1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

neostrada + xbox 360 slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fanatyk22, Marzec 15, 2011.

  1. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kupiłem Xbox 360 slim mam komputer neostrade 6 mega i karte sieciową bezprzewodową MC-WL01 w komputerze. Chce mieć internet w xbox 360 jak to zrobić ewentualnie co dokupić? Mam dwa systemy Win XP i Win 7 ...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A routera nie masz ?
    Te dwa systemy to masz na jednym kompie ?
    Zeby udostepnic neta za pomoca wifi musisz ustawic sieciowke w trybie AP ale większość sieciowek tego nie potrafi wiec pozostaje polaczenie typu ad-hoc
     
  4. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Dokladnie tak jak kolega brudsien powiedzial, potrzebujesz zrobic ad-hoc, ustawic odpowiedni protokol zabezpieczen i wpisac haslo (w konsoli i w PC) natomiast najlepszy sposob to zakup routera
     
  5. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam dwa systemy na jednym kompie... Routera nie mam na win 7 probowałem zrobić przez virtual router i się zawiesza net. w konsoli. A żeby połączyć typu ad-hoc to pewnie bez routera sie nie obejdzie wieć trzeba kupić z modemem. Ale może jest jakiś sposób aby to zrobić bez tego routera chociaż chciałbym zobaczyć jak to wyglada na xbox 360 ... A i najważniejsze da sie grać w gry przez neta na neostradzie 6 mega? Na kompie nigdy nie miałem problemów....
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    kablem sieciowym crossowanym połacz xboxa z PC i udostepnij połaczenie
    a później skonfiguruj >>> Konfiguracje Xbox Live | Artykuły

    prosto, tanio i bez zbędnych szpejów...
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    ehh, czytales chociaż co ci dalem w poprzednim poscie ?
    jak by do adhoc trzeba bylo router nie mialo by to polaczenie sensu
    Da sie grac ale to nie predkosc o tym decyduje tylko ping

    Oj nie musi byc cross bo 90% sieciowek 100mbit automatycznie wykryje rodzaj polaczenia a 100% 1gbit juz na pewno wykryje

    Te twoje szpeje to wlasnie kombinowanie bo co jak co ale najwygodniejszy to jest router, fakt tansze jest udostępnianie przez kompa ale nie przesadzajmy router jest tani
     
  8. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Router to na pewno tansze wyjscie poniewaz przy ad-hoc z komputera do xboxa.PC musi byc caly czas wlaczony i kolego up nie wprowadzaj w blad bo na co mu kabel scrossowany przy wi-fi ? Kolega autor chce polaczyc sie bezprzewodowo za pomoca wi-fi a nie przez kabel sieciowy

    EDIT : Aby zrobic ad-hoc zrob mostek w komputerze (polacz mostkiem polaczenie internetowe i karte wi-fi) a w konsoli utworz ad-hoc, ja tak to chyba robilem tylko ze na laptopie zamiast PC
     
  9. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem że ping o tym decyduje ale nie bede miał problemów oto mój test ping 32.52 ms da radę? Dobra to jak mam zrobić te adhoc np w win 7 lub win xp? Dodam że na Win xp SP2 konsola psp (net przez tą katę sieciową ) chodziła mi bez problemów na tym Win xp SP3 już nie da rady i tak mam teraz z Xbox 360 slim....
     
  10. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oki to z moich prób jeszcze dodam jak kolega wspomniał wyżej że w xbox 360 slim jak zrobie te utwurz ad-hoc to komp widzi to połączenie i się łączy ale jak zrobić mostek w win 7 bo w xp to i tak mi nie zadzała bo tak zamieszałem że masakra jak tam coś wogole pojdzie ...
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Normalnie otwórz sie adhoc i polacz sie z nia za pomoca xboxa od razu powinieneś miec neta, na czas testow wylacz firewalla o ile go masz
    Tak pingi masz prawidlowe
     
  12. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    to co brudsien, nie trzeba robic mostka w komputerze ?
     
  13. fanatyk22

    fanatyk22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Słuchaj teraz zrobiłem test na Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test i ping wyszedł mi 62 ms? od czego to zależy ze raz tak raz inaczej jest? i co lepsze jest jak Ping jest duzy czy mały?
    Dobra jeśli wracając do tego neta przez wifi jak wiesz jaki mam kupić router na allegro to daj linka to zaraz kupuje może pojutrze bedzie bo nie wytrzymam bez tego internetu :( Tylko przypominam że modem mam sagem fast 800 na USB więc chyba musze mieć router wraz z modemem?
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Juz dosyc dawno nie robilem ad-hoc ale z tego co pamietam mostka nie musisz robic gdy ustawi sie prawidlowo ip choc to nie jest wymagane no i siec ad-hoc widoczna jest jako wirtualna wiec gdy dopiero ktos sie polaczy z nia teoretycznie mozna zrobic mostek o ile takowy ad-hoc jest widoczny w urzadzeniach sieciowych, a tego nie pamietam :)

    Ping zalezy od serwera z ktorym sie laczysz, a ping to nic innego jak czas wyslania sygnalu i powrotu miedzy urzadzeniami ale jak wiadomo internet to globalna siec polaczonych komputerow jak ktorys z nich jest obciazony to ping moze byc wysoki, im mniejszy tym lepiej
    Router np taki
     
Wczytywanie...

Poleć forum