1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Niby przerobiona konsola.. Czy na pewno?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez proven, Grudzień 19, 2013.

  1. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    Witam mam do was jedno pytanie, które mnie już męczy od 2-3dni.
    Więc dostałem od dobrego przyjaciela konsolkę za flaszkę bo no jest chłop trochę starszy ode mnie i nie miał czasu na grę w nią.
    przewinął mi, że xbox jest przerobiony w napędzie była 'własna płyta" z Forza 3 niestety w takim stanie, że nie czytało jej, lecz wkładając grę "Gear of War 2"
    z targu niestety jakość okładki banalna patrze no klasa uruchomiła się pograłem lecz 3 inne gry które pożyczyłem od znajomego ani jednej nie odpaliło błąd 03-08 itp. Posiadam oryginalny twardziel 14GB oraz mam jeszcze w zanadrzu dysk twardy na usb 250GB do konfiguracji
    menu wygląda następująco :
    zdjęcie przypadkowe ![​IMG]
    Mam pytanie czy konsola jest na pewno przerobiona ? jeśli tak to jaka przeróbka jest wgrana, konsola nie była długo używana .
    Czy po prostu wymaga jakiś aktualizacji oprogramowanie, dash, lt'ek?

    Jest to Xbox Arcade 360 fat falcon z roku 2008.

    Proszę o pomoc z góry dziękuje​
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Flash napędu jakiś starszy...

    Gdybania:
    zapewne LT2.0, bądź jeszcze starszy, a pożyczone gierki nagrane pod LT3.0 więc nie idą.
    Sprawdź w ustawieniach wersję dash'a.
     
  4. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    W informacjach występują tylko następujące dane :
    numer seryjny
    identyfikator kosoli
    d: 2.0.13604.04
    k: co to wyżej.
    dk:2.0.1888
    Jak mogę aktualizować FSD na 3.0 i LT na 3.0 jeśli trzeba to też jak zrobić update softu konsolki z poziomu USB (pendrive) 8gb.
    Oczywiście jeśli jest możliwość w domowych warunkach zmienić flash napędu
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28055
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  6. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    Poradzę sobie z tym? konsolkę mam dwa dni, interesuję się informatyką ale xbox to nie to samo co komputer :p
    Sądzę, że najpierw update dash'a bo usunie mi przeróbkę a następnie instaluje LT 3.0 tak?
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28055
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Sam musisz ocenić czy dasz rade jak nie to do najbliższego magika i wgra za 40 zł.
     
  8. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    A Czy warto zostawić LT 2.0?
    Niby da się wypalać gierki na tą wersje flash?
    bardziej nie tyle wypalać na cd a instalować je z pendrixa/USBdysku :)
    A tyle co już mi wiadomo na LT 2.0 nie ma możliwości jak w RGH czyli
    instalowania gier lub w nie grania z pendrive oraz z dysku usb nawet z wlasnym zasilaniem.
    ocb z tym ixtreme czy XGD3 ?
     
  9. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    A czy te gry które pożyczyłem mogły być nagrane pod przeróbkę RGH lub JTAG ?
    I też by nie działały tak jak gry z LT 3.0 na LT 2.0 i odwrotnie ? czy tu chodzi o wersje dash?
     
  10. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie nie mogły bo gry na rgh i jtag nie nagrywa się na plyty

    Wysłane z telefonu L710
     
  11. Samuraiser

    Samuraiser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    150
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zielona Góra
    Skoro masz RGH to LT jest tutaj zbedne. Spróbuj wrzucic cos pod tą wlasnie przerobke i sprawdz czy poleci.
     
  12. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    niby na ten dash 13604 jeszcze można instalować gry na dysku choć nie ma to sensu, nie wiem jak to się tyczy wrzucania gier z usb
     
  13. proven

    proven Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Toruń
    Szczerze nie wiem co to za przeróbka no niby działają jakieś gry przerobione tylko zastanawia mnie błąd kodu 03-08.
    Mam nadzieję, że to RGH ponieważ u mnie płyty to przeżytek i używam wyłącznie pamięci flash.
    świeżak jestem :p
    chciałbym się dowiedzieć jak wrzucić programik bios checker czy coś tam w celu dowiedzenia się jaką przeróbkę ma ta cholera :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum