1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

New Xbox Experience

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kemott7, Wrzesień 22, 2010.

  1. kemott7

    kemott7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy New Xbox Experience jest zapisywany na dysku konsoli czy gdzie indziej?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    NXE zajmuje minimum 128 MB na dysku / karcie pamięci. Do pełnego wykorzystania jego możliwości zalecane jest jednak posiadanie twardego dysku.
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  5. RAkU_SK

    RAkU_SK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Strzelce Krajeńskie
    najlepiej jak masz xbox 360 jasper zapisujesz se na pamięc w xboxie i już a dysk se dokupujesz ;p
     
  6. Alex_Xbox

    Alex_Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sam dash instaluje się w pamięci NAND a te 128mb to avatary które nie są wymagane jak nie grasz na live.
     
  7. Cyc_P™

    Cyc_P™ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki niemu (NXE) można instalować gry na HDD??

    I czy po zainstalowaniu gry, płyta będzie nam dalej do czegoś potrzebna?

    Prosze o odpowiedź!

    Pozdrawiam!
     
  8. sebastianzola

    sebastianzola Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Toruń/Bydgoszcz
    Tak płytkę musisz włożyć jeśli odpalasz grę z HDD ale póżniej wyjmujesz i gra śmiga z dysku;)
     
  9. fidello

    fidello Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie ma sensu wyjmować bo napęd staje w miejscu.
     
  10. ZiutekPL

    ZiutekPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak wyjmujesz? Jak wyjmiesz płytę to wyjdzie Ci z gry. Płyta musi być w napędzie ale się nie kręci jak to normalnie by było bez instalacji na HDD
     
  11. Cyc_P™

    Cyc_P™ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha, ok dzieki chłopaki ;]

    PS: Wielka szkoda :D Że płyty będą potrzebne :]

    A i jeszcze jedno pytanie ;] Czy wszystkie SLimy (Xbox 360 Slim) posiadają NXE czy inny dashboard umożliwiający instalację gier na HDD? Bo zalezy mi na kupnie konsoli która to będzie miała :]

    Z góry dzięki i pozdrawiam!

    Czy wszystkie SLimy (Xbox 360 Slim) posiadają NXE czy inny dashboard umożliwiający instalację gier na HDD? Bo zalezy mi na kupnie konsoli która to będzie miała :]


    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn// UP-anie tylko w dziale giełda
     
  12. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    A żeby miec NXE trzeba miec przerobionego iXa ?? Bo tak wogóle to nie wiem co to jest :p wiec jeśli mógłby ktos napisac w skócie co to jest (bez żadnych dogadywanek) albo podac jakiś link żebym mógł się więcej na ten temat dowiedziec, byłbym bardzo wdzięczny.
     
  13. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Nie potrzeba mieć przerobionej konsoli. NXE jest to nowy wygląd interfejsu (menu) Xboxa 360 wprowadzony przez Microsoft w listopadzie 2008r. Wprowadził on między innymi możliwość instalacji gry na dysku konsoli i avatary ( takie małe , głupie ludki pojawiające się w menu). Najnowsza jego wersja wprowadza również możliwość skorzystania z pendriva jako dysku do Xboxa 360 , musi on mieć conajmniej 1 GB pamięci. Jesli podłączysz konsolę do netu , to automatycznie pobierzesz tą aktualizację wyglądu . Jeśli nie podczepisz to możesz ją pobrać ze strony xbox.com i wrzucić na pendrive , zaktualizuje Ci konsolę.
     
  14. Kuba2255PL

    Kuba2255PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    363
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    A tak nie na temat,nie będę zakładał nowego tematu,to dlaczego mi nie czyta mp4 1GB,skoro na początku mi go czytało i słuchałem z niego muzy(podłączałem go przez usb) a teraz mi go nie czyta???
     
  15. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Mi też nie czyta Nokii podłączonej w tryb pamięci masowej , a przedtem było ok. Nie wiem czemu tak.
     
  16. Procentownik

    Procentownik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jesli zaktualizowałęś sobie dasha to moze twoje mp4 nie ma 1 gb roboczej i go moze nie widziec
     
Wczytywanie...

Poleć forum