja wlasnie dzisiaj jak ze szkoly wrocilem ;/ ... to mialem 7000kb/s ... i teraz (tak ok 2 godzin) temu sie wszystko spierniczylo.:mad:
     
  9. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    no wczoraj do nich dzownilem ... i koles sprawdzal tam u niego (na 3 speed testach) ... i mowil ze jest nawet po 7000kb/s . nie wiem co jest :(
     
  10. Jacław

    Jacław V.I.P V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    523
    Polubienia:
    192
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    U nich zawsze jest ok więc się przyzwyczaj do takich odpowiedzi. Wzywaj technika bo bez tego tylko tracisz czas. Póki ich od debili nie zwyzywasz to się nie nauczą:) Ja już ich procedury znam na pamięć. Tylko dzwonie i mówię. że mam niski transfer, port USB jest ok, korzystam z modemu o modelu bla bla bla, nie instalowałem aplikacji z tepsy bo jest daremna (korzystam z samych sterowników), mam windowsa XP, antywirus ani firewall nic nie blokuje, podaje średni ping np wp.pl ( po tym jak pinguje), czasami proszę o restart portu co przeważnie nie pomaga. Po takich informacjach pani/pan decyduje się nie klepać bezsensownie mordą i wciskać idiotycznych bzdur tylko zabiera się za wypisywanie zgłoszenia. W przeciągu godziny usterka znika. Z nimi nie ma się co bawić w kotka i myszkę od debili warto wyzwać (jak są wyjątkowo upierdliwi). Czasami zdarza się, że i to nie pomaga wtedy wyzywasz ich mocniej i każesz zajrzeć w historie zgłoszeń wtedy ich argumenty się kończą i morda się zamyka.
     
  11. kasztanek9994

    kasztanek9994 Banned

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tm
    no wsumie ;d . racja ;) .
    teraz do nich napisalem i opisalem im ta sytuacje jeszcze raz , jak znow zaczna jakas scieme walic to zadzwonie i ich opr... ;d :whistle:


    EDIT : DZIEKUJE ZA POMOC ... NAPISALEM 2 MAILE DO NICH, ODDZWONILI POGADALEM I POWIEDZIELI ZE COS TAM JEST I ZE NAPRAWIA ... :) DZIEKUJE JESZCZE RAZ WSZYSTKIM ZA POMOC :) ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum