1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działają gry pod LT 2.0 Hitachi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kamil Słomczyński, Styczeń 24, 2012.

  1. Kamil Słomczyński

    Kamil Słomczyński Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam stary napęd Hitachi co za tym idzie najnowszy Flash do niego to 2.0 i powinien on odpalać najnowsze gry z płyty.
    Aktualizacje Dasha robiłem 18 grudnia. Niestety takie produkcje jak nowy Assasin czy COD MW3 nie działają. Konsola się zawiesza wyskakuje czarny ekran i miga czerwona prawa dolna dioda. Strasze gry jak LA Noire działają.
    Nagrywam CloneCD Nagrywam przez CloneCD predkość zapisu 2-2,4x LayerBreak=2133520 i opcje " zapis do konca istniejącego medium".
    W czym tkwi problem? Zle nagrywam? czy może ktoś zle wgrał Flash?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jaki masz DashBoard? Jeśli najnowszy (14699) to nie pozostaje ci nic innego jak czekać na LT 3.0 do Hitachi.
     
  4. Kamil Słomczyński

    Kamil Słomczyński Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ale 3.0 nie jest planowany na Hitachi ponieważ nie jest on potrzebny. Hitachi nie obsługuje Ap 2.5

     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. madluxx

    madluxx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2009
    Posty:
    169
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KATO
    Niestety Hitachi Fk78/79 obsługuje.
     
  7. Kamil Słomczyński

    Kamil Słomczyński Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale ja mam GDR-3120L czyli prawdziwy zabytek :)
     
  8. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wszystkie napędy hitachi to gdr-3120l musisz zobaczyć na naklejce co jest napisane. W prawym dolnym rogu powinno być Rev (np rev 79fl) co znacza ze napęd 79 itd zprawdź i odpisz. A druga sprawa to jeżeli masz hitachi 78 lup 79 musisz mieć flasha 2.0b i trzecia sprawa gry na hitachi (w przeciwienstwie do innych napędów) działają tylko jak są nagrane na nagrywarce ihas (hitachi nie obsługuje wersji truncated czyli obciętej) I jeszcze jedno. Jeżeli masz dashboard 14699 i napęd hitachi 78 lub 79 to pozostaje czekać na LT3.0
     
  9. Kamil Słomczyński

    Kamil Słomczyński Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sumie takiej odpowiedzi szukałem, tego nie wiedziałem. Z tego co wiem mam wersje napędu Hitachi 32-59 ponieważ baaaardzo długo flash LT+ v1.1 radził sobie ze wszystkimi grami przez Assassin's Creed: Brotherhood do LA Noire. Ponieważ nie czyta on zabezpieczeń AP 2.5. Dlatego zdziwiłem się ze po nowym Flashu nic mi nie działa. Czyli nawet jak mam napęd któryś z 32-59 musze kupić nową nagrywarkę?
     
  10. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A oryginalne gry ci działają ??
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    a to znaczy że kolega mlodybalon ma rację :)
    Gry z XGD3 muszą być wypalane na iHASu z burner maxem inaczej nie zadziałają
     
  12. Kamil Słomczyński

    Kamil Słomczyński Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wszystkim za pomoc, pozostaje mi kupno nowej nagrywarki ;/
     
  13. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    Posiadam naped hitachi 47 i lt+2.0 i mialem ten sam problem, zadna gra z xgd3 wypalona metoda truncate nie dzialala, do czasu az kupilem ihasa i sflashowalem w/g tego tutka:

    Flashing Lite-on iHAS124 with LT MAX - YouTube

    gry z xgd3 nagrywam najnowszym img, tylko na plytach verbatim w/g tego tutka:

    How To Burn XGD3 Backups The Right Way (Modern Warfare 3) - YouTube

    jesli nagrywam gry z ap2.5 to przed nagraniem przepuszczam przez agbx 360 1.0.5
    nagralem juz 20 plyt i wszystkie smigaja az milo ( cod: modern warfare 3, fifa 12, skyrim V, forza 4, batman, itd )

    mam nadzieje ze pomoglem ;)
    pozdrawiam!
     
  14. Kamil Słomczyński

    Kamil Słomczyński Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki tylko mnie upewniłeś, ze to wina nagrywarki :)
     
  15. filip95

    filip95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam także taki napęd Hitachi 46DH z produkcją sierpień 2005 a konsola to elite z listopada 2007 ale z anglii, i mam pytanie jak to zflashować? mam usb probe i lapka z win 7 32 bit i przejściówką na sata, jungle flasher widzi napęd bez problemu ale jakim najlepiej flashem moge go przerobić? Czy da rade lt 2.0? i jak z nagrywaniem płyt "obcietych" z lapka bo na drugim xie jasper z lite on i 2.0 tak nagrane działają. Mam prose czy może ktos dać link z poradnikiem przeróbki takiego napędu gdyż nie umiem znalexc a szukam juz od 2 godzin po całym google oraz tym forum co nie jest łatwe gdyz jestem nowy i nie wiem gdzie co jest, i jakbyscie mogli napisać jakie lt najnowsze da rade na to wgrac. Z góry bardzo dzięki za pomoc
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak masz klucz napędu to każde LT wgrasz.
    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/[tutorial]-flash-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-98709.html

    Gry XGD3 musisz nagrać od nowa.
    http://xboxforum.pl/artykuly-f31/[t...treme-lite-touch-3-0-a-120365.html#post942283
     
Wczytywanie...

Poleć forum