1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Neostrada, a Xbox Live

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Pawlllosss, Kwiecień 12, 2010.

  1. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Witam, mam możliwość podłączenia się do neta po kablu, neostradą i mam kilka pytań.

    1.Jak ma się prędkość 20mbit/s i 10 mbit/s do rzeczywistej prędkości, dodam, że mieszkam w dość dużym 200 tys. mieście.

    2.Podobno mają w ofercie modem który może połączyć dwa komputery na raz, czy to jest taki router i można bezpośrednio podłączyć go do x-a, czy trzeba, albo udostępniać połączenie, lub dokupić router?

    3.Jak wygląda sprawa z NAT? Mam radiówkę i wyłączoną zaporę, a i tak jest problem z NAT, w neo nie ma takich problemów?

    4.W neostradzie czyli łączu po kablu, rozumiem, że nie ma limitów transferu jak w radiówce?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie możesz zakładać tutaj tematów.

    Załóż temat w dziale SIEĆ.
     
  4. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

  5. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

  6. otacon

    otacon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. nie pomoge
    2. tzw livebox, podlaczysz kompa i x-a, ja np w zwiazku z tym ze jedno gniazdo sieciowe w liveboxie mialem zajete przez tv podlaczylem kompa przez usb a do x-a wykorzystalem 2 gniazdo sieciowe
    3. nie ma problemow, gdyz neo ma zewn ip.. wystarczy porty przekierowac na livboxie
    4. nie ma limitow
     
  7. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Co do pierwszej odpowiedzi, to wystarczyła by mi taka pomoc(jeżeli oczywiście masz neostradę), żebyś zrobił test prędkości, podał mi wynik i prędkość jaką masz wykupioną. A co do drugiej, to znaczy że livebox, to jest jednocześnie modem i router?I że sobie pozwolę zapytać, ma połączenie bezprzewodowe?
    I co do 3 odpowiedzi, to zewnętrze ip jest od razu czy trzeba dopłacić?
     
  8. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Co do predkośći teoretycznie transfery powinny sięgać 20480 kilobajtów (20mb/sec) na sekundę dla 20mbit i połowę dla 10mbit, w praktyce będą niewiele mniejsze wkońcu tyle gwarantują
    2. tzn livebox to też zwykły router więc jeśli będziesz miał inny niż livebox również bedziesz mógł podłączyć xboxa i kompa jednocześnie, jeśli nie masz wirlessa w xboxie, najlepiej kablem do routera (w tym przypadku livebox czerwony kabel
    I tak livebox to modem, router i ma też połączenie bezprzewodowe, telekomuna teraz chyba wszystkim daje liveboxy, w razie problemów z konfiguracją mogę pomóc.
    3. Zewnętrzne ip codziennie zmieniane bez dopłaty
     
  9. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Czyli da się bez udostępniania? Bo na forum był poradnik, że żeby mieć połączenie przy pomocy, to trzeba mieć, albo router, albo udostępniać. Ale rozumiem, że ten poradnik, jest stary i dlatego o tym nie napisano?
     
  10. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie trzeba udostępniać,wystarczy podpiać kabel ethernetu do modemu i zaakceptować na routerze (liveboxie) połączenie poprzez naciśniecie na nim reg (oczywiście po skonfigurowaniu modemu żeby miał dostęp do internetu). W tym poradniku o którym mówisz chodziło chyba o to że żeby mieć internet po kablu( bo wiadomo bezprzewodówka jest do xboxa droga) trzeba mieć router albo z kompa udostępnić tez po przewodzie ethernet.
     
  11. otacon

    otacon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kabel sieciowy wpinasz do x-a i do liveboxa przekierowujesz porty na livboxie... i wszystko smiga, nic wiecej nie trzeba robic
     
  12. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Dzięki, to już chyba wszystko.
     
Wczytywanie...

Poleć forum