1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działają gry XGD2 nagrane na IHASH 124B

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez massior, Październik 8, 2014.

  1. massior

    massior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Od zawsze mam problem z nagrywaniem gier z nagrywarki Ihash 124B. Nagrywarka ma zmieniony firmware i bez problemu nagrywa wszystkie gry XGD3 ale nigdy nie nagrała działającej gry XGD2. Dawniej korzystałem z LG do tego typu gier, ale pozbyłem się go i teraz mam "kape" bo nie mam czym nagrawać gierek 7,3GB. Dla obu nagrywarek używałem tych samych ustawień w ImgBurn i LG nagrywał gierki XGD2 a ihash XGD3. W czym jest problem ? trzeba coś wyłączyć w imgburn dla ihash przy nagrywaniu XGD2 ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jakie plyty, id , itp bez tego nie ma ustawien
     
  4. massior

    massior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na starym LG gry XGD2 nagrywałem na Platinum i Esperanza i smigały (nigdy nic nie zmienialem w ustawieniach imgburn po za predkoscia tj. 4x), gry na ihashu XGD3 nagrywam tylko na Verbatim.
    Dzisiaj probowalem na TDK nagrac na ihashu XGD2 i kupa. Jeszze mam ich 10 szt wiec na nich bede dalej testowac.
    Moje ustawienia to OPC właczone, Force Hyper wlacozne, SmartBurn wlaczone, speed 4x, a tak to ustawienai domyslne
     
  5. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Xgd2 nagrywaj clonemcd i muszą działać.
     
  6. massior

    massior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jakies szczegolne ustawienia dla clonecd ? czy poprostu wkladam dowolne DVD+DL, predkosc x4 i tyle ?

    PS: CloneCD 5.3.1.4 2009-03-16, myslalem ze cos nowego juz wyszlo... nie ma z tym problemu na Win7 ?
     
  7. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    bardziej chodzi mi o ID plyt bo pod nie robisz ustawienia dla ihasa
     
  8. massior

    massior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    MID: RITEK-S04-66
    Supported Write Speeds: 4x; 6x; 8x
    ATAPI iHAS124 B AL0S (ATA)

    Przedchwila nagralem na CloneCD i dalej to samo tj. nie widzi gry - w XBox mam tylko "uruchom" bez ikonki a po odpaleniu pisze ze nie mozna odczytac plyty. Czyli widać ze program nagrywajacy nie ma tutaj nic do rzeczy. Moze firmware mam jakis lipny ze tylko XGD3 umiem nagrywac ?
     
  9. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja XGD2 przepuszczam przez ABGX poczym nagrywam imburn zwykłą nagrywarką nic nie zmieniając i chodzą zawsze.
     
  10. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zrób reflash nagrywarki mi np pomogło w wielu problemach. Polecam soft iHAS-124B-AL0S-WSZYSTKIE-CMC_MBI_MKM_RICOH_RITEK_UMEDISC_x2.4_speedpatched.bin
     
    1 osoba to lubi.
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    riteki nagrywa sie z predkoscia x2,4 nie wiecej jedynie id cmcmag przy platinum i mkm003 przy verbatimie x4 , a ustawienia eeprom dla ihasa pod te id to 1,2,4 opcja zaznaczasz ptaszka i nagrywasz z opc off
     
  12. massior

    massior Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki, po zmianie firmware chodzi az milo :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum