1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działają gry XGB3 - w czym tkwi problem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krakow2000, Październik 30, 2011.

  1. krakow2000

    krakow2000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam
    Wczoraj przerobiłem (update) napęd na najnowszy LT wraz z nowym firmware. Niby wszystko powinno być OK ale gry jakie nagram wg poradnika czy to na ImgBurn czy CloneCD to żadna nie chce ruszyć. Po wciśnięciu "Y" nic się nie dzieje a jak włączę płytkę z grą to na chwilę jest czarny ekran po czym wraca do stanu "początkowego". Płytka wydaje się jak by nawet nie ruszała w napędzie. Nagrywałem Driver (gra działa bo ludzie potwierdzają na forum). Zawsze nagrywałem na płytkach Maxell i nigdy mnie nie zawiodły a nagrywarkę mam TSSTcorp CDDVDW SH-S223Q i do tej pory wszystko ładnie nagrywała (i nagrywa) poza XGB3. W tym momencie nagrywam Ace Combat Assault Horizon (ale on raczej nie ma XGB3 bo nic nie pisze). Ściągam teraz X-men ale trochu to zajmie (on jest z XGB3). Dodam iż na pewno wgrali nowy Flash bo np. F1 nie chciało mi iść przez zmianą a po zmianie działa.
    Tak czy siak ktoś może wie w czym może tkwić problem?? Czy to wina nagrywarki??
    Czytałem na necie iż polecają Liteony (nawet na forum gdzieś pisano) ale nie chcę inwestować w nową nagrywarkę a potem okaże się iż problem pozostał. Jakieś sugestie co może być nie "halo"?? Nie mam jak sprawdzić gier czy się dobrze nagrały bo nie znam nikogo z Xklockiem przerobionym.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wojtko

    wojtko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pabianice
    F1 nie jest w XGD3 może wgrali Ci LT 1.91 i dlatego F1 działa. Do gier z XGD3 potrzebny jest LT 2.0
     
  4. krakow2000

    krakow2000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Właśnie wiem ale ni jak idzie to sprawdzić. Ace Combat też działa ale jak pisałem on nie ma XGD3 (chyba) przynajmniej tam skąd ściągałem nie pisze. Chociaż wujek google mówi iż LT 2.0 potrzebne...
    Teraz zasysam X-men to zobaczę... no ale szkoda iż nie da się sprawdzić jaki LT się posiada... kurna akurat Driver na którym najbardziej mi zależy nie chce działać...
     
  5. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie działają Ci akurat gry które są na XGD3. Możliwe, że naprawdę masz LT 1.91 wgrane zamiast 2.0
     
  6. krakow2000

    krakow2000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No nic... wychodzi na to iż "Xbox" nie pozwoli mi grać w Driver-a :p... download zrobiłem wersji która działa na 100% (znajomy z UK zassał, nagrał i gra) i też nie chce ruszyć :D... X-men destiny działa a w podpisie ma:

    * Region Free
    * WAVE 11-13
    * AP2.5
    * SSv2
    * DashBoard v2.0.13599.0
    * XGD3 + LT 2.0
    * LAYERBREAK: 2133520

    Tak więc LT 2.0 mam tylko... kurna akurat ta gra dla której przerabiałem nie chce mi zaskoczyć... heh... to się nazywa pech...
     
  7. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    ja mam podobny przypadek, wypaliłem u siebie 3 kopie AC AH różnymi sposobami - u mnie nie działa żadna (czarny ekran i powrót do interface'u), u kolegi wszystkie 3 śmigają ; )
     
  8. siba

    siba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy skoro GOW 3 uruchomił mi się i dopiero konsola wywala mnie w momencie uruchomienia misji to znaczy, że mam lt 2.0 ? czy to jest dowód na to że mam to lt ? Chodzi mi o to, że osoba, która mi przerobiła konsole zapewniała mnie, że to lt 2.0, ale i tak nie mogę nagrać np Drivera.
     
  9. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Skoro odpalilo to masz lt 2.0

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  10. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    Widocznie nagrywasz źle, lub skopany obraz płyty! Prędkosć 2.4 płyty Verbatim IMGBURN 2.5.6 i nie ma siły, by nie działało...
     
  11. siba

    siba Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No mam ustawioną prędkość na 2,4 i płytki Verbatim, ale i tak gry nie chcą chodzić. Obraz płyty wypala się bez błędów z opcją turncate. Obrazy gier są sprawdzone i innych działają, więc dlaczego nie chodzą u mnie ? Z resztą nie tylko ja mam ten problem, ale dziwi mnie to, że wszystko robię poprawnie, tak jak piszą na forach czy w instrukcjach, ale i tak nie działa :(

    Ps:
    A może należy spróbować nagrać clone cd ? Czy jednak w przypadku tych gier liczy się img burn ?
     
  12. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    Możesz spróbować, na pewno nie zaszkodzi. Skoro u innych działa, to flash u ciebie był nie poprawny do końca, lub coś z napędem się dzieje...
     
Wczytywanie...

Poleć forum