1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie dziala xbox w USA

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez anitawlo, Luty 10, 2012.

  1. anitawlo

    anitawlo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam wszystkich Forumowiczow :)

    mam pytanie ... przywiozlam ze soba do USA , Xboxa ktorego kupilam w Polsce i niestety konsola nie chce dzialac. Podlonczylam konsole do pradu i nawet nie zaswiecilo sie swiatelko na konsoli ze jest podlaczona .. nie wiem moze to przez to ze prad tutaj jest slabszy niz w polsce ? moze mieliscie podobne sytuacje ?
    Czekam z nicierpliwoscia na odpowiedz

    Pozdrawiam

    Anita
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    Tak jak opisałaś prad jest słabszy i konsola nie odpali może przetwornica prądu pomóc
     
  4. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    no na 110v to nie pociagnie, potrzebujesz zasilacz z amerykanskiego xboxa
     
  5. Volltarex

    Volltarex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W USA jest NTSC a w Europie PAL.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Uważasz że dotyczy to też prądu? :p

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  7. Volltarex

    Volltarex Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możliwe, Amerykanie mogą mieć też inny pobór prądu.
     
  8. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Niemożliwe. Amerykanie mają inne napięcie (V) , a nie pobór prądu....wtf? Pobór każde urządzenie ma swoje i wyraża się w W (wat).
    Poszukaj na swoim zasilaczu taką linijkę Input - AC 200-240V. Jeśli posze dokładnie to samo , to niestety konieczny jest zakup zasilacza na 110V (na prónd amerykóński). Na niektórych jest to obojętne , bo jest od 100-245V.

    ps. u mnie w gniazdku płynie Region Free , czasami NTSC-J.
     
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jak kupowałeś konsolę w Polsce masz zapewne zasilacz na 230V a w USA jak koledzy piszą wyżej tam jest napięcie 110V i dlatego konsola Ci nie odpali, więc musisz zakupić zasilacz na 110V i po sprawie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum