1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Network Adapter

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Usul, Maj 8, 2009.

  1. Usul

    Usul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam właśnie zakupiłem sprzęt napisany w tytule, ale po podłączeniu go pojawia mi się czerwone światełko na tym urządzeniu nie nie mam neta.Co to może oznaczać(dodam że moje wi-fi jest z hasłem, czy to coś znaczy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    A poustawiałeś wszystko w ustawieniach sieciowych konsoli?
     
  4. Usul

    Usul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak robiłem to ręcznie bo automatycznie nie działało.
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a spróbuj wyłączyć szyfrowanie albo zmienić je np z wpa na wep
     
  6. Usul

    Usul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam je zmienić w konsoli czy routerze??
     
  7. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    no zdecydowanie w routerze się zmienia rodzaj szyfrowania ale raczej szukał bym opcji filtracji adresu mac niz zmiany szyfrowania.Napisz coś więcej na temat sprzetu i dostawcy internetu bo tak to jak wrózenie z kart :D a wróżka ze mnie raczej słaba :)
     
  8. Usul

    Usul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam neostrade 512 bezprzewodową(w chacie 2 routery firmy linksys z hasłem WPA, ale jak je wpisuje to i tak dupa).Czy możliwe jet aby internet nie dochodził do mojego xboxa bo jest za daleko??W sklepie mówili mi, że działa na 30m, więc powinien odbierać sygnał bardzo dobrze.Może to coś pomoże, że mój Ipod nie odbiera wi-fi u mnie w pokoju, ale adapter ma lepszy zasięg.
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    przenieś testowo xboxsa w inne miejsce to sie przekonasz :)
     
  10. Usul

    Usul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przeniosłem na metr od routera i nadal czerwona lampka na adapterze.Tera jak ustawiłem ad-hoc, to mi pokazuje w ustawieniach tam na dole paseczek z nazwa sieci i ze cały zasięg na zielono, a mimo to nie mam neta.Na tym pasku jest jeszcze jakieś Link i Akt i pali mi się ten czerwony Link,a akt się nie pali.Nie kapuje tego ;/
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wyłącz szyfrowanie na początek. trzeba parę rzeczy posprawdzać
     
  12. Blanco09

    Blanco09 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A moze kolegea ma zabezpieczona siec? Musisz wejsc do ustaiwen router i dodac xboxa/
     
  13. Usul

    Usul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Właśnie mam zabezpieczenie chyba.Bo z ipoda zawsze hasło muszę wpisać, ale na xbox'ie też je wpisałem i nic ;/
    To muszę wziąć jakiegoś fachowca bo się na tych routerach nie znam i boje się że coś skopie.


    @Edit: Jak mam wejść w ustawienia routera??Mam podpiąć do niego laptopa z jakimś programem czy jak?
     
  14. Usul

    Usul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak mogę dodać moją konsolę do adresów Mac w routerze.Proszę o jakiś poradnik napisany ręcznie lub skopiowany.Polecą dziękuje.
     
  15. QuickShare

    QuickShare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Torun
    Najpierw poszukaj Google
    Jak nie znajdziesz to poproś kogoś :)
     
  16. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Wejdz w konfiguracje routera i szukaj zakładki security wireless czy jakoś podobne.Mysi być tam opcja Wireless MAC Filter,edytuj liste akcptowanych adresow MAC i wpisz adres karty odczytany z xboxa albo po prostu wyłacz filtrowanie adresów mac.Jak masz szyfrowanie wpa to i tak małoprawdopodobne żeby komus chciało się bawić we włam do sieci tak zabezpieczonej.Wepa łamie sie w 15 min ale z Wpa to juz grubsza zabawa :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum