1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie chce chwycić

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pajunk93, Czerwiec 20, 2011.

  1. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Próbowałem zrobić flasha z poradnika. Wszystko git, lecz teraz konsola nie łapie, cały czas miga tylko dioda od włączania x'a. Nie ma obrazu nic ;/
    Chciałem wgrać najnowszego lt, niestety nie działa, teraz w jungle nie wykrywa mi napędu, na żadnym porcie, wiecie o co chodzi?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Szabat

    Szabat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Stargard
    A napewno docisnąłeś kabel i włączyłeś kanał HDMI/AV czy jakiego uzywasz?
     
  4. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Tak, jest na pewno ;/
     
  5. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ale udało ci się go w końcu wgrać, czy nie?

    Tzn. Miałeś zapisywanie bankow itd. i wszystko grało?
     
  6. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Nie gra! Tak jakbym usunął fw i nie wgrałem nowego, ale się wgrać nie da ;/
     
  7. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A klucz napędu masz?
     
  8. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Mam klucz, Ale chyba nie mam odpowiedziego strownika sata, bo VIA nie mam napewno.
     
  9. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  10. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Wszystko ładnie, pięknie, ale ja nie mam kontrolera VIA ;/
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A wgrałeś w ogóle dobrze ten fw?
    Zapisałeś logi z jf?
    Miałeś potwierdzenie udanego flasha?
     
  12. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    No właśnie nic! Zrobiłem wszystko aż wcisnąłem Lite on Erse coś tam wypisało i w i'xie zaczęła mrygać dioda od włączania, poźniej chciałem od nowa, to już mi go nie wykrywało. Musze mieć ten pie***** sterownika VIA?
     
  13. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W tym poradniku polecają usunięcie sterowników kontrolera VIA, więc to, ze go nie masz nie jest raczej problemem. A próbowałeś zrobić jak na tym filmiku?
    Czasami przy wyłączaniu i włączaniu konsoli może coś się walić, to lepiej wyjmuj i wkładaj kabel od zasilania napędu
     
  14. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Dzisiaj jeszcze to zrobie, ale póki co musze spadać, piszcie co wiecie na ten temat, czekam na waszą pomoc!
     
  15. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jeśli pamiętasz na jakim porcie miałeś ustawiony napęd to poprostu ustawiasz go w jf(napędu nie wykrywa bo wykasowałeś fw) i klikasz INTRO / DEVICE ID i napęd powinien zostać wprowadzony w ventor mode i teraz możesz kontynuować
     
  16. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    0x7f Taki błąd mi wyskakuje w Jungle, co to oznacza?
     
  17. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No ale musisz wyjać kabelek od zasilania z tyłu napędu i szybko włożyć go spowrotem po naciśnieciu tego przycisku
    Bierzesz się za flash a wogóle nie masz pojecia jak to się robi
     
  18. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Chyba jednak musi mieć ten VIA. Ale to dziwne, bo mi po intro zawsze zaskakuje

    Sent from my GT540 using Tapatalk
     
  19. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Tak to jest, jak się nie zna, a się zabiera za przerabianie. A chyba nawet tobie pisałem, że jak nie umiesz, to daj komuś, kto się na tym zna. Coś mi się wydaje, że wydatek rzędu 50 zł Cię nie ominie.
     
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    dajesz mu liteon erase do skutku.....i potem intro i wył i wł konsole....musi wejsć w 2...ewentualnie dosflash
     
  21. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wgraj cfw poprzez dosflash tak jak pisze opael. Ja tez wykasowalem sobie ofw i w dosie poszlo jak po masle.
     
Wczytywanie...

Poleć forum