1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Netia 6mb

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez axe95, Styczeń 2, 2010.

  1. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    Siema mam ponoć od 1 stycznia netię 6mb tylko jak ściągam jakiś plik to maksymalnie leci 120kB/s. Raz tylko lecialo 600 kB/s. A na wszystkich speed testach pokazuje, że mam łącze między 1 mb a 2mb. Miał ktoś taki problem? Dodam, że ściągałem z rapida, torrenta i paru innych stronek.


    [​IMG]



    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
    a może masz umowę z netią na internet do 6mb? :]
     
  4. Gruchi

    Gruchi Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    zaloguj sie na netia online i tam masz podane jakie lacze aktualnie posiadasz jesli bedzie to 6 mb to moze po prostu linia nie da rady uciagnac wiecej niz tyle ile teraz masz ewentualnie mail do supportu netii
     
  5. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    Jak włączam neta to pisze prędkość 7.6 MB/s. Co to znaczy, że linia nie da rady uciągnąć przecież ściągało mi się 600 kB/s czyli daje rade przesłać takiego neta.
     
  6. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    no dobrze ale to co jest napisanie jest musi się równać z prawdziwą wartością prędkości transferu.
     
  7. Endriuszka

    Endriuszka Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    ja mialem podbna sytuacje z Orange freedom

    zamówilem 6mb a chodzilo mi na routerze w speedtescie max 2mb i tranfer okolo 220kb/s bo tp nie wyrasiło woli zeby udostepnoc na lini tp takiej predkosci !!! oficjanie napsiane BRAK MOŻLIWOŚCI TECHNICZNYCH

    p.s 6mb moze byc na lini oddalonej od "centrali" max do 1-1.5km przy dzisiejszym stanie lini cyba ze mieszkasz w jakies bardzoooooooo duzej miejscowsci typu Warszawa, kraków itd... bo na "wioskach mozan max miec takie predkosci jak pisalem powyzej. informacja sprawdzona od technika TP (który był bardzo miły po ym jak do mnie przyjechał 12 raz w ciagu miesiąca !!!!!!!!
     
  8. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Jeśli chodzi o prędkości w małych miejscowości to NAJPIERW sprawdźcie jaką macie realną prędkość dopiero później ją zamówcie i unikniecie niepotrzebnych sprzeczek z TP i netią.
     
  9. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    [​IMG]

    Jest coraz gorzej przedtem miałem neo 1 mb i śmiagało na full a teraz :(.
     
Wczytywanie...

Poleć forum