1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Newbie w Xboxach.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez EHEIM, Październik 9, 2010.

  1. EHEIM

    EHEIM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Siema,
    kupuje sobie Xbox 360 Slim i do tego ten oto TV: Telewizor LCD LG 32LD420 MPEG-4 FVAT GWARANCJA (1258666470) - Aukcje internetowe Allegro

    I mam kilka pytań, czy Kinetic jest w standardzie tej konsoli czy muszę osobno kupić ?

    Jak mam dbać o konsole oprócz zbieraniem wierzchniej warstwy kurzu oraz ustawienie pod jej spód podkładki chłodzącej ?

    Chcę grać na Live, nie będę przerabiał konsoli.

    Pozdrawiam,
    Krystian
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Krepel7

    Krepel7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mikołów
    Z tego co wiem to musisz kupić osobno Kinecta ale nie jestem pewien. Zadbaj o to żeby z każdej strony x box miał około 5cm luzu dla dobrej wymiany powietrza :) Chociaż w slimach to już raczej mała szansa na rroda czy coś;p
     
  4. EHEIM

    EHEIM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    A czy jakieś części muszę w nim wymieniać co jakiś czas ? I jak z grami, kupuje instaluje i gram bez płyty dzięki dyskowi 250 GB ?
     
  5. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    NIGDY ALE TO PRZENIGDY NIE USTAWIAJ POD KONSOLĄ PODSTAWKI CHŁODZĄCEJ !!!!!! To jest najgorsza rzecz którą możesz jej zrobić.
    Kinecta musisz dokupić, Slim daje tylko dodatkowe złącze zasilania, tak że nie będziesz musia szukać gniazdka na Kinecta.
    No i luz od ścian.
     
  6. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Żadnych części nie musisz wymieniać.
    Jak zainstalujesz grę to nadal potrzebna jest płyta ale kiedy uruchomi się gra napęd się wyłącza i płyta przestaje się kręcić
     
  7. EHEIM

    EHEIM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Dlaczego ta podstawka to zły pomysł ?
     
  8. pepe-pa

    pepe-pa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pomnóż sobie głośność XBOXa razy 2 i dodaj zajęte miejsce na półce, a poza tym mało to daje taka podstawka
     
  9. EHEIM

    EHEIM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Jestem przyzwyczajony do hałasu w moim pokoju bo mam 2 akwaria więc taki Xbox 360 z podkładką Mnie nie rusza. Ale jak mówisz że mało daje to dam sobie z tym spokój.
    Dziękuje za Wasze odpowiedzi, to co chciałem wiedzieć to wiem : ) Dziękuje.

    Edit: Jeszcze jedno jak to jest z tymi padami, patrze na aukcjach że są w nich baterie tzn. że jak mi się one rozładują to muszę lecieć do sklepu po nowe ?
     
  10. GordonF

    GordonF Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, musisz lecieć po nowe. Chyba że masz jakiś akumulator albo pada przewodowego.
     
  11. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Najlepszą inwestycją, są jakieś markowe akumulatorki. Najlepiej dwie pary, wtedy masz na zmianę bądź do drugiego pada.
    Podkładkę odradzam jak już ktoś wcześniej pisał.
    Na aukcjach nabijają ludzi w butelkę sprzedając ładne podświetlone podkładki do laptopów.
     
Wczytywanie...

Poleć forum