1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Neostrada -_-

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Jablo33, Czerwiec 20, 2010.

  1. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Witam. Mój kolega ma neostradę, próbujemy podłączyć internet do Xbox'a ale nic się nie da zrobić. Znaczy on ma modem Sagem F@st 800 na USB więc router odpada, próbowaliśmy przez wbudowaną kartę sieciową podłączyć do X'a ale przy teście sieci, się wywala. Proszę o pomoc, bo mamy zamiar pograć. Pozdro

    @edit

    Przeczytaliśmy poradnik Podłączanie neostrady/radiówki bez użycia routera. ale nic on nam nie daje, ponieważ nie działają screeny
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ustaw na automat karte w xboxsie i pececie (sieciowa nie usb)
    na karcie od neo (usb) zaznacz opcje udostepniania polaczenie i tyle
    po co screeny
     
  4. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Na auto, sieć przechodzi sprawnie, ale przy połączeniu z internetem się wywala.
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zapora antyvirus inny firewall
     
  6. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ale niech twój kolega lepiej kupi router też mam neostrade i trochę mnie to wkurzało że pc musi być włączony abym mógł na xboxsie pograć.
     
  7. trojanek

    trojanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    a zeby bylo jasnej ;D masz zwykly modem sagema czy liveboxa?;]
     
  8. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Modem Sagem F@st 800 czy coś takiego.
     
  9. chybo101

    chybo101 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z własnego doświadczenia mogę polecić wymianę tego modemu na router z modemem ADSL. Zobaczysz różnice w jakości. A co do twojego problemu to na bank masz pomieszane z udostępnianiem.
     
  10. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Na razie wydał za dużo pieniędzy, żeby teraz jeszcze modem czy router kupować.

    Udostępniłem w internecie (neostrada) internet na kartę sieciową. Dałem automatyczne pobieranie adresu ip i dns na konsoli i na karcie sieciowej połączonej z X'em. Przechodzi połączenie sieci, ale przy internecie, się zacina. Proszę o pomoc. Bardzo mi zależy na grze z nim.
     
  11. Zacassin

    Zacassin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Sorki ze zmienie troche temat ale mam problem . Mam neostrade TP Livebox łącze sie przez komputer wpisuje w xboxie wszystkie dane ktore trzeba : IP , Maske, Brame, DNS, i nie nie moge sie połączyć prosze o pilną odpowiedz
     
  12. Boczek

    Boczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A czy nie możesz po prostu konsoli do liveboxa podpiąć. Ja u siebie kablem ethernem podpinam xbox'a do liveboxa i wszystko chodzi jak powinno
     
  13. S3BA

    S3BA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Słupsk
    Dokładnie, podepnij kablem pod 2 slot w LB, jeżeli to nie zadziała masz pewnie ustawione w panelu sterowania LB odbiór tv, wyłącz tą opcję tak aby móc korzystać z neta.
     
Wczytywanie...

Poleć forum