1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Netia 20mb/s i jej działanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rumc4js, Maj 29, 2010.

  1. Rumc4js

    Rumc4js Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Józefów
    Od jakiegoś miesiąca mam netie 20mb/s, a wcześniej miałem neo 2mb/s. Po zmianie na tą netie 20mb początkowo miałem 8 i mówili że zmienią na 20 tylko to taki okres przejściowy. Minął tydzień i podskoczyło tam do 15 i dzwonie do nich czemu tylko 15 no i tłumaczą mi, że to dlatego że mieszkam więcej niż 2km od najbliższej poczty, po czym sprawdzam na googlach i sama droga samochodem wynosi 1,6 km, a w lini prostej jest sporo mniej. Jakoś się tym nie przejąłem no bo wystarczało, ale po 3 tygodniach raz spadło do 300 kb/s i do teraz jest przeważnie 1,5mb/s w porywach do 5mb/s, a jak dzwonię do nich to mówią "jak to? musi być 20mb, to coś u pana nie tak"... No i poradźcie co taki biedny konsument jak ja może zrobić? :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    jest infolinia, zgłoś usterkę
     
  4. nozdormu

    nozdormu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2007
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    żagań
    moze faktycznie masz cos z komputerem, sprawdzales czy nie masz vira jakiegos? a jak nie to spamuj ich, innej metody z nimi nie ma. ewentualnie reklamacja pozostaje.
     
  5. sebol12

    sebol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Planeta Ziemia
    To zależy jak daleko mieszkasz od centrali. 20Mb działa tylko w promieniu 800m. Też miałem 20Mb (wcześniej 2Mb) i przepustowość internetu była taka jak przy 2Mb a mieszkam w Gnieżnie 4100m od centrali. Zostałem przy 2Mb bo więcej mi nie pójdzie.
     
  6. bison616

    bison616 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    160
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    b-stok
    w umowie masz napisane "do" 20mb/s i tyle masz
    samo "do" ma ogromne znaczenie
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zgłoś awarię internetu mają 24h na usunięcie awarii. Jeśli tego nie zrobisz nic nie zdziałasz. Musisz mieć zgłoszenie, rozmowy są bezcelowe.
     
  8. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    nie wywiązują się z umowy,ja miałem problemy z neostradą (ok 600 m od centrali), download spadł mi o połowę, zgłosiłem usterkę i okazało się, że mają błędy w ustawieniach na centrali, więc wszystko zależy od nich, skoro płacisz za 20 mb to masz prawo wymagać od nich te 20 mb...zadna filozofia
     
  9. Splaree

    Splaree Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie zgodzę się...
    tak jak kolega wyżej napisał w umowie jest słowo "do". Masz jakąś tam prędkość minimalną (znając życie około 512kb/s) i maksymalną (20mb/s). Jeżeli mieścisz się w tym przedziale to nie masz im NIC do zarzucenia - podpisałeś taką umowę. (Jak se pościelisz tak się wyśpisz). TRZEBA CZYTAĆ UMOWY!!!
     
  10. Bourne^

    Bourne^ Banned

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    I to jest wada tych waszych netii i innych dziadostw. Ja mam Piekary.Net internet Lanowy w piekarach i mam 8mb/s a sciagam z stronek po 900-1mb/s
    a na hubie DC++ do 3-4mb .
     
  11. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    Dokładnie tak jak kolega pisze . Wystarczy jedno malutkie słówko aby wszystko było zgodne z umową i można się ewentualnie w zadek ugryżć a i tak niewiele się zdziała . Więc możesz płacić za 20Mb a mieć prędkość 1 czy 2 Mb i wszystko będzie zgodne z umową . Zawsze po podpisaniu umowy lub korzystania z usługi wszystko jest cacy do czasu aż pojawiają się problemy i dzięki takim "haczykom" usługodawca jest czysty bo zgodnie z umową i zawartymi w niej odpowiednimi sformułowaniami klient może mu naskoczyć . W końcu to nie jakieś żule spod budki z piwem tworzą takie umowy tylko w większości są to wyspecjalizowane w tych dziedzinach kancelarie adwokackie .
     
  12. Sosabowski

    Sosabowski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zgłoś usterkę na infolini , może skopali ustawienia. U mnie znów sytuacja jest odwrotna mam umowę do 8 mega a posiadam cały czas koło 14 :) Jest to związane z bliskością ich stacji. co prawda upload ograniczają zawsze i mam 1 mega. Jeszcze jedna ważna rzecz : czy posiadasz router bezprzewodowy ? czy to blok czy dom jednorodzinny ? może ściany ograniczają prędkość sieci ? Czy jest to netia po kabelku tpsa ?

    P.s. Po kabelku miedzianym tak daleko od centrali nie osiągniesz 20 mega ! to 15 to i tak jest zadziwiający wynik, chyba ze macie światłowody.
     
Wczytywanie...

Poleć forum