1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Netia 2MBlub4MB i Xbox live!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez deek, Luty 17, 2009.

  1. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Planuje zmienić dostawce,ponieważ admin troche mi na nerwy już działa itd. I teraz pytanie do tych osób co posiadaja netie, ładnie to łazi ?? jak sobie radzi z xbox live?? Nie ma problemów z natem??

    Czy netia daje zewnętrzne ip*publiczne?? nie blokują portów? No i czy prędkości sa mniej więcej stałe tzn 4mb to 4mb bez żadnych myków?. Słyszałem wiele pozytywnych opini na temat neti a o neo wrecz przeciwnie.
    Prosze o odpowiedz na następujące pytania i z góry dzieki pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. joohhnny

    joohhnny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    TG
    Ja mam netie ale 1 mb z netem nie ma wcale problemow tak samo jak w xbl chodzi gładziutko polecam :)
     
  4. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no dzięki za odpowiedz, ja mam zamiar wziąść 2mb lub 4mb (na stronie neti za 4mb jest taka sama cena jak za 2mb czyli 64zl nie łapie tego). IP jest oczywiście publiczne?? nie masz problemów ze ściąganiem z torrenta?? Lagów w grach też nie ma ?:) z góry dzieki pozdrawiam .
     
  5. stachu456

    stachu456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Żeby mieć internet 4mb muszisz mieć światłowody :] Problemów z niczym nie ma, lagów też nie :D
     
  6. kotiv

    kotiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też mam zamiar zmienić dostawce internetu ,mam obecnie Multimedia Polska (kablówka) jednym słowem (dziady !! jak chu......) Plasnuje Netia ,ale radiowo ! ,minimum 2Mb/512kbps Tepse pier.....e, bo jeszcze wieksze dziady .

    Słyszał ktoś może o takim łączu ,jak to chodzi??
     
  7. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    stachu wytłumacz o co chodzi z tymi światłowodami?? konieczne one są ,a 2mb też wymaga swiatło.... ?? . Ja słyszałem że jakiś koleś brał neta od neti to wykorzystali gniazdko telefoniczne , ale nie wiem o jaka predkość chodziło :confused:
     
  8. Termos

    Termos Guest

    Bzdury gadasz. Ja mam netię 6mega( po przejściu z tepsy) na telefonie, więc kto ci nagadał takich głupot. Jesli chodzi o XBL to czasem miałem zrywy połaczenia podczas sesji. Ale rzadko.
    Jednak dećko już mnie wkurzają i chcę zmienić na łącze UPC- poleca ktoś? Odradza ?
     
  9. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a jeszcze chciałem zapytać jak ktoś ma np 2 lub 4mb to macie te predkości rzeczywiście ?? lub przynajmniej zbliżone?? .Z torrentami nie macie problemów?? i o co chodzi z tym że netia wykorzysta do podłączenia gniazdko tel. Wie KTOŚ?? ;>:>
     
  10. Termos

    Termos Guest

    Bo netia to ADSL dostepny na liniach telefonicznych tepsy. Dostajesz filter do gniazka, modem i tyle
    mi wykorzystuje maximum łącza, ale wiadomo na szybkich trackerach
     
  11. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a można wiedzieć jaką masz predkość?? Słyszałem że czasem np 4mb może nie polecieć tylko 2mb od czego to zależy?? w jaki sposób to sprawdzić?
    Strony www chodzą wporządku itd ,?? sorry że tak pytam ale planuje sobie wziąśc ta netie :) z góry dzieki pozdrawiam.

    ip to publiczne jest?
     
  12. stachu456

    stachu456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    g.wno wiesz a się odzywasz... zadzwoń sobie na infolinię i się zapytaj. Do 6mb możesz mieć na normalnym kablu telefonicznym, a 4 MB to całkowicie inna architektura łącza i potrzebujesz na to kabel światłowodowy :]
     
  13. piorz

    piorz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Heh. Kabel Światłowodowy jeszcze ich nie uzywamy ... Mój kolega właśnie brał 4 mb i normalnie bez żadnych światłowodów(tak samo jak 2 czy 6)
     
  14. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Zacznij kolego od tego czy bedziesz miał net z Neti na lini Neti czy telekompromitacji polskiej.Powiem ci tak na łaczu neti 4 mega ********** jak burza predkość rzeczywista to około 540 kilo czyli ładnie ponad stan.Z światłowodami to bzdura live myka bez zacinek.Ip oczywiście ze jest publiczne (dynamicznie sie zmienia).Polecam przy okazi zakup u nich routera za 99 zł masz linksysa z wifi wartego 250 zł.Jesli bedziesz kozystał z lini telekompromitacji moze byc róznie tam sa stare linie sama TP tez konkurencji utrudnia robote wiec moze byc róznie chociaz znam paru monterów pracujacych dla tepsy twierdzacych ze do 4m niepowinno byc problemów cyrki zaczynaja sie od 6.Ogolnie powiem tak polecam Netie :).
     
  15. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Dzieci niebić sie rozróżnioacie 4MB od 4mb :) zane swiatłowody niesa do zwykłej 4 megówy potrzebne :).Sorka za dublowanie postów.
     
  16. braven

    braven Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Światłowody!?!?! HAHAHAHAHA!!! Ale gość!!:D:D:D Uśmiałem się jak nigdy!:D Bajeczki ładne:D Ja mam właśnie Netię 4Mbps i XboX Live śmiga pięknie (wracając do tematu rozmowy). A gość co pisał o światłowodach niech lepiej poczyta co to jest:)
     
  17. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    incubus dzięki za odpowiedz, bardzo mi swoim postem pomogłeś. HMM , właśnie niewiem czy by mi to zrobili na łączach netii czy tepsy, od czego to wogóle zależy?? wiem jedynie tyle że na 90% wykorzystają gniazdko tel(rezygnuje z tel stacjonarnego od tpsa.) .Co do routera to raczej bym od nich nie brał bo sam niedawno kupiłem sobie tplinka także... :).

    Ale tak czy siak nie powinno być problemów z 4mb jak by co na liniach tp?? z góry dzięki.
     
  18. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jesli masz netie w swoim mieście poprostu niech dadza ci swoje gniazdko i pociagna swoje kable oni maja swoja siec o wiele młodsza i lepiej zaprojektowaną tepsa to dno.
     
  19. kotiv

    kotiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najlepsze łącze do XBL to takie żeby miało upload chociarz 1Mbit i dość dobre pingi,ale niestety w naszym kraju popularne łącza to xMb/512kbps ,dobre pingi często są lepsze na zagranicznych hostach jak krajowych,może to wynik cichej wojny TPSA z konkurencją

    Przykład : grając w PES2009 z francuzem na żółtych kropkach (brak lagów) z ziomkiem na zielonych (nie da się grać)

    kropki oznaczają :
    zielona -idealne połączenie
    żółta-dobre
    czerwona -złe
     
  20. Voodoo199

    Voodoo199 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nsa
    Wydaje mi się ze do takiej prędkości jak 4mb/s to się raczej światłowodów nie stosuje ;P
    A tak wracając do tematu to polecam upc, 10mb/s za 79zł teraz jest przez rok, takie łącze spokojnie wystarcza maniakowi gier online :) Chyba, że ktoś chce jeszcze więcej mocy poczuć to może sobie 20mb/s zamontować :p
     
  21. deek

    deek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    szczerze to niewiem czy mam u siebie w Sandomierzu netie:p tzn ich "siedzibe" ale jeśli nie mam to jestem skazany na łącza tpsa. A jak coś to z tymi łączami mam im powiedzieć przy zakładaniu neta??
     
Wczytywanie...

Poleć forum