1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działa streaming - jest połączenie z PC

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez luksus007, Luty 6, 2016.

  1. luksus007

    luksus007 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    nie mogę włączyć niestety streamingu - nie widzę takiej opcji w aplikacji smartglass na Windows.
    Jestem połączony z konsolą z poziomu aplikacji, ale nie ma nigdzie guzika streamuj.

    W konsoli mam włączony streaming w ustawieniach. Generalnie też moja aplikacja smartglass wygląda inaczej, niż to co na wszystkich poradnikach na YT.

    Ktoś się z tym spotkał i potrafi pomóc?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nemezis30

    Nemezis30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2014
    Posty:
    258
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    trzeba konsole mieć tez inst cos tam....
     
  4. lazi00

    lazi00 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
  5. Kielkozaur

    Kielkozaur Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2015
    Posty:
    79
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ale tablet czy PC?

    Zeby pojawila sie opcja streamowania musisz najpierw polaczyc sie z konsola. Dopiero potem pojawi sie przycisk. No i na konsoli musisz miec wlaczona mozliwosc podlaczenia sie do niej za pomoca smartglass.
     
  6. kredens

    kredens Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, podłączę się pod temat. Acz wpierw miło mi się przywitać na forum, na którym zarejestrowany chyba jestem od nabycia x360 gdzieś koło 2010 r. (choć nie sprawdzałem od kiedy tu jestem, może wiele krócej;)). Na konsoli dotychczasowej mało grałem, wręcz marginalnie, przez fakt, że jestem pecetowym graczem, ale nie jestem w ogóle skory do jakichkolwiek potyczek, które widuję w kwestii wyższości danych sprzętów nad innymi. Dla mnie są to dobra uzupełniające się i już. Ostatnio, także za Waszą sprawą Forumowicze - zdecydowałem się na XO (mając krótki styk z ps4, które też zamierzam nabyć za jakiś czas) i testuję sobie konsolę na tyle na ile jest mi dane. Padło na streaming. Samego problemu ze streamowaniem nie mam, prócz tego, że nagle mimo ustawień na najwyższą jakość zaczęło streamować z totalną pikselozą, dzień wcześniej bez problemu idealna grafika:). A i tak w obu wypadkach przepustowość łącza tak samo zabierana jest, czyli do 18 mbps maks, średnio 8. Dodatkowy kłopot, to po ustawieniu stałego ip w konsoli, nie da rady jej włączyć z aplikacji pod win10 czy smart glassa z androida. Włączona konsola z pada jest oczywiście widzialna dla obu apppek bez problemu. Czytałem o problemie choćby tu http://answers.microsoft.com/en-us/...s/59b68a50-6a16-4b93-b12c-05ce64ab17eb?auth=1 i tu http://forums.xbox.com/xbox_support/xbox_on_windows_support/f/5411/p/2087453/5552260.aspx#5552260 (odesłanie z tej pierwszej), ale jakoś nie uśmiecha mi się, że tak powiem całkowite resetowanie xboxa one. Czy ktoś już doświadczył podobnego zjawiska. Oczywiście włączanie konsoli ze smart galsse z andka tyrało póki nie zamieniłem rozdawania ip po dhcp na stałe. Nie sprawdzałem włączania za czasów dhcp na win10, to tu porównania mi brak. Czyli raz jeszcze po przypisaniu stałego ip zamarła funkcjonalność włączania zdalnego konsoli (jest na instant on), co jest bardzo dużą wada XO (obok terkoczącego wiatraczka - taka kultura pracy wiem wiem;) i rysującej się górnej powierzchni - tak wiem czytałem tu o tempo bez wosku gdybym chciał zamarkować rysy;) oraz braku hdmi pass through dla ew. podłączenia dekodera z wyłączoną konsolą). Dodanie konsoli po ip też nic nie daje, nie widzą jej aplikacje nadal, więc sądzę, że ma jakiś problem xo i aplikacje na windowsie i androidzie z mac adreasami xboxa patrząc na kroki opisane na podanym pierwszym linku. Sieć strukturalna, kable alanteca cat 5e. PC i XO sieciowo stykają się po switchu linksysa. Jeśli ktoś rozwiązał taki sam problem to proszę o poradę. Pozdrawiam. A i czy po resecie ustawień i na nowo odzyskaniu konta dla XO to co zassałem będzie na konsoli nadal - mam słabe łącze z netem, stąd ponowne ssanie zawartości mnie kręci?

    Mała aktualizacja, czyszczenie samych maców nie dało nic, jedynie na dwa uruchomienia pomogło wyłączenie z prądu konsoli, ale po godz. znowu nie działa ten "ficzer". Ależ ułomni są w MS twórcy softu:)
     
    Ostatnia edycja: Marzec 5, 2016
  7. pablo_19841225

    pablo_19841225 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Podepne się pod temat, tv zajęty więc chciałem pograć na lapku i tu jest problem, gdy się podłączy lapka przewodowo to jest gitara nic nie ścina, natomiast po wifi jest lipa bo obraz co jakiś czas tnie, kiedyś podłączyłem z ciekawości i chwilę grałem nic nie cieło a teraz jest problem, dodam że jak robię test połączenia to raz jest wszystko na zielono a raz na czerwono, co może być powodem? Dodam jeszcze ze po kablu nie mogę podłączyć bo router jest u dziecka w pokoju (a mały śpi), konsola jest połączona przewodowo.
     
  8. sp7foy

    sp7foy Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2015
    Posty:
    202
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Skierniewice
    1. Standard WiFi - to określa maksymalną teoretyczną przepustowość
    2. Zakłócenia - Te od innych sieci to możesz sam wyłapać, od innych urządzeń raczej nie

    Resztę pomijam bo jest w warunkach domowych niemierzalna.
    Jeśli masz kartę podającą parametr RSSI to tak kombinuj, żeby wartość była najmniejsza.
     
Wczytywanie...

Poleć forum