1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działa kabel HDMI.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez kamilol12, Grudzień 19, 2010.

  1. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Oto specyfikacje:
    Xbox 360 Arcade Jasper.
    2009-03-03
    Telewizor LCD HD Ready Toshiba (1xHDMI)
    A więc tak było :
    Kupiłem przełączke z DVI na HDMI żeby podłączyć konsolkę pod monitor.
    Przełączka nie działała ponieważ było to troszki inne wejście DVI (bez paru styków)
    Potem ponownie podłączyłem konsolę pod HDMI do LCD i nic ;/ nie ma obrazu.
    Następnie podłączyłęm pod monitor brata z HDMI i śmiga :)
    Potem podłączyłem do LCD przez kabel Composite i śmiga.
    Próbowałem przestawiać i kombinować z rozdzielczością ale i tak nie wiem co i jak ustawić (czy 720 czy co)
    Próbowałem wielu kombinacji w ustawieniach.
    Przytrzymałem przycisk łączenia z padem i włączyłęm.
    Ustawienia były zresetowane ale i tak nie działało ;/

    Pomoże mi ktoś ?
    Wynagrodze jak tylko się da :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    może uszkodziłeś kabel HDMI? sprawdzałeś na innym?
     
  4. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    yy kabel jest ok na dekoderze oraz monitorze
    ps dokupiłem drugi kabel ale i tak nic
    na dekoderze dziala i na monitku też
     
  5. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    refresh
     
  6. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    refresh pomoże ktoś ??
     
  7. funy

    funy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    napisz to po polsku to może coś zdziałamy ......
     
  8. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    poprostu chodzi o to że kabel hdmi nie działa mi w konsoli ale działą na dekoderze i na kompie.
     
  9. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dobra super dzięki za pomoc ;/
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jeżeli kabel jest dobry,konsola działa u brata to została jedna możliwość: TV! spróbuj coś innego (np dvd) podłaczyć pod port HDMI w TV.
     
  11. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podłączyć pod port HDMI w TV ?? yyyyy przecierz tak robie !
     
  12. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    halooo
     
  13. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Jak podłączyłeś kablem HDMI i u niego na monitorze działało to zrób to jeszcze raz. Wejdź w ustawienia konsoli> wyświetlacz> i ustaw rozdziałkę na 720p. Następnie w konsoli możesz poustawiać coś takiego jak zakres kolorów na standardowy. Skoro pisałeś , że masz tv HD Ready to teraz powinno działać.
     
  14. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie działą ;/
     
  15. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Podaj mi lepiej dokładny model tego TV , bo to jedynie o ustawienia chodzi. Trzeba kombinować.
     
  16. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    toshiba regza a3000 series
    toshiba 32a3000pg
    dasz rade coś wykombinować?
     
  17. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Chciałbym Cię zapytać jeszcze czy masz jakieś inne urządzenie , które podłączasz do wejści HDMI w TV , dzięki czemu masz pewność że wejście nie jest zepsute?
    Możesz przecież dokupić do Xboxa kabel Component HD ( groszowe sprawy) , bo Twój TV ma wejście komponent , i w taki sposób również otrzymasz obraz HD.
     
  18. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    oo kurde a dało by sie jakoś przez composite uzyskać obraz hd?
    tylko monitor i dekoder ale na tych urządzeniach działają te kable hdmi.
     
  19. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  20. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Na standardowym Composite nie uzyskasz HD.
    2. Ja nie pytam się , czy kabel HDMI Ci działa z innym urządzeniem , tylko czy napewno wejście HDMI w TV nie jest uszkodzone.
     
  21. kamilol12

    kamilol12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w tv jest wszystko ok przecierz sprawdzałęm na dekoderze.
    A u konsoli działa bo sprawdzsałem na monitorze.
    A dasz mi jakiś link na allegro do composite hd?
     
Wczytywanie...

Poleć forum