1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nic nie wiem o xbox 360 :(

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kubus29.05, Lipiec 22, 2011.

  1. kubus29.05

    kubus29.05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gajkowice
    Cześć,jest to pierwszy mój temat na tym forum, więc na początku chciałbym się przywitać.:D

    1. A więc,chciałbym się dowiedzieć,jaki mam wybrać sprzęt?Przeczytałem temat dla początkujących(tzn.o kupnie x box-a),ale mam problem,ponieważ chciałbym grać przez neta (multiplayer),ale czasami też bym chciał sobie sam pograć,i nie wiem co robić:(?
    2. Jeżeli kupie sobie x boxa360 i np. w fifa 2011 będę chciał zrobić aktualizację,to na x box-ie jest taka funkcja?
    3. Nie chcę takiego x box-a jak to wujek,tzn.z kinect,tylko z padem,żeby sobie swobodnie grać.I tu moje ostatnie pytanie,ile taki zestaw może kosztować,tzn:
    -x box 360 z padem?

    Proszę o szybkie odpowiedzi,na wszystkie moje pytania.Z góry wielkie dzięki.:D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Meridius7

    Meridius7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. kubus29.05

    kubus29.05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gajkowice
    Dzięki wielkie,czyli :
    1. kupie sobie Xbox360 Elite,tylko ono kosztuje 800-900 zł z padem i całym sprzętem do podłączenia, tak?
    2.To dobrze:D
    3.Masz racje, mój wujek też ma pada,ale ja jednak nie chcę kinecta.
    Dzięki wielkie za odpowiedzi.Powiedzcie mi jeszcze tylko ile ten cały zestaw kosztuje?
     
  5. Meridius7

    Meridius7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kup elite jasper, jeśli chcesz przerabiać, a slima jeśli będziesz grał ta ogyginałach(ja swojego nowego slima 4gb dałem 700zł)
     
  6. kubus29.05

    kubus29.05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gajkowice
    Dobra kupie nowego Xboxa 360 slim 4 gb z całym wyposażeniem,liczę że nie zapłacę więcej niż 700-800 zł.
    Jak myślicie ile tak ok.zapłace,czy zmieszczę się w tym przedziale:700-800zł?Na razie bez żadnych gier,tylko konsola,pad,i kable do podłączenia.
    Odpowiedzcie,plis!!!
     
  7. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    wyrobisz się z kasą
     
  8. bartez1994

    bartez1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    233
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    woj. Lubelskie
    konsola 600, pad około 100 jeśli chcesz dwa, do tego dokupienie golda 140, ale jest do zrobienia 3 konta po 1 miech na każde. Graj na oryginałach masz multi, na którym pograsz wieeeeele godzin, a nie jak na piratach po 5h na grę :) Możesz kupić używane gry są nawet po 50 zeta dobre
     
  9. kubus29.05

    kubus29.05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gajkowice
    Dzięki wielkie,jutro jadę do sklepu po Xboxa360 slim 4gb,(biore 800zł),i oczywiście gry będę orginalne,świeżo zapakowane.:D
    Jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedzi.
     
  10. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    No to powodzenia życze.
     
  11. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Opłaca ci sie 4GB?Ja na twoim miejsuc zainwestował w dysk odrazu.Mniejszy hałas, laser dluzej podziała,gry i tekstury będą szybciej sie wczytywały.
     
  12. Meridius7

    Meridius7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Masz racje kup wersje 250gb, lub 4gb i dysk 120gb na allegro ja tak zrobiłem
     
  13. Oski1919

    Oski1919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja za taki zestaw dałem 849zł:
    2Pad'y, Xbox 360 Slim 4GB, kable- Zasilacz/component
     
  14. Troende

    Troende Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań!
  15. kubus29.05

    kubus29.05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gajkowice
    Tak jak wspomniałem,na razie jestem w tym zielony.Co to ten dysk?
    Zamierzam kupić taki zestaw:
    -konsola Xbox360slim4gb
    -1 pad
    -wszystkie kabelki
    -i ewentualnie ten dysk(tylko wytłumaczcie mi po co i co on da)
     
  16. filar

    filar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dysk twardy to urządzenie, na którym możesz zapisywać różnego rodzaje dane. W xbox głównie służy do zapisywania na nim gier, save'ów, i innych medii takich jak muzyka, filmy. Dzięki dyskowi gra może chodzić płynniej, ponieważ procesor XBOXa nie musi się trudzić z przetwarzaniem informacji z napędu, tylko prosto z dysku(który ma większą prędkość niż napęd) :) dlatego lepiej kupić dysk! POzdr.
     
  17. no7kia x

    no7kia x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @up Ktoś z góry mnie wyprzedził ;)

    Będziesz mógł instalować gry, co oszczędzi Ci płyty, laser i hałasu. Dodatkowo, jeśli będziesz chciał pobrać DLC, albo Arcade, to jest szansa, że Ci się nie zmieści. Sam mam Slima 4+250 i działa jak marzenie.

    Sent from my HTC Wildfire HARDMOD using Tapatalk
     
  18. kubus29.05

    kubus29.05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gajkowice
    Dzięki,rozumiem że takiego dysku nie ma w zestawie,więc ile pamięci musi mieć ten dysk twardy?I jak go zamontować?
     
  19. filar

    filar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na allegro jest wiele ofert, możesz kupić oryginalny dysk Microsoftu np 250 GB. Około 200 zł a nawet taniej. Możesz również kupić xboxa z takim dyskiem w zestawie, ale też trzeba dopłacić rzecz jasna.
    Oprócz samego dysku potrzebna jest też kieszonka, do której wsadzasz dysk, a samą kieszonke do konsoli. Możesz też kupić dysk do laptopów z serii BEVS firmy Western Digital(np. scorpio wd2500BEVS) i odpowiednio go przerobić - zaoszczędzisz ok. 100 zł, tu masz link, jak przerobić taki dysk: http://xboxforum.pl/sprzet-f27/jak-podpiac-hdd-z-pc-do-xboxa360%5Bbevs-bevt-beas-bjkt-bekt-velociraptor%5D-14421.html
    A tu masz link z allegro, z gotowym takim dyskiem(wystarczy włożyć i zabezpieczyć po bokach, żeby sie nie bujał): WD1200BEVS 120GB do Kazdego Xboxa F.VAT od SS (1717530986) - Aukcje internetowe Allegro
     
  20. kubus29.05

    kubus29.05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gajkowice
    śpróbuję znależć konsole razem z dyskiem(już zamontowanym),a jeżeli nie znajdę to kupię ten co mi doradziłeś filar,tylko jak i czym go zabezpieczyć?
     
  21. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wejdziesz na byle jaką aukcje na allegro i juz znajdziesz konsolę z dykiem odrazu 250gb, mowie ci, odczujesz sporą roznice na grze z dyskiem, w sklepach tez raczej powinieneś znaleźć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum