1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Netia wysoki ping.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez axe95, Listopad 12, 2010.

  1. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    Siema, mam problem bo mam bardzo wysoki ping jak gram na xbl.
    [​IMG]
    [​IMG]
    na tym powyżej pisze że mam 47 a i tak za chwile będzie 200 500 lub 900.
    Co mam robić dzwoniłem do netii 2 razy i nic ciągle mówią że to nie od nich wina tylko moja. Brdzo mnie to wkurza bo nie mogę w cod 4 nikogo zabić.
    Dodam że czasami jak gram to wyskakuje connection interrupted wyskakują jakieś kwadraciki i latam po całej mapie i po chwili wywala mnie do lobby.
    Pomóżcie bo jestem wkurzony tym wszystkim na maksa. Na razie mam gold miesięczny trial, ale później będę musiał kupić a przecież nie wydam 230zł w błoto, bo co to za gra z lagami.
    Zauważyłem też że na xboksie pisało że mam ping na czerwono a w tym samym czasie zrobiłem test wyszło że ping 40 to chyba nie tak dużo nie, żeby zasługiwało na czerwoną kreskę?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    sprawdź, czy nikt ci neta nie podpierdziela, czy nikt w tym samym czasie nie gra na kompie lub nie buforuje filmów w rozdzielczości 2343429900000 x 3442333300000
     
  4. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    Nie nikt mi nie zapierdziela neta bo nie ma kto. Mieszkam na wsi, a nikogo nie ma w domu także tylko ja używam neta.
     
  5. dawajrowa

    dawajrowa Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    w netii to normalne bo na kablach tp jest :) nic na to nie poradisz
     
  6. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    wcale że nie jest normalne bo ja mam netie 2 mb i ping mam poniżej 30, i tez mam na kablach TP. Więc może ty masz coś z kompem, może jakiś wirus lub oprogramowanie ci tak obciąża sieć.
     
  7. jakubkameleon

    jakubkameleon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mam osiedlówkę 4Mb i też mam takie problemy.... To kwestia dopracowania naszego kochanego polskiego XBL przed migracją na anglii zdażało się to sporadczynie....
     
  8. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    [​IMG]
    Jak gram to nikt inny nie używa netu. Co to są te pakiety bo za każdym razem wyskakuje to.
     
  9. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ten test pakietów sprawdza czy nie masz "dziur" w internecie które to powodują między innymi to connection interrupted w CoD 4.
    Sam posiadam netie tyle że na ich kablach pingi około 22
    Inna sprawa to zaniżona prędkość internetu ale o tym to mi się nie chce nawet pisać ....
    Po pierwsze napisz czy masz router jeżeli tak to jaki ( pewnie asmax ar 1004 :) ) i czy komputer masz do routera podłączony kablem czy bezprzewodowo.

    Niestety jest możliwość że to nie twoja wina tylko po prostu odległości między tobą a centralą. Jeżeli to jest powodem takiego pingu to możesz żądać zerwania umowy ze względu na niewywiązanie się operatora z umowy albo niech centrale bliżej budują :p
     
  10. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po pierwsze wyłącz firewalla i zainstaluj jave, bo albo jej nie masz albo działa prawidłowo (dlatego pierwszy test nie działa)
     
  11. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam netie na kablach Tp - szybkośc max. 512kb/s i pingi po 15max :) Więc to nie wina tego :)
     
  12. D3vill

    D3vill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @UP Zakładam że mieszkasz w mieście - dlatego masz takie ładne pingi

    TP ma łącza bardzo słabej jakości zwłaszcza w mniejszych miastach o o wsiach to nawet nie wspomnę
    Są takie wsie gdzie mają ludzie telefon TP ale internetu już im nie podłączom, powód ? słaba jakość połączenia N/C
     
  13. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    [​IMG]
    Napisałem do Netii. Oddzwonił jakiś facet powiedział że mam sprawdzić ping odpowiedziałem że 50 ms i powiedział że zadzwoni za godz. O ok 19 zadzwonił ping 500 ms powiedział że to wina przeciążonej centrali i zadzwoni do tp i powie o problemie. Zobaczymy czy coś zrobią na razie mija 3 dzień i żadnych efektów zobaczymy ale wątpie żeby coś zdziałali. Spytałem kolegi jaki ma internet i powiedział że z ery na lini tp i nie ma problemu z graniem na live. Do końca umowy jeszcze równy rok ale jak to wina tp to zastanawiam się jaki internet wybrać bo wychodzi na to że co wybiorę i tak ping będę miał wysoki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum