1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Net przestaje dzialac ;/

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Sala8, Wrzesień 22, 2009.

  1. Sala8

    Sala8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Kupilem liveboxa i do niego mam podpietego neta i kabel od xboxa tyle zepo 10 minutach jak jestem na live albo jak zaczne grac przez xboxa na necie to na kompie net wogole nie dziala jesli odlacze kabel od xboxa i automatycznie sie wyloguje z liva to net dalej nie dziala dopiero jak uruchomie kompa ponownie ! HELP !! Jak to naprawic i co jest przyczyna ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    dopisz do liva mac xboxa . nie mam innego pomyslu
     
  4. Sala8

    Sala8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    no ale dodac tzn tam mam tylko usluge jesl ichodzi o gniazdo czerwone gdzie mam xboxa wpietego do live bxoa wideofoonia i to mmam off nie zbyt wiem jak to dodac ?
     
  5. Maik

    Maik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    sory ze odbiegnę od tematu ale mam problem Sala8 co wpisałeś w sygantóre znaczy jaki link dałeś żeby ci gametag chodził mi coś nie działa a robię wszystko dobrze...
     
  6. Sala8

    Sala8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    niezbyt rozumiem ale toci generuje samo ? :) ja normalnie to zrobilem :) REF :(
     
  7. 07000800

    07000800 Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A z czego masz internet(z jakiej firmy)?
    Pozdrawiam
    Krystian
     
  8. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    @up umiesz czytać? napisał Live box czyli TP
     
  9. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    siedzę lekko w sieciach, nie jestem jakiś ->m<-a->g<-azynie>-r<- w temacie ale ten router od neo oczywiście rozdawany za free to jest najtańsze gówno sagema, ładnie tylko wygląda, gorzej z konfiguracją, miałem z nim styczność i jeśli chodzi o bezproblemowe połączenia z netem w neostradzie to polecam wymianę na inny, firmowy
    po wojażach z nim wymiękłem, godzinę straciłem żeby neta na kilka kompów połączyć
    wymień na coś firmowego: linksys, d-link, tp-link, pentagram, osobiście używam netgear i jestem zadowolony, zero problemów z konfiguracją i z połączeniem sieci (mam 3 lapki w domu które chodzą na nim+ X-box)
     
  10. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    Witam
    ja mam taki problem:
    Chcę poprzez konsolę założyć konto (stare miałem z games for windows) wpisuję tag gracza, e-mail i hasło daję kontynuuj i... wyskakuje mi komunikat
    "Logowanie do usługi Xbox LIVE jest niedostępne. Spróbuj ponownie później."
    próbuję następnego dnia, tydzień później, dwa tygodnie i cały czas to samo
    ktoś wie dlaczego coś takiego mi się pojawia?
     
  11. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zmień region konsoli na ten co się rejestrujesz.
     
  12. Raps

    Raps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Miałem liveboxa przez 2 lata i na początku strasznie na niego bluzgałem, rozłączał sieć często, na szczęście zmiana na kabel sieciowy pomogła. Chodził jak żyleta 1,5 roku, rozłączając się raz na 24h, dwa czy trzy razy mi się zawiesił.

    Niedawno z niego zrezygnowałem, kupiłem linksysa i problem ponowił się. Net się rozłączał itp. Zadzwoniłem do obsługi, przysłali technika, porobił coś na łączu i juz kilka miesiecy chodzi bez zarzutu.

    Reasumując: livebox nie taki zły jak go malują, ale lepiej mieć własny porządny.


    Bo z tego co sie orientuję to na Liveboxa podpisuje się umowę, na czas określony chyba więc tak z niego zrezygnować kolega nie może(chyba, że zmieniła się umowa co jest mozliwe bo ja 2 lata temu podpisywalem swoja).
    Głównie chodzi o to odstępne 10 zł za miesiąc. Po roku jesteś w plecy a im dłużej go masz tym więcej na niego wydajesz. A taki router to 100-200 zł.

    A co do problemu to kolega niech najlepiej przywróci ustawienia domyślne liveboxa i sprawdzi czy aby firewall czegoś nie blokuje.
     
  13. Sala8

    Sala8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Jesli chodzi o moj problem to rozwiazany okazalo sie ze to byla przyczyna anty vira co mnie zdziwilo :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum