1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Net w xbox 360 .

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Falandir, Październik 2, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    Jakim innym sposobem można udostępniać neta xbox'owi oprócz karty sieciowej ? Nie posiadam niestety żadnego routera internet mam podpięty pod modem i pod ładowarkę do tel. stacjonarnego. Czy jakbym np tą drugą część podpiął do rutera i z rutera dał jeden kabel do ładowarki a drugi do xboxa to wszystko by działało ? I jeszcze miałbym drugie pytanie. W jakiej cenie średnio chodzą rutery ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jaki dostawca netu ?
     
  4. mati010

    mati010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Jak się nie mylę to możesz kupić ruter ADSL i podłączyć kablem do niego kompa i drugim kablem do xboxa
     
  5. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    Netia

    Zanim mati010 udzielisz odpowiedzi dokładnie przeczytaj o co mi chodziło.
     
  6. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  7. mati010

    mati010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
  8. Falandir

    Falandir Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    202
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraśnik
    Chodzi mi o to czy jak puszczę kabel z rutera do tej stacyjki to czy będzie wszystko działało . kompa mam w w innym pokoju niż telewizor i xboxa więc nie mam jak podpiąć pc i xbox a chodzi mi o tą ładowarkę .
    mati potrzebuję tylko po kablu i chodzi mi o najtańsze rozwiązanie .
     
  9. mati010

    mati010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    No to może EDIMAX AR-7084A musisz pamiętać, że musi być ADSL do tego łącza. Taki ruter kosztuje tak 60-65 zł
     
  10. Pokora96

    Pokora96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja także miałbym pytanie co do tego tematu. Co lepiej kupić ? Bezprzewodowy router czy przewodowy? Mam internet z netii, i chciałbym podłączyć Xboxa do internetu ale tak, aby komputer nie musiał być włączony.
     
  11. yaro555

    yaro555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    330
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    Ja jestem zdania, że bezprzewodowy. Jak kupowałem swój pierwszy router to miałem tylko kompa i xboxa i chciałem przewodowy kupić ale jakoś wyszło, że wpadł w ręce bezprzewodowy i nie żałuję bo teraz mam w domu 3 laptopy i wifi jest niezbędne. Tak więc ja polecam router wifi.
     
  12. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zależy jakiego masz X'a: z wifi czy bez. bo jeśli bez i kompa PC to na grzyba ci router wifi? (czyba że do PC dokupisz wifi usb) jeśli masz X'a z wifi lub laptopa to wiadomo że router wifi. jeśli masz X'a w innym pokoju a kompa w innym np. na piętrze, i nie chcesz ciągnąć kabla po domu to rozważałbym zakup routera wifi i access pointa.
     
  13. mati010

    mati010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Ja bym brał ruter z WIFI nie wiadomo kiedy może się przydać :p A ceny nie są wcale takie ogromne między tym z a bez :)

    Ja u siebie mam z WIFI ponieważ nie chcę już kabli (za dużo).
     
  14. Pokora96

    Pokora96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jeśli router jest wi-fi to jest potrzebna jakaś karta sieciowa do xboxa albo coś?
    Xboxa mam w tym samym pokoju co komputer, ale chcę tak korzystać z internetu na Xboxie, aby komputer nie musiał być włączony.
    I jak zobaczyć czy mój Xbox ma wifi?
     
  15. mati010

    mati010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
  16. Pokora96

    Pokora96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @up
    Ale nie chcę tracić aż tyle pieniędzy, bo się okaże że zagram na necie z 2 dni i mnie zbanują :p
    A jak sprawdzić (oprócz otwierania mojego X'a) czy ma Wifi?
     
  17. mati010

    mati010 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Tylko slmika ma WIFI z tego co mi wiadomo.
     
  18. Pokora96

    Pokora96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie mam slimki. Czyli pozostaje mi router przewodowy?
     
  19. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    mozesz do routera wifi podłączyć X'a kablem sieciowym.
     
  20. Pokora96

    Pokora96 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A czy mógłbyś mi napisać taki jakby schemacik jakby to wyglądało?
    I czy komputer musiałby być włączony?
     
  21. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zwykłym kablem sieciowym z X'a do routera. nie, komputer wtedy może być wyłaczony nawet z prądu. dokładnie nie wiem jak to jest z netią ale jeśli kupisz router z modem (już wbudowanym) to stary modem wywalasz i kablem, podłaczasz do routera. z routera (ma 4 wyjścia RJ-45) wyprowdzasz na X'a i na kompa. wtedy masz neta odzielnie i niezależnie w każdym urządzeniu.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum