1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

New Dash, LT+, Key i Piraty.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez MrDynamite12, Maj 26, 2011.

  1. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Elo.
    Zajmuję się przeróbką więc chciałem się dowiedzieć czegoś o nowym Dashu.
    Czyli tak:
    -Jeżeli przed wgraniem nowego dasha mam key to jak wgram jeszcze raz LT+ będą działać wszytskie gry?
    -Czy nie ma jakiegoś nowego zabezpieczenia przez które jak wgram znowu LT nie dostane bana?
    -Opłaca się w ogóle takie coś robić?

    Dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. edgorek

    edgorek Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2007
    Posty:
    173
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Jeśli wgrasz Ixtreme LT+ po aktualizacji.Gry dalej będą działać.
     
  5. prescott

    prescott Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2009
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/EU/PL
    Czy ta aktualizacja przywróci DVD Key do napędu, który by go nie miał ?
    ( pobiera klucz z napędu czy z NAND ? )

    Próbował ktoś ?
     
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    niestety pobiera z napędu
     
  7. tlaa

    tlaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/null
    Skąd masz takie info, że z napędu?

    Czytam po forach, że jeżeli ktoś ma problem z aktualizacją i wrzuci cudzy nieprzerobiony firmware, to aktualizacja pójdzie bezboleśnie i oryginalne gry będą śmigały.
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    sprawdź sam bo gdybanie to wiesz.....jeśli boby pisze ze z napędu to pewnie tak jest heh
     
  9. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No kurde, zagmatwaliście mi. Jestem na czasie(codziennie Team-Xecuter musi być.) ale o tym info nie znalazłem.
    Czyli jeżeli zainstaluje znowu LT to będą działać wszystkie piraty czy tylko oryginały?
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    heheheh przeczytaj jeszcze raz co napisałes.....
     
  11. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co źle napisałem? Przecież piraty mogą nie chodzić a oryginały tak. odpowiedz kurde a nie "Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś(I najlepsze)...........

    I mam jeszcze jedno pytanie. Chcę również zacząć robić JTAGi. NAND-X i JTAG KIT(oczywiście 2) to nie problem. Ale jak to wszystko przylotować. Jak wyciągnąć klucze i wgrać freeBOTa wiem. Ale gdzie i jak to cholerstwo przylutować.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To znajdź zdjęcie gdzie się robi jtag. Lecz zapewne nie wiesz że można zrobić na konsolach produkcji max 18-19 czerwiec 2009 i dash 2.0.7371.0
     
  13. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    LOOL? Aż taki tepy nie jestem. Poprostu nie wiem co,gdzie przylutować.
     
  14. edgorek

    edgorek Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2007
    Posty:
    173
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    i Ty się zajmujesz serwisowaniem x360 :/ Fail.

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    Musisz sporo zaległości nadrobić:

    ogarnij forum na xbox-scene.com
     
  15. i.T

    i.T Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    How to make a jtag xbox 360

    Teraz coś ode mnie.
    Wręcz nie wierzę, w to co czytam. Chłopie. Ja bym nie dał Ci konsoli do podłączenia kabli, a co dopiero byś w niej grzebał. Z tego co napisałeś to Twój warsztat polega na tym, że tu gdzieś zajrzysz, tam przeczytasz kawałek artykułu, obejrzysz jakieś fotki i to wszystko. Nie życzę nikomu źle, ale Tobie nie wróżę masy zadowolonych klientów...
     
  16. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    I.T
    ?? A co muszę być po jakiejś specjalnej uczelni, żeby otworzyć klocka?
    Nie tam gdzieś zajrzę, tylko wejdę i zostanę na chwile, jeżeli w czymś mi to pomoże.
    Nie czytam kawałku artykułu. Jak czytam artykuł to do końca, żeby czegoś ważnego nie przeoczyć.
    Obejrzysz jakieś fotki? W więkdzości(dobrych) Tutoriali są "obrazki" żeby lepiej zrozumieć o co komuś chodziło. Jeżeli ty czytając tuta, czy jakiś Artykuł nie oglądasz"Fotek" to musisz być baaardzo inteligentny, jeżeli jest cos wytłumaczone na tym obrazku a ty to pomijasz.
    Na razie nie miałem nie zadowolonych klientów. 4 flashe i 1 RROD(sama pasta) i 1 RROD(Rebailling). Każdy był zadowolony.

    To, że pytam się o to gdzie przylutować KITa do zrobienia JT to znaczy, że jestem idiotą? Ty jak zaczynałeś to od razu wiedziałeś jak to się robi?
    Pomyśl kolego. OK?

    edgorek
    Jak byś nie zauważył, że na Team Xecuter jest zakładka z Newsami z xbox-scene. Tam też byłem, jestem i będę.
    A do twoich zrytych "obrazków" nie mam komentarza.(Myślałem, ze to schemat lutowania .).

    Wszyscy
    Jak "wam" się chce, możecie przeglądnąć sobie moje posty. Czy zawsze piszę jak idiota?(NIE!) Czasem jestem nie doinformowany i palnę jakieś głupstwo.

    ALE TO NIE ZNACZY, ŻE MOŻECIE NAŚMIEWAĆ SIĘ Z OSOBY KTÓRĄ TEŻ KIEDYŚ BYLIŚCIE!!!!!!!(Znaczy początkującym).

    I.T
    Dziękuję za TUTA.
    Albo nie dzięki. To już na Team-Xecuter jest lepiej objaśnione. Straszny słowotok miał człowiek ..
     
  17. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ej dajcie Dynamitowi spokój. Nie każdy siedzi 24h na forum. Ja też się uczę dopiero, paste będę jutro wymieniał w rod a napędy 5 zflashowane 0 problemów.
     
  18. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Ale nie każdy ogłasza swoje usługi nie mając odpowiednich kwalifikacji że tak to nazwę
     
  19. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ?? Ogłaszam swoje usługi, ale tylko RRODa i Przeróbki. Tylko to co umiem. A to, że nie mam na papierze, że ukończyłem studia z naprawy RRODa i robienia przeróbki nie znaczy, że tego nie umiem.
     
  20. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chodziło mu o to, że większość takich osób jest po studiach elektronicznych/technikum więc mają wiedze na ten temat.
    A dla nich JTAG jest oczywistą sprawą i nie zadają oni takich podstawowych pytań ;)

    A strach pewnie dlatego, że nikt nie lbui dawać konsoli w ręce "pseudo serwisantów" którzy nie są lepsi od reszty użytkownikó.
    Inna sprawa jak mówimy o serwisach, bo tam nawet ludzie bez wykształcenia są stosownie przygotowani do takich rzeczy.
    Nie mów że flash jest skomplikowaną sprawą, bo całkiem prostą.
    A do reballingu też trzeba mieć sprzęt ;)

    Nie żebym się wcinał w dyskusje, tylko przybliżam sens wypowiedzi kolegi ;)
     
  21. MrDynamite12

    MrDynamite12 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki badboy. Trochę pomogłeś. A Rebailling to nie taka straszna rzecz. Wystarczy umieć otworzyć X-Clampa i dobrze obchodzić z lutownicą(to nie problem). A nałożyć Paste każdy potrafi(Chyba, że ma super trzęsące sie ręce).
    Przeróbka to tylko rozebranie klocka i podłączenie kilku kabelków. To nie trudne ..

    Text dla forumowych profesjonalistów:
    Załóżcie Akademię Xboxa 360. Napewno było by duzo chetnych do nauczenia się serwisowania Klocka(i przerabiania)
     
Wczytywanie...

Poleć forum