1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działa hdmi w konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Pawlllosss, Luty 6, 2010.

  1. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Witam,mam problem właśnie włączyłem konsolę i się wyświetlają na ekranie tylko szare pasy,ale AV działa,co zrobić?Konsola jest na gwarancji
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adi2229

    adi2229 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Albo oddaj na gwarancje, albo kup sobie kabel VGA HD. Mam ten kabel i polecam.
     
  4. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja bym oddal na gwarancje bo co to znaczy ze zaplaciles i nie dziala...
     
  5. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    To co mam konsole uszkodzoną po miesiącu używania?Fajnie:(
     
  6. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Ty sie ciesz, że nie masz tak jak mój kuzyn :p Kupił klocka i na dzień dobry 3 RROD :D Nie wiemy czym było to spowodowane, ale wyłaczylismy konsole i po 10 min było juz ok... Ciekawe kiedy RROD powróci :)

    Oczywiście na Twoim miejscu wysłałbym na gware, cała procedura trwa niecałe 2 tygodnie, wiec nie jest tak źle :)
     
  7. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Ale czy to wina konsoli czy kabla czy jeszcze czegoś bo na dekoderze kabel działa.
     
  8. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak na dekoderze dziala to pewnie konsoli jak masz mozliwosc to pozycz od kogos inny kabel hdmi i sprawdz jak nie bedzie dzialal to znaczy ze masz zepsute wejscie w konsoli i wyslij na gwarancje
     
  9. KoDeR

    KoDeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kędzierzyn-K,Bedzin,Bydgoszcz, a teraz Maynooth Ir
    HDMI kabel masz od dłuższego czasu? czy dopiero teraz podłączyłeś?
     
  10. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Dekoder mam od roku,a więc kabel ma rok,a czy to nie przypadkiem przez to,że ten kabel ciągle podłączałem raz do dekodera,a raz do konsoli?

    Ps.Za niedługo mam ferie to może ją sobie zostawić do końca ferii?Bo chincze działają.
     
  11. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    farciarz. ja juz jestem tydzien po :(
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Podlacz innym HDMI i zresetuj ustawienia obrazu - wcisnij klawisz sync na konsoli i trzymajac go wlacz konsole i nie puszcxzaj zanim sie nie uruchomi calkowicie.
     
  13. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Ale ten kabel hdmi działa,sprawdzałem na dekoderze.I jeszcze jedna rzecz przyjmą mi to uszkodzenie?Bo to chyba z mojej winy,bo jak podłączałem ten kabel to co prawda TV było wyłączone,ale było podłączone do prądy to mogło się zrobić zwarcie.
     
  14. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Gratuluje podejścia. Ty masz wyrzuty że konsola się popsuła. Zrób to co dexter mówi i jak dalej nie zadziała to gwarancja.
     
  15. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Dobra to w takim razie który przycisk to jest ten sync ten od wykrywania padów,no i przyjmą mi takie uszkodzenie na gwarancji i jak się będą pytać skąd to się wzięło to co powiedzieć?

    EDIT:Nie mam drugiego kabla,ale próbowałem na tym co mam i nadal to samo.
     
  16. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

  17. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Przycisk znajduje sie koło wejść na memorki.

    Licząc od góry (jeśli konsola stoi), IR-da, memory A, memory B, Przycisk Synchro... oznaczony ")))".

    Wszystko Ci przyjmą na gwarę, ale najłatwiej jest zadzwonić.
     
  18. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    A to uszkodzenie nie będzie miało jeszcze jakiś efektów ubocznym poza tym,że hdmi działa?Bo AV działa i za tydzień mam ferie,a chciałbym jeszcze trochę pograć.
     
  19. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Masz kabel component? to na razie graj na nim, a po feriach ślij na gwarę.
    Jakie masz ustawienia HDMI ? może twój TV nie obsługuje 1080p i trzeba przestawić na 720p.
    Sprawdź na innym TV Full HD.
     
  20. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Wcześniej hd działało i miałem w ustawieniach optymalnych to było chyba 1300 na 700 czy jakoś tak.
     
  21. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    A podłączałeś inne urządzenie pod HDMI do tego TV/monitor?
     
Wczytywanie...

Poleć forum