1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Netia??

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Chuck, Styczeń 2, 2011.

  1. Chuck

    Chuck Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    146
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Oświęcim
    Witam! Mam zamiar przejść z TP na Netie i mam parę pytań:
    1.Jak długo trzeba czekac na aktywacje?? (na kablach tp)
    2. Czy router Pentagram Cerberus bedzie dobry do tej sieci??
    3. Czy są problemy z Netią?
    Proszę o odpowiedzi osób ktore posiadają internet od tego dostawcy :D Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    1. Ja czekałem 1 miesiąc od zawarcia umowy
    2. Powinien styknąć :p
    3. Ja mam problem - mieszkam w Warszawie i w umowie mam napisane że mam neta 4mb/s jednak osiągam prędkość jedynie 512 kb/s :p I mówią że za daleko do centrali czy coś :D
     
  4. Chuck

    Chuck Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    146
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Oświęcim
    a to kiepsko, jak sa takie problemy to wolę zostać w TP. Do neti ciągnie mnie tylko cena:]
    H3XTOR-to nie sprawdzali Ci czy bedzie dzialać taka prędkość?? U mnie podobno ma chodzić nawet 20 mb/s, a mieszkam na wsi :D
     
  5. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Mi mówili że ma śmigać na lajcie 4 mb :) Ale jak widać nie tyra.
     
  6. MuNNek

    MuNNek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk
    nie ze cos H3XT0R ale mi sie wydaje ze ty masz ta predkosc jaka kupiłes. Bo tu wezme z wiki ;p
    kb/s, kilobit na sekundę (ang. kilobit per second)
    Nie należy mylić z kilobajtami na sekundę. Skrócony zapis tych dwóch jednostek jest niemal identyczny, różni się jedynie wielkością litery 'B'. Kilobity na sekundę to kb/s (małe 'b'), natomiast kilobajty na sekundę to kB/s (wielkie 'B'). Ta subtelna różnica w zapisie nie jest adekwatna do różnicy między tymi jednostkami w rzeczywistości, ponieważ 1 kb/s to szybkość transmisji dokładnie 8 razy mniejsza niż 1 kB/s (1 kB = 8 kb).
    Prawdopodbnie myslałes ze 4mb/s = 4000kB/s ( i z taka predkoscia powinno ci pobierac ) lecz gdy podzielisz 4000kB/s na 8 wyjdzie ci 500 czyli twoja predkosc ; ).
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Dokładnie ;) Ludzie myślą, że jak mają 1mb/s to będzie szło tyle....

    Ja mam Netię 8mb i idzie mi ok 1mb/s - jestem jak najbardziej zadowolony z Netii
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ja rowniez korzystam z netii od kilku lat i 0 problemow. Obecnie przeszedlem z telefonem rowniez do netii i mam 20Mb za 69zl a tez mieszkam na wsi

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  9. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Co Ty wogóle gadasz... w Netii mówili że transfer będzie na poziomie 400kB/s, poza tym moim znajomi mają neta 1mb/s i ściąga 130kB/s a inny znajomy ma 6mb/s i ściąga mu po 600kB/s
     
  10. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Mam Netie drugi rok i szczerze polecam. Moja prędkość pobierania to ok. 480kB/s, a mieszkam w 30 tyś mieście. Problemy miałem z prędkością łącza, ale to baaaaardzo rzadko.
     
  11. krisroza

    krisroza Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów
    Polecam mam NETIA 8MB i żadnych kłopotów. mam sam internet z NETIA bez abonamentu i jakiegoś śmiesznego utrzymywania lini jak to ma miejsce w Tp. Płacę 59 zeta za 8MB prędkość pobierania (zależy od serwerów) dochodzi do 1,24MB/s , średnio 0,9-1MB
    Czekałem 1 miesiąc na podłączenie bo TP robiło podchody że tak nie można, że oni też mają taki internet i w ogóle nachalność
     
  12. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Ja akurat miałem przez parę lat 1mb/s i faktycznie max to był 130kb/s (dokładniej 125kb/s) a teraz mam 6mb/s i max leci 750kb/s ale prawda jest taka że nie wszystkie strony mają dobre łącza, albo ja się załapię na jakieś nie przeciążone. A jeżeli Ci mówili że transfer masz mieć na poziomie 400kb/s (nie chce mi się tych wielkich B pisać, ale wiem o co chodzi : D) to musisz mieć neta 3/4 mb : D ogólnie to chyba się robi masło maślane a śmietana śmietankowa...
     
  13. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Zawsze logicznym było 1mb/s ~ 130kB/s bo 1024 kb/s / 8 ~ 128 kB/s :) Więc nie wiem co tam wcześniej ktoś próbuje mi wmówić, zatem 4096 kb/s / 8 ~ 512 kB/s więc maksymalnie powinienem osiągać prędkość 512 kB/s :)

    PS. Zwróćcie uwagę na duże i małe B
     
  14. Vassi

    Vassi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    551
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Witaj kolego , powiem Ci tak sam chciałem przejść na Netie bo ceny są bardzo korzystne, 20mb za tą cenę to śmiech. Do tej pory śmigałem na TP. Więc skończyła mi się umowa z Tp , podpisałem z Netią na 20mb. Na centrali powiedzieli że będzie spokojnie chodzić więc mówię ok biorę. Mija tydzień, drugi , dwa i pół i już zdenerwowany dzwonie i mówię co jest dlaczego to nie działa? Mieli uruchomić w ciągu 3-7 dni a tu dalej nie ma.Oczywiście zdanie na centrali zmienili, mówili że 20mb będzie chodzić jako 14-17mb. Bo tyle max może być , znów się zgodziłem. Czekam jeszcze tydzień a tu ani widu ani słychu, modemu nie ma , neta nie ma. Zadzwoniłem uprzejmie zerwałem umowę. (Netia nie ma swojej lini na której można zgłaszać zażalenia, można to robić tylko listownie.) Na drugi dzień zadzwoniłem do Tp, podpisałem umowę na 10mb i neta dostałem w przeciągu dwóch dni. Także jak najbardziej polecam tp jest mimo wszystko solidniejsze.
     
  15. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Netia na kablach neti 20 mega, spedmetry tyle pokazują realnie jest troszke mniej około 2,3MB widze po synchronizacji routerka z centralą.Ale ogólnie jest super :).
     
  16. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5421
    Polubienia:
    1665
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Szczerze powiedziawszy to jeden hu.. jakiego masz neta możesz mieć nawet i 20 MB dlaczego ?
    Bo jak nie masz dobrego źródła skąd można ściągać (FTP, ******** ogólnie p2p) to nawet ta prędkość nic ci nie da. I nie oszukujmy się że każdy chce jak największy kB/s by ściągać bo na strony to 1-2 MB wystarczy luzem.
    A dziś jak nie ma się wykupionych kont premium na różnych serwerach to sobie można te 2 MB/s wsadzić w 4 litery :) bo za free jak poleci 100-200 kB/s to będzie bardzo dobrze..
    Kiedyś jeszcze szło przeżyć i ściągać za free.. A teraz się tak porobiło że tylko rano mniej więcej są rozsądne prędkości a wiadomo rano to praca czy szkoła. A popołudniu to prędkości jak krew z nosa (chociaż na tpsie, nie wiem jak tam netia czy coś innego).

    Ogólnie też myślę nad przejściem do netii. Kiedyś jak się przeszło ze 64 kB/s na 512 kB/s to było wielkie WOW a teraz to wiecznie mało. Chociaż ja mam takie odczucie. Nie wiem jak inni.

    PS. Polska jest na tyle do dup** że Tpsa nie ma w gruncie rzeczy żadnej konkurencji jeżeli chodzi o internet.. Co mnie bardzo wkur*. Radiówki miałem chyba 3 wszystkie do 4 liter i dopiero po wzięciu Tpsy było oka. No ale ceny małe to nie mają.
     
  17. karolina

    karolina Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam netie od dłuższego czasu 4mbit.Cena fajna i mam możliwości żeby posiadać net bez telefonu.Ja zanim wybrałam netie dokładnie sprawdziłam możliwości techniczne a dokładnie sprawdzała mi to pewna osoba która się na tym zna;)mam 4mbit.Net śmiga zajefajnie.Jedyne co moge powiedzieć to tyle że trzeba trafić na placówkę Netii która fachowo sprawdzi wszystko i pomoże,bo niektórzy proponują cuda na patyku.Polecam placówkę w Katowicach na korfantego.Można załatwić na miejscu przez telefon i na odległość.Po za tym przy podchodach tp.sa najlepiej mieć konsultanta prowadzącego który doprowadzi sprawę do końca.Mi neta podłączyli w 10dni,a po 3 od podpisania umowy byli już u mnie monterzy.Takze naprawde fajnie.
     
  18. mai

    mai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    DG
    problem z netią jest tylko taki że czasem nie chcą żebyś był ich klientem :p Kumpel dzwonił po 10 razy za każdym razem niby robili nową umowę i "już wysyłali" i tak przez miesiąc aż zrezygnował :p. Ja od momentu podłączenia nie narzekam ;) 16mb/s daje transfer na poziomie około ~2mb:). 3 rok zero problemów z padniętym netem. Jedyna lipa jest taka że po podpisaniu umowy nie dostaniesz lepszego łącza w tej samej cenie ( i męcz się człowieku 2 lata...) co jest normalne przy internecie z lokalnych kablówek (przynajmniej u mnie ;p).
     
Wczytywanie...

Poleć forum